Garmin Forerunner 245 | Review

Garmin Forerunner 245 | Review

De Garmin Forerunner 245 is een opmerkelijk populair horloge. Tijd om dit fraaie sporthorloge ook op deze website eens onder de loep te nemen voor een uitgebreide review.

Met de Garmin Forerunner 245 breng je jouw sportprestaties naar een hoger niveau en heb je meer bewegingsvrijheid dan ooit, want dankzij de ingebouwde GPS-sensor hoef je niet langer met een zware telefoon op zak te lopen.

Garmin Forerunner 245

Last Amazon price update was: juli 1, 2022 3:25 pm

📖 De onderwerpen die we behandelen 👇

🤔 Waarom een Garmin Forerunner 245?

Het sporthorloge Garmin Forerunner 245 daagt je uit om het beste uit jezelf te halen zonder over je grenzen te gaan. 

Garmin zorgt namelijk voor jou: het houdt je hartslag nauwkeurig in de gaten, telt stappen en registreert de routes die je aflegt. 

Bijkomend voordeel is de ingebouwde navigatie, waardoor je zorgeloos het avontuur op kunt zoeken. 

Wil je specifiek trainen op uithoudingsvermogen of het verbranden van vet? Ook dat is mogelijk. Tijdens jouw training verschijnen er namelijk hartslagzones in beeld om je hierbij te helpen. 

Let wel even op als je een Huawei smartphone hebt, want niet alle toestellen kunnen worden gekoppeld.

⌚ Het horloge

De FR245 is vooral gemaakt voor hardlopers maar zeker ook voor andere sporters. Waar Garmin’s jongere broertje, de Forerunner 235, zich nog specifiek op hardlopen richtte, blijkt de FR245 al een stuk verder ontwikkeld. 

Zo heb je er ook veel baat bij wanneer je Garmin gebruikt tijdens een fietstocht, een dagje zwemmen, krachttraining of cardio. Zelfs yoga is toegevoegd aan de profielen waar je uit kunt kiezen.

garmin forerunner 245 smartwatch

Wat belooft Garmin nog meer?

🛠 Functionaliteiten & voordelen

Als het gaat om hardlopen, kun je kiezen uit allerlei opties. 

Regent het de hele dag? 

Dan ga je waarschijnlijk liever binnen aan de slag. 

Hier speelt Garmin handig op in door jou te laten kiezen. Vink bijvoorbeeld aan dat je binnen op een loopband gaat rennen of op een atletiekbaan, zodat het daar de metingen op aan kan passen.

Uitgebreide trainingsmogelijkheden

De vele trainingsvoordelen maken van Garmin min of meer een persoonlijke begeleider die altijd samen met je gaat sporten. Garmin laat je zelfs weten of jouw lichaam al klaar is voor een volgende training.

Dankzij de ingebouwde analyses weet je precies wat je sterke punten zijn en op welke gebieden nog winst te behalen valt, wat je zeker gaat helpen om naar het volgende niveau toe te werken. 

Er zit tevens een PhysioCheck in waarmee het mogelijk wordt om nog effectiever te trainen. En telkens weer worden al jouw prestaties kundig in kaart gebracht.

Looks, formaat en display

garmin forerunner 245 review horloge

Wat uiterlijk betreft ziet deze Garmin er bijna hetzelfde uit als de Forerunner 235: een rond horlogekast met 5 knoppen. 

Deze nieuwe versie is iets kleiner, met een kast van 42,3 mm en een display van 30,4 mm. 

Bij de Forerunner 235 was dit nog 45 mm voor de kast en 31,1 mm voor het display. In de praktijk zal dit niet voor extra obstakels zorgen. 

Het is juist een voordeel dat je minder gewicht met je meedraagt en het zit aangenamer voor mensen met smallere polsen.

Een van de belangrijkste verschillen met zijn broertje is dat het display, gemaakt van sterk Gorilla Glass, veel scherper beeld heeft dan voorheen. 

De resolutie is onder meer verhoogd van 215×180 pixels naar 240×240 pixels. Nu kun je alles dus veel beter lezen en volgen.

Garmin Connect app en muziek

De app kan eenvoudig worden gekoppeld aan Android 6.0 of hoger. Dit geldt ook voor de iPhone met iOS 12 of hoger.

Een minpunt is dat smartphones met Android Go software niet optimaal te koppelen zijn en dat op iPhones met iOS 13 of hoger eerst ‘bluetooth sharing’ moet worden geactiveerd om verbinding te kunnen maken.

garmin app

Het is bovendien mogelijk om berichten en telefoontjes te ontvangen. Het nadeel hiervan is dat je ze niet kunt beantwoorden, maar aan de andere kant helpt dit juist om jezelf niet af te laten leiden en volledig op je doelen te kunnen focussen.

Dat is immers waar het horloge voor gemaakt is.

Van de Forerunner 245 zijn twee uitvoeringen op de markt gebracht: FR245 (normaal) en 245 Music, die vijftig euro meer kost.

Het voordeel van de Garmin Forerunner 245 Music is dat je offline van afspeellijsten gebruik kunt maken.

Dit werkt met onder andere Spotify en Deezer. Liever je eigen muziek? Daar is aardig wat ruimte voor met 3,5 GB. Goed voor zo’n 500 nummers.

Persoonlijke trainingsplan en navigatie

Of je elke keer muziek gaat luisteren, is maar de vraag.

Het leuke is namelijk dat je virtuele coaching kunt krijgen, met drie professionals om uit te kiezen.

Dit zorgt ervoor dat je echt het gevoel hebt dat je er niet alleen voor staat. Zeker als je voorbereidingen wil treffen voor een marathon, werkt dit erg motiverend.

Je kunt daarbij kiezen uit de volgende afstanden: 5K, 10K of een halve marathon.

Misschien komt het wel eens voor dat je vergeet waar je loopt als je in opperste concentratie aan het trainen bent voor jouw marathondroom.

Dankzij de broodkruimelfunctie is het geen enkel probleem om van bekende paden af te wijken.

live track functie garmin forerunner 245

Je kunt erop vertrouwen dat je de weg weer terugvindt, ook in het donker.

Het display is weliswaar iets minder goed leesbaar, maar de functie ‘raise to wake’ zorgt ervoor dat je prima achtergrondverlichting hebt.

Je ziet het scherm oplichten wanneer je je pols draait, wat zeker niet bij iedere uitvoering het geval is.

Ideaal dus wanneer je graag na je werk nog een rondje gaat hardlopen, of juist in de vroege ochtend.

Winst voor je gezondheid

Wanneer je gezondheid in gevaar dreigt te komen, geeft het sporthorloge Garmin Forerunner 245 een waarschuwing. 

Dat is heel prettig, want dit voorkomt dat je over je grenzen heen gaat. Zeker omdat je dit zelf vaak niet aan kunt voelen. 

Zo weet je precies wanneer je het even iets rustiger aan moet doen

Bovendien wordt je hartslag zowel in rust als bij inspanning gemeten. 

Naast hartslag en aantal stappen worden de volgende metingen gedaan: slaapmeting, calorieverbruik en het zuurstofgehalte in je bloed. 

Dat laatste wordt gedaan via de pulsoximeter

Op deze manier kun je het maximale uit je trainingen halen en jezelf beter voorbereiden op komende wedstrijden.

garmin forerunner pulsoximeter

Bediening en batterijduur

De batterij van het apparaat raakt in ieder geval niet snel uitgeput, je hebt er maar liefst een week profijt van. 

Je hoeft dus bijna nooit je horloge af te doen om ‘m aan de oplader te leggen. 

Ook aan de bediening is gedacht door touchscreenfuncties achterwege te laten. Misschien voelt het als een nadeel dat je slechts knoppen kunt gebruiken, maar dit zorgt er wel voor dat het apparaat lang meegaat. 

Wanneer je tijdens het sporten gaat zweten of als het gaat regenen, is het immers fijn dat alles goed blijft functioneren. 

Daar is dus over nagedacht. 

De knoppen zijn makkelijk te bedienen. Je scrolt snel door verschillende menu’s heen waarmee je activiteiten van de dag in kunt zien, je afspraakagenda, geboekte prestaties, berichten van vrienden en het weerbericht. 

Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

💬 Wat vinden anderen van de Garmin Forerunner 245?

Om jou een indruk te geven van wat anderen vinden van de Garmin Forerfunner 245, ben ik op zoek gegaan naar praktische en nuttige reviews.

Zo vond ik er een op de website van Decathlon, waar het volgende werd gezegd door Jurgen: “Ondanks dat dit horloge gemaakt is voor hardlopers, ben ik er als mountainbiker en wielrenner ook meer dan tevreden over. Zelfs de navigatie is uitstekend! En alle extra trainingsinzichten van Garmin zijn perfect om je nog beter te ontwikkelen in welke sport dan ook. Aanrader!”

Ondanks dat dit horloge gemaakt is voor hardlopers, ben ik er als mountainbiker en wielrenner ook meer dan tevreden over. Zelfs de navigatie is uitstekend! En alle extra trainingsinzichten van Garmin zijn perfect om je nog beter te ontwikkelen in welke sport dan ook. Aanrader!

Jurgen - Decathlon

En op Bol.com Schreef Pieter Leiden het volgende: “Heel fijn sporthorloge. Licht, comfortabel en met veel functies en een scala aan toe te voegen apps. Batterijduur is geweldig goed, zeker vergeleken met de Polar die ik hiervoor had. Ook gebruik met Garmin Express en Connect gaat prima. Enige nadeel is dat ik de navigatie in het horloge wat onoverzichtelijk vind.”

✅ Conclusie

Voor de meeste sporters is dit een heel mooi, praktisch horloge. Het heeft alles waar als je als hardloper naar op zoek bent. 

Dat niet alleen, ook voor andere sporten komt de Garmin Forerunner 245 goed van pas. 

Heerlijk om een rondje mee te rennen, gezellig met een muziekje erbij, maar zeker ook geschikt om intensievere trainingsprogramma’s te doorlopen met een digitale coach

Belangrijke voordelen zijn de nauwkeurige sportmetingen, de routefuncties waardoor verdwalen niet erg meer is en de prijs-kwaliteitverhouding. 

Dat Garmin je erop attent maakt dat je stresslevel te hoog ligt of er iets anders niet goed gaat, is een extra pluspunt

Een nadeel is dat het horloge niet over een barometrische altimeter beschikt. Dit betekent dat traplopen niet wordt gemeten en dat hiken minder zinvol is met de FR245. 

Al met al krijg je veel waar voor je geld. Vooral de hardloopfanaten zullen hier prima mee uit de voeten kunnen!

Voordelen

Nadelen

Remon

Vader van 2 kids, hardloper, voetballer en bovendien gek van gadgets en dan met name smartwatches. Zoals je merkt heb ik ook een grote voorliefde voor schrijven.

Andere interessante artikelen