Xiaomi Mi Band 5 Review

Xiaomi Mi Band 5 Review

De Xiaomi Mi Band 5 is op dit moment één van de meest verkocht smartwatches van dit moment. De vele functionaliteiten samen met de extreem lage prijs maken van dit een fijn instap model.

In deze uitgebreide review lees je mijn ervaringen met de Xiaomi Mi Band 5.

📖 Dit ga je lezen over Xiaomi Band 5 👇

🙋‍♂️ Mijn eerste ervaring met de Mi Band 5

Ik gebruik de Xiaomi Mi Band 5 nu ongeveer een maand en ben ontzettend tevreden. Het is een perfect horloge om je sportactiviteiten te meten en over de dag bij te houden hoe actief je bent. 

Ik vind vooral de hartslagmeter en stappenteller prettig, daar kocht ik hem voor. Metingen worden goed uitgevoerd en in de app kun je alles terugzien. 

Het horloge zit lekker, ook tijdens het slapen, en gaat soms wel ruim een week mee zonder op te laden. 

Vooralsnog is de Xiaomi Mi Band 5 zeker geen tegenvaller.

Xiaomi Mi Band 5 – Activity tracker – Zwart

🤷‍♂️ Waarom een Xiaomi Mi Band 5?

De Xiaomi Mi Band 5 heeft vrijwel alles wat je zoekt in een sporthorloge, zoals een stappenteller, hartslagmeter en calorieteller. 

Het heeft zelfs een kleurendisplay. 

Ook fijn is dat het horloge je slaap meet. In de Mi Fit-app kun je precies terugzien hoe diep je geslapen hebt en wat je hartslag was. 

Fijn om te weten, zodat je kunt werken aan een betere nachtrust. Het enige nadeel is dat dit horloge geen ingebouwd GPS-systeem heeft. 

Gelukkig meet het horloge wel de afstand die je aflegt. Als je ook graag de route wilt bekijken, zal je dus bijvoorbeeld je telefoon mee moeten nemen.

Een groot voordeel van dit horloge ten opzichte van andere sporthorloges, is de batterijduur.

De Xiaomi Mi Band 5 gaat minimaal zeven dagen mee met normaal gebruik en stand-by tot wel twee weken!

⌚ Het horloge / smartwatch

Het horloge kwam goed verpakt in een doosje, samen met het bandje, een oplader en de gebruiksaanwijzing. 

Het horloge was voor de helft opgeladen, wat ruim voldoende is om het horloge even in te stellen. 

Met de Mi Fit-app kun je het horloge koppelen aan je telefoon. Dit werkt makkelijk en is snel geregeld. 

Daarna kun je aan de slag en allerlei instellingen aanpassen, zoals de schermtijd en hartslagmeter. 

Nadeel: Ik ondervond best wel wat moeite om de Mi Band te verbinden met mijn telefoon. Ik had wel een stuk of 20 pogingen nodig.

xiaomi mi band 5

🛠 Functionaliteiten & voordelen

Dit horloge heeft ontzettend veel opties en mogelijkheden. Dit maakt het een leuk gadget voor wie op zijn gezondheid let en hier meer inzicht wilt. 

Ik zal er een paar uitlichten die voor mij belangrijk en nuttig zijn.

Stappenteller

Dagelijks wil ik minimaal tienduizend stappen zetten en de Xiaomi Mi Band 5 helpt mij daarbij. 

Ik kan in een oogopslag zien hoeveel stappen ik al heb gezet. Daarnaast geeft het horloge een melding door middel van een korte trilling wanneer je in een uur te lang stil hebt gezeten. 

Dat inzicht in het aantal stappen dat ik al gezet heb, vind ik erg prettig. Voor mij is het belangrijkste dat ik meer inzicht krijg in de stappen die ik zet.

Calorieënteller

Voor mensen die actief bezig zijn met hun gewicht is de calorieteller erg fijn. Ook dit staat op het scherm aangegeven en is duidelijk af te lezen. 

Het geeft goed inzicht in wat je eigenlijk verbruikt op een dag, wat dus veel minder is dan je zou denken! 

Tijdens het sporten kun je ook zien hoeveel calorieën je verbruikt of hebt verbruikt. De calorieënteller is in combinatie met goede voeding een prettige aanvulling op een gezonde levensstijl.

Hartslagmeter

Met de Xiaomi Mi Band 5 kan ik ook mijn hartslag meten. Het geeft niet alleen aan hoe actief je bent, maar je kunt er op bepaalde momenten bijvoorbeeld ook stress mee meten. Een leuke toevoeging is dat je zelfs specifiek je stresslevel kunt meten met dit horloge.

Houd er rekening mee dat het niet altijd exact klopt, maar opnieuw: het geeft je een goede indicatie van je hartslag.

Activiteiten tracken

Een groot voordeel van de Xiaomi Mi Band 5 is het grote aantal activiteiten dat het herkent en kan tracken. 

Voor zover ik heb kunnen ontdekken, herkent dit sporthorloge de meeste activiteiten van alle horloges. 

Je kunt standaard activiteiten meten, zoals buiten wandelen en fietsen, maar ook een aantal nieuwe activiteiten:

De ”freestyle”-modus gebruik ik voor mijn krachttrainingen. Het meet voornamelijk je hartslag en calorieën, wat ook meer dan genoeg is tijdens krachttraining. 

Ook gebruik ik het horloge vaak tijdens mijn wandelingen. Wel neem ik mijn telefoon mee om te zien welke route ik heb gewandeld, dat vind ik persoonlijk leuk om terug te zien. 

Dit horloge heeft namelijk geen GPS-tracker.

Slaapmonitor

Het leuke aan de Xiaomi Mi Band 5 is niet alleen dat het je activiteiten meet, maar ook je slaap. 

Dit is een mooie toevoeging aan de features en geeft waardevolle informatie over je nachtrust. 

Voor mij is bewegen en gezond eten net zo belangrijk als voldoende en goede slaap. 

Het horloge meet verschillende waarden: wanneer je wakker bent, lichte slaap, diepe slaap en de remslaap. 

Zoals je mag verwachten, meet de Mi Band 5 ook hoe lang je slaapt. Persoonlijk vind ik het prettig om te weten hoe mijn slaap verloopt, zodat ik kan werken aan een rustiger nacht en meer kwalitatief goede slaap

Wat bijvoorbeeld goed helpt, zijn ademhalingsoefeningen. Het horloge biedt een functie waarmee je die oefeningen kunt doen. 

Je kunt kiezen uit korte oefeningen van één of twee minuten, tot langere oefeningen tot wel 5 minuten. Met korte trillingen begeleidt het horloge je tijdens de oefening.

Interessant vind ik dat je erna in de app kunt terugzien wat het met je hartslag heeft gedaan.

PAI

Een leuke toevoeging is PAI, ook wel Personal Activity Intelligence. De PAI wordt uitgedrukt met een cijfer van 1 tot en met 100 en zegt wat over je algehele gezondheid. 

De meting wordt uitgevoerd aan de hand van je hartslag en dagelijkse activiteiten. Het doel van Xiaomi is om jouw PAI op 100 te krijgen. 

Dat vind ik een flinke uitdaging die je kan motiveren meer te bewegen. Het horloge geeft ook suggesties hoe je jouw gezondheid kunt verbeteren.

Batterijduur

Voor mij persoonlijk is de batterijduur ontzettend belangrijk. Ik vind het niet prettig, zelfs frustrerend, wanneer ik om de haverklap mijn sporthorloge moet opladen. 

Het de Xiaomi Mi Band 5 hoef ik mij daar gelukkig niet druk over te maken. Met normaal gebruik waarbij ik regelmatig activiteiten meet, gaat het horloge wel een week mee! Ik vind het een groot voordeel dat ik het horloge niet om de dag hoef op te laden. 

Wat mij betreft maakt dit de Mi Band 5 een van de beste horloges op de markt als je dit afzet tegen de prijs die je hiervoor neerlegt.

💬 Wat anderen vinden

Voor ik de Xioami Mi Band 5 kocht, zocht ik op het internet naar reviews. Zo lees je veel dat de PAI-modus een hele leuke toevoeging is, maar de batterijduur aanzienlijk verlaagt. Gelukkig hoef ik niet altijd de PAI-modus aan te zetten, eens per maand is voor mij voldoende.

Ook op Tweakers.net heb ik een zeer nuttige review gevonden. Deze review ging diep in op de functionaliteit en het gebruik van de app. Ook het uiterlijk van de app werd goed in beeld gebracht met screenshots. Ik vind het prettig te weten wat je kunt verwachten.

Ook op Bol.com zij veel nuttige reviews te vinden, waarvan dit één va de meest nuttige is:

review bol.com xiaomi band 5

✅ Conclusie: met de Xiamio Mi Band 5 loop je geen enkel risico

Dit model van Xiaomi is wat mij betreft een grote winnaar in zijn prijsklasse. Het is een mooi horloge met ontzettend veel features en opties. 

De hartslagmeter, calorieënteller en stappenteller zijn mijn favoriet, maar de slaapmeter en alle extraatjes zijn een goede toevoeging. 

De batterijduur is waanzinnig: 7 tot wel 14 dagen! 

Het enige nadeel is dat het horloge geen ingebouwde GPS-tracker heeft. Het was makkelijk geweest om mijn telefoon tijdens het hardlopen of wandelen thuis te laten. Toch weerhield dit mij er niet van het horloge aan te schaffen!

Xiaomi Mi Band 5 – Activity tracker – Zwart

Remon

Vader van 2 kids, hardloper, voetballer en bovendien gek van gadgets en dan met name smartwatches. Zoals je merkt heb ik ook een grote voorliefde voor schrijven.

Andere interessante artikelen