Amazfit Bip Smartwatch | Review

Amazfit Bip Smartwatch | Review

De Amazfit Bip is een eenvoudige smartwatch met een aantrekkelijke prijs.

De functionaliteiten van deze smartwatch verrasten me, de batterijduur van ruim een week valt meteen op. Ook de gebruiksvriendelijkheid en trackingfuncties zijn dik in orde.

Dit heeft mij meteen enthousiast gemaakt, ik heb de Amazfit Bip uitgebreid getest en deel graag mijn bevindingen in deze review.

Amazfit Smartwatch Bip U Pro – zwart

Last Amazon price update was: 26 maart 2023 2:33 pm

📖 Inhoudsopgave

⌚ Waarom een Amazfit Bip?

De Amazfit Bip smartwatches worden gefabriceerd door Huami, een dochteronderneming van Xiaomi.

De smartwatches zijn voorzien van uitgebreide trackingfuncties, zodat ze (ook) prima als sporthorloges gebruikt kunnen worden.

Ik merkte al snel de vele voordelen van deze smartwatch op, al je activiteiten worden bijgehouden zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

Je krijgt daarnaast een mooi overzicht van je sportprestaties, zodat je precies kunt bijhouden of je je doelen hebt behaald.

Ook is het fijn dat de Amazfit Bip over een GPS functie beschikt. Je kunt het horloge dus ook gebruiken om te navigeren of je wandelroutes bij te houden.

Voor mensen die op zoek zijn naar een smartwatch/sporthorloge met een goede prijskwaliteitsverhouding is de Amazfit Bip ideaal.

Je kunt helaas niet heel veel fitness apps koppelen aan deze smartwatch. Dit horloge is dus niet geschikt voor de meest fanatieke sporters onder ons.

Voor de meeste mensen zullen de functies van de Amazfit Bip echter wel voldoende zijn.

Hierom is de Amazfit bip smartwatch ideaal!

De Amazfit bip smartwatch is ideaal tijdens het sporten omdat:

Smartwatches kosten vaak heel veel geld. Deze niet en dat maakt hem tot de ideale smartwatch. Je krijgt veel waar voor je geld.

Zoek je dus een voordelige smartwatch, dan is de Amazfit Bip zeker eentje die je aandacht moet hebben.

amazfit bip u pro

🛠️ Voordelen en functionaliteiten Amazfit Bip

De Amazfit Bip smartwatch beschikt over diverse functies. Een belangrijke is het GPS systeem dat erop zit.

En wil je weten waar het noorden of zuiden ligt? Dan kun je gebruik maken van het kompas. 

Wat ik zelf ook een leuke functie vind is de tracking functie. De tijd vergeten lukt niet met de duidelijke klok die erop zit. 

Ik luister altijd graag muziek, met deze smartwatch is dat mogelijk. Uniek, want niet alle smartwatches beschikken over zo’n functie. 

De PPG-sensor, waarmee je het zuurstof in je bloed kunt meten, maakt hem speciaal.

Wil je maar een bepaalde tijd sporten? Zet dan een alarm, wat mogelijk is dankzij de alarmfunctie op deze smartwatch.

👍 Technisch goed in orde

De 190mAh Li-Polymer batterij is binnen twee en een half uur opgeladen, waarna hij ook nog eens zuinig is en lang mee gaat.

Bij normaal gebruik gaat hij minimaal een hele week mee. Elke dag opladen is dus niet nodig!

Het scherm zelf is voorzien van een 2.5D Corning Gorilla Glass en AF coating. Dit zorgt ervoor dat het scherm goed beschermd is.

Geniaal, al zeg ik het zelf, met sporten kun je nog al eens ergens tegenaan stoten.

Het scherm is niet extreem groot met 1.28 inch, maar dat zit de bediening ervan niet in de weg. Dat het scherm aan de kleine kant is, is zelfs handig, zo zit het tijdens het sporten niet in de weg.

amazfit bip smartwatch kast

🏋️‍♀️ Sportfuncties aanwezig

Over de work-out functie op deze smartwatch ben ik zeer te spreken. Alles is zeer duidelijk en uitgebreid beschreven. 

Hierdoor kun je heerlijk sporten met een totale workout die voor jou is klaargezet. Heerlijk; sporten is nu nog leuker en alles wordt keurig in de gaten gehouden dankzij dit wonderlijke technische snufje.

📺 Beeldscherm

Het beeldscherm is in elke weersomstandigheid goed te lezen. Groot voordeel als je veel in de zomer sport. De zon heeft geen schijn van kans, er zit een reflecterende laag op. 

Op deze manier kijk je niet in de zon en is alles makkelijk te lezen, zonder dat je in het donker moet gaan staan.

😀 Gebruiksgemak

Verder beschikt deze smartwatch over een fijne trilfunctie. Deze trilfunctie is niet te hard, maar je voelt hem wel, ook als je aan het sporten bent.

Het gebruikersgemak mag zeker even genoemd worden. In mijn ogen een van de beste redenen om dit horloge aan te gaan schaffen. Voor de prijs hoef je het niet te laten en hij werkt perfect.

Wat ik prettig vind aan alle functies die er op zitten is dat je kunt doen wat je normaliter met je telefoon doet. 

Het enige nadeel vind ik zelf dat je er niet zoveel fitness apps op kunt zetten. Als je wilt sporten met een app die je begeleidt is dit wel lastig.

amazfit bip smartwatch blauw

🔋 Batterijduur om van te smullen

Wat ik het grote voordeel vind is dat de batterij lang mee gaat. Als je de Amazfit Bip aan de lader legt, laadt hij binnen no-time weer op. Daarna gaat de batterij minimaal zeven dagen of langer mee.

👩 Extra voordelen

Sport je in weer en wind? Geen zorgen, dit is een waterdichte smartwatch. Ook als je door de bossen loopt hoef je niet te vrezen. Het beeldscherm is beschermd tegen stof. 

Doordat deze smartwatch licht van gewicht is (32 gram met bandje) zit deze smartwatch fijn om je pols heen. 

Ik ben zelf iemand die wel van kleur houdt, dat kwam mooi uit toen ik deze smartwatch ging kopen. Ik kon kiezen tussen de kleuren: rood, kokoda groen, zwart en wit. 

amazfit bip smartwatch kleuren

💬 Dit vinden andere van de Amazfit bip smartwatch

Voordat ik een aankoop doe bekijk ik alles heel nauwkeurig. Ik doe dit door een aantal reviews te lezen van andere gebruikers. In dit geval de review heb ik de reviews op Tweakers gelezen. 

De meeste gebruikers vinden de smartwatch erg fijn in gebruik. Wel geven een aantal klanten te kennen dat: de smartwatch niet altijd de gehele gerende route op de kaart toont en dat het bandje snel kapot gaat. 

Geen rampzalige klachten vind ik zelf, maar toch iets om rekening mee te houden mocht je de Amazfit Bip willen kopen.

✅ Conclusie

Als jij een smartwatch wilt aanschaffen die over veel functionaliteiten beschikt voor een lage prijs, dan zijn er best veel opties op de markt.

Ook de Amazfit Bip valt hieronder. Je koopt een smartwatch voor weinig geld met een lange batterijduur. Dit is vind ik zelf een van de grootste voordelen, naast dat de smartwatch fijn om de pols ligt en licht van gewicht is.

Wat ik zelf wel als nadeel ervaar bij deze smartwatch is dat het bandje ook bij mij snel kapot ging. Dit heb ik opgelost door een nieuw bandje te kopen. Wel iets om rekening mee te houden als je deze smartwatch besluit te kopen. 

Ik heb nog steeds geen spijt van mijn aankoop en raad dit horloge zeker aan.

Feline

Feline

Feline is een echte gadget freak. Zelf gebruikt ze haar smartwatch het meest vanwege de gezondheidsfuncties.

Andere interessante artikelen