De 6 beste smartwatches met belfunctie

De 6 beste smartwatches met belfunctie

Op zoek naar een smartwatch met belfunctie? Begrijpelijk, want het is gewoon superhandig.

Je kan met veel smartwatches tegenwoordig betalen, je agenda inzien, je slaap beoordelen of andere gezondheidsgegevens bijhouden, muziek luisteren en dus ook zelfs bellen

Wanneer je een smartwatch met belfunctie wilt, is het wel belangrijk te kijken of je smartwatch compatibel is met het besturingssysteem van jouw telefoon, om al deze extra functies daadwerkelijk te kunnen gebruiken.

💡 Waarom is een smartwatch met belfunctie zo handig?

Wanneer je gebeld wordt en je telefoon zit even in je tas of broekzak, of je hebt even je handen niet vrij kan je via een smartwatch met belfunctie altijd makkelijk en snel even opnemen. 

Als de spraakfunctie van je smartwatch ingeschakeld is kan de belfunctie zelfs gebruikt worden zonder dat je je smartwatch aan hoeft te raken. 

Dit kan niet alleen handig zijn in normale situaties, maar ook zeker in noodsituaties scheelt dit veel tijd.

📖 Inhoudsopgave 👇

🏆 De 6 beste smartwatches met belfunctie

Goed, tijd om eens te kijken naar de beste smartwatches met belfunctie van dit moment. We hebben er 6 voor je op een rij gezet.

Apple Watch Series 7

apple watch 7 belfunctie

De Apple Watch Series 7 is de opvolger van de succesvolle Watch Series 6 en is de meest uitgebreide smartwatch met belfunctie, omdat je zowel kan bellen via het normale netwerk of ook via wifi door gebruik te maken van de FaceTime belfunctie. 

Het scherm van de Apple Watch 7 is erg helder, duidelijk en groot. Het display van deze smartwatch blijft altijd aan staan, zodat je dit niet aan hoeft te raken wanneer je iets wilt zien. 

De Apple Watch 7 series heeft ook veel uitgebreide gezondheidsfuncties inclusief een ecg-meting.

apple watch 7 health

Een nadeel van deze smartwatch is dat de batterij maximaal 18 uur mee gaat en je dus regelmatig de smartwatch op moeten laden, het opladen gaat gelukkig wel snel. 

Een ander nadeel van deze smartwatch is dat hij erg duur is. Daarnaast kan hij alleen gebruik worden in combinatie met een iPhone.

Samenvattend is De Apple Watch 7 de duurste smartwatch, met ook de meest uitgebreide functies en ook veel mogelijkheden qua bandjes. Je kunt de Apple Watch 7 series dus altijd naar jouw wens samenstellen.

En het belangrijkste voor jou? Je kunt er dus mee bellen. 😀

Samsung Galaxy Watch 4

samsung galaxy watch4 belfunctie

Dit is de Android tegenhanger van de Apple Watch. Ook de Samsung Galaxy Watch 4 heeft een mooi, helder en groot scherm. Er zijn veel verschillende mogelijk in horloge kasten variërend van classic tot normaal. 

Het grootste nadeel is dat deze smartwatch ook elke dag opgeladen moet worden door de korte batterijduur van 24 uur. 

samsung galaxy watch4 activiteit

Een ander nadeel is dat deze smartwatch alleen compatibel is met Android. Ondanks de uitgebreide gezondheidsfuncties, is de bloeddruk functie alleen te gebruiken in combinatie met een losse bloeddrukmeter.

Je kunt telefoongesprekken voeren via de interne microfoon, luidspreker of een aangesloten Bluetooth-headset. Mobiele netwerkmodellen kunnen oproepen ontvangen van zowel het telefoonnummer van de Galaxy Watch als van een aangesloten mobiel apparaat.

Kortom dit is het topmodel van Samsung met vele verschillende mogelijkheden in uiterlijk van zowel de watch zelf, als van de bandjes. 

Huawei Watch GT 2

huawei gt smartwatch bellen

Deze smartwatch is zowel met Android als iOS te gebruiken. Berichten en meldingen van je telefoon komen hier binnen op het grote scherm, waarin je kan kiezen tussen een grootte van 42 of 46 mm. 

De Huawei Watch GT 2 hoeft een stuk minder vaak aan de oplader als de Apple Watch of de Samsung Galaxy Watch, aangezien de batterij maximaal 2 weken mee gaat. 

Het grootste voordeel van deze smartwatch is de prijs die een stuk lager ligt dan de andere smartwatches.

Een ander belangrijk voordeel van van de Huawei Watch GT 2 is dus de belfunctie via Bluetooth en ingebouwde microfoon en luidspreker, op een afstand van maximaal 150 meter van je smartphone. 

Een nadeel is dat er 2 varianten zijn, maar alleen op de 46 mm variant werkt de belfunctie. Deze smartwatch is niet met alle apps compatibel, waar andere smartwatches dit wel zijn. Een ander nadeel is het ontbreken van de contactloos betalen functie.

Samenvattend dus een complete smartwatch met een lange batterijduur tot wel 2 weken. Zowel compatibel met Android als iOS. Er kan niet contactloos betaald worden met deze smartwatch.

Apple Watch SE

apple watch se belfunctie

De Apple Watch SE is het kleine broertje van de Apple Watch 7 series, ondanks dat het beeldscherm kleiner is van 40 tot 44 mm, zitten er wel veel vergelijkbare functies op. 

Een groot voordeel is dat hij goedkoper is dan de 7 series. Je kan kiezen tussen de normale 4G variant of de cellular. Het verschil tussen deze varianten is dat je met de cellular zelfs gebeld kunt worden wanneer je telefoon niet in de buurt is

Bellen doe je bijvoorbeeld door Siri aan te roepen. Als de aanbieder van je mobiele netwerk bellen via wifi aanbiedt, kun je met je Apple Watch via wifi bellen in plaats van via het mobiele netwerk. 

Dit kan zelfs wanneer je gekoppelde iPhone niet in de buurt is of is uitgeschakeld. Je Apple Watch hoeft zich alleen maar binnen het bereik te bevinden van een wifinetwerk waarmee je iPhone eerder verbinding heeft gehad (bron: Apple.com).

Er zit ook een valfunctie op deze smartwatch, die nooddiensten inschakelt wanneer je niet reageert na een val.

Een nadeel van deze smartwatch is dat hij alleen compatibel is met een iPhone. Verder heeft hij geen zuurstofsaturatie of ecg-meting. 

Het scherm van de Apple Watch SE blijft niet altijd aan in tegenstelling tot de Apple Watch 7 series, ondanks dat dit niet zo is blijft de batterijduur nog steeds maar 18 uur.

Dit is dus het goedkopere en kleinere broertje van de 7 series met vrijwel net zo veel functies. Alleen compatibel met iPhones. Hij heeft geen altijd aan scherm, maar helaas hierdoor geen langere batterijduur.

Samsung Galaxy Watch Active 2

samsung watch active2 belfunctie

Deze smartwatch is speciaal gericht op sporters en heeft dan ook veel uitgebreide sportfuncties. Daarnaast zijn er veel verschillende mogelijkheden in design van zowel de horlogekast als de bandjes. 

De Galaxy Watch Active2 stelt je in staat om te bellen en gebeld te worden vanaf het horloge. Met de ingebouwde microfoon en luidspreker heb je je telefoon dus niet nodig.

De Samsung Galaxy Watch Active 2 meet de hartslag via ecg wat een betrouwbaar resultaat geeft.

Een  nadeel is de batterijduur die bij laag gebruik 2 tot 3 dagen is, maar dus ook minder kan worden bij hoog gebruik. 

Een ander nadeel is dat er geen mogelijkheid op zit om contactloos te betalen.

Dit is de smartwatch voor sportieve mensen hij heeft uitgebreidere sportieve functies als de Galaxy Watch 4. 

Ook bij deze smartwatch zijn er veel verschillende mogelijkheden in bandjes, helaas kan je niet contactloos betalen met deze smartwatch.

Fitbit Sense

fitbit sense belfunctie

Deze smartwatch is zowel compatibel met Android als iOS. De Fitbit Sense is relatief goedkoop in aanschaf, zeker voor de functies die er op zitten. 

Voor het beantwoorden van oproepen vanaf je pols gebruik je de ingebouwde luidspreker en microfoon in Fitbit Sense

De hartslag wordt gemeten met ecg. Een ander groot voordeel is de batterijduur tot maar liefst 5 dagen.

Ondanks de uitgebreide functies, is er toch een premium abonnement nodig om alles bij te kunnen blijven houden. 

Dit abonnement is de eerste 6 maanden wel gratis

De ingebouwde saturatie-meter meet alleen in de nacht en bij de ingebouwde stressmeting moet je zelf je stresslevel aangeven.

Kortom een compleet horloge wat op alle besturingssystemen werkt, met een goede batterij duur en een goede prijs voor de functies die er op zitten. 

Om alle functies te kunnen blijven gebruiken is na 6 maanden wel een abonnement nodig.

✅ Conclusie

Of je nu een Android toestel hebt of een iPhone, met deze verschillende smartphone modellen zit er altijd wel een geschikt model tussen waar je ook mee kan bellen. 

Er zijn ook vele mogelijkheden in uiterlijk, wil je meer een sportieve of een luxere uitstraling? 

Met de verschillende horlogekasten of bandjes is vrijwel elk uiterlijk mogelijk. Vaak hebben de duurdere modellen meer functies, maar dit is niet altijd zo. 

Hoe meer functies de smartwatch heeft, hoe sneller de batterij over het algemeen leeg gaat, maar vaak zijn de gezondheidsmetingen hierdoor wel betrouwbaarder.

Mijn advies voor een smartwatch met belfunctie zou één van de Samsung smartwatches zijn. Niet de duurste modellen, wel erg veelzijdig en flexibel.

Remon

Vader van 2 kids, hardloper, voetballer en bovendien gek van gadgets en dan met name smartwatches. Zoals je merkt heb ik ook een grote voorliefde voor schrijven.

Andere interessante artikelen