SmartWatch-Trends S205L Review

SmartWatch-Trends S205L Review

De SmartWatch-Trends S205L smartwatch is op dit moment één van de meest populaire smartwatches van Bol.com. 

Tijd om eens te kijken waar deze populariteit vandaan komt, en of we hier te maken hebben met een écht goede smartwatch. Kortom: een uitgebreide SmartWatch-Trends S205L review!

📖 De onderwerpen 👇

💡 Waarom de SmartWatch-Trends S205L?

Laten we eerst eens kort kijken naar de redenen om de SmartWatch-Trends S205L  wél aan te schaffen.

Met deze smartwatch kun je namelijk van alles controleren net zoals bij de meeste traditionele gezondheidstrackers. 

Wil je bijvoorbeeld weten hoeveel stappen je op een dag zet of hoeveel calorieën je verbrandt of je sportkilometrage bijhouden? Het kan allemaal met deze smartwatch. 

Ook je slaapkwaliteit controleren behoort tot de mogelijkheden. Ook pushmeldingen van je social media kanalen kun je eenvoudig aflezen op het scherm van de Smartwatch-Trends. 

Bovendien mag het uiterlijk van dit slimme horloge niet onbenoemd blijven. Dit ziet er namelijk best goed uit. Het heeft zelfs wel wat weg van de bekende Apple Watch

Kortom: qua functionaliteiten biedt de Trends S205L voldoende mogelijkheden. Alle basisfuncties voor een smartwatch zijn aanwezig en ook met het design is niks mis.

Maar is dit voldoende? 

trends s205l review

⌚ Het horloge

Een smartwatch is zoals de naam al zegt een slim horloge. Je weet altijd hoe laat het is maar een smartwatch heeft ook nog een reeks andere functies. 

Net zoals de smartphone zorgt de smartwatch met zijn extra functies voor ondersteuning tijdens je dagelijkse bezigheden. Niet alleen wat betreft je gezondheid en op sportief gebied, maar ook als het gaat om je sociale contacten. 

Op het 1,3 inch grote touchscreen bedien je op een eenvoudige manier de functies van de smartwatch en waarschijnlijk vind je het prettig om alle data te synchroniseren met de VeryFitPro-app.

🛠 Functionaliteiten & voordelen

Er zijn een aantal redenen waarom de SmartWatch-Trends S205L zo geliefd is. We zullen de belangrijkste even noemen:

De Prijs

Ongetwijfeld één van de belangrijkste redenen voor het succes van deze smartwatch is de lage aanschafprijs. Op dit moment schommelt de prijs een beetje tussen de €50,- en €70,-. Niet slecht voor een smartwatch. Eén tankbeurtje is tegenwoordig al een stuk duurder.

Prijs/kwaliteit verhouding

Door zijn vorm en de kleur is deze smartwatch echt een eyecatcher. Maar het is ook jouw persoonlijke assistent met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. 

De SmartWatch-Trends S205L verdient echt een hoog cijfer als het gaat om de verhouding van de prijs met de kwaliteit. Hij is gebruiksvriendelijk, oogt hip en is bovendien multifunctioneel.

Compatible met iPhone of Android?

Op het 1,3-inch scherm met een 240×240 beeldresolutie en schermverlichting worden je (sport)gegevens op een eenvoudig te bedienen touchscreen op een begrijpelijke manier weergegeven. 

De data synchroniseren met de VeryFitPro-app is heel simpel. De smartphone sluit uitstekend aan op je Apple iPhone of je Android telefoon.

In combinatie met één van deze toestellen heeft de smartwatch ook een gps-functie. Als hij niet is aangesloten, dan heeft de smartwatch dit niet

De app VeryFitPro moet worden geïnstalleerd op een smartphone en hierbij is de eis Android OS 4.0 of iOS 8.0 of hoger. 

In een oogwenk is het horloge met bluetooth verbonden, hiervoor heb je wel een bluetooth van 4.0 of hoger nodig.

veryfitpro app

Welke telefoonfuncties heeft de smartwatch?

Even snel een sms-bericht of een NS-melding lezen? Dat gaat prima op deze smartwatch. 

Ook de berichtjes van WhatsApp, Facebook, Twitter, Instagram of LinkedIn komen rechtstreeks op je smartwatch binnen. 

Heb je even geen zin in dat inkomende gesprek? Verbreek gewoon de verbinding via je smartwatch.

Is de smartwatch waterdicht?

De SmartWatch-Trends S205L is een stof- en waterdichte smartwatch. Hij voldoet aan de IP68 waterstandaardvereisten. 

Ga dus gerust wat baantjes in de regen zwemmen, de smartwatch volgt gewoon je sportactiviteiten. 

De smartwatch draagt comfortabel en hij is ook niet zwaar dus hij zit de sportieve prestaties zeker niet in de weg.

De batterij

Er is niets vervelender dan wanneer je een leuke en functionele gadget hebt en hij is om de haverklap leeg. 

Gelukkig heeft deze smartphone een superlange batterijduur van soms wel 10 dagen. Natuurlijk hangt het ook een beetje van het gebruik van de smartwatch af, maar zelfs als hij continu gekoppeld is met je smartphone en je hartslag meet zijn de batterijresultaten uitstekend. 

Hij heeft een accucapaciteit van 210 milliampère-uur. Vijf tot zeven dagen moet dus geen enkel probleem zijn bij normaal gebruik, dus je hoeft dan ook niet iedere dag je smartwatch op te laden.

trends s205l batterij

Wat valt er te meten?

Het slimme horloge heeft verschillende meetopties, zoals een stopwatch, een stappenteller, een afstandsmeter, een hartslagmonitor en zelfs als je de trap oploopt houdt hij het aantal treden bij. 

Vaak werkt het ook nog eens enorm stimulerend om bijvoorbeeld je stappen bij te houden. Het is een perfecte manier om goed in beweging te blijven en je doelen te verhogen. 

Als je gaat sporten is het prettig om je hartslag in de gaten te houden. Met de SmartWatch-Trends S205L zie je precies hoe hoog je hartslag is. 

Zelfs in de avond kun je alles goed aflezen van het scherm dankzij de schermverlichting. Later alles nog eens een keer nalezen, dat kan in de app waar je ook je smartphone mee kunt bedienen.

💬 Wat anderen vinden

Hoe denken anderen over dit model? Op Bol.com zijn een hoop reacties te vinden. Laten we daar dus eens induiken.

De meeste mensen zijn razend enthousiast en konden vooraf eigenlijk niet geloven dat voor die prijs de smartwatch zo’n goede aankoop was. 

Maar juist door de prijs durfden ze het risico wel te nemen. 

Tijdens het gebruik van de SmartWatch-Trends S205L kwamen ze erachter dat het horloge handig in gebruik is en een uitstekende accu heeft.

Toch zijn er niet alleen maar positieve reacties. Sanne geeft aan dat het horloge in het begin wel goed werkte, maar op een gegeven moment veel functies niet of nog maar half werken.

Ook Joyce vind het opzich een prima smartwatch, maar heeft ook aanmerkingen. Zoals het feit dat het bandje heel snel vies wordt en je steeds op de knop van het horloge moet drukken om het scherm te activeren.

Lijkt mij inderdaad ook niet echt optimaal.

Een andere anonieme gebruiker geeft aan dat de metingen lang niet altijd kloppen. Opzich belangrijk, want dat is één van de belangrijkste elementen van dit horloge.

✅ Conclusie

Uit het bovenstaande kunnen we concluderen dat de SmartWatch-Trends S205L lekker goedkoop is, zeker voor wat de smartwatch allemaal kan. Vooral de lange batterijduur en het gebruikersgemak spreekt iedereen aan. 

Het design is goed, hij draagt licht en comfortabel en hij heeft genoeg mogelijkheden om er een functioneel gebruiksvoorwerp van te maken. 

Nadelen zijn er ook zeker te benoemen. Zo wordt het bandje erg snel vies (en lastig schoon te krijgen), kloppen de metingen niet altijd en lijkt de kwaliteit van de behuizing als ook de functies van de smartwatch na verloop van tijd echt wat achteruit te gaan.

Al met al denk ik een prima instapmodel als je een smartwatch wilt uitproberen. Maar om eerlijk te zijn, er zijn denk ik betere goedkopere opties op de markt. 

Een goed alternatief is bijvoorbeeld de Mi Band 5 of misschien wel één van de vele Fitbit horloges.

Remon

Vader van 2 kids, hardloper, voetballer en bovendien gek van gadgets en dan met name smartwatches. Zoals je merkt heb ik ook een grote voorliefde voor schrijven.

Andere interessante artikelen