Amazfit Bip Smartwatch | Review

Amazfit Bip Smartwatch | Review

Mijn beste vriend kwam een aantal weken geleden aan met de vraag. 

“Ga je vanavond mee buiten sporten?”

Nu is dat opzich al bijzonder, want hij weet dat ik niet per se een sportbeest ben. 

Maar goed, we gingen…

Hij had een proefles geregeld, maar eenmaal daar kwam ik tot de ontdekking dat een telefoon meenemen tijdens het sporten niet zo handig is.

Mijn beste vriend had er geen last van. Hij had de Amazfit Bip smartwatch en kon tijdens het sporten alles doen zonder zijn telefoon in de hand te hebben.

Dit heeft mij meteen enthousiast gemaakt en daarom ook deze review. Superleuk om iets over te vertellen!

Amazfit Smartwatch Bip U Pro – zwart

Last Amazon price update was: juni 30, 2022 7:24 am

💡 Waarom een Amazfit bip?

Het leek mij fijn om tijdens het sporten alles bij te kunnen houden. Helaas; had ik nog geen smartwatch, maar na een keer sporten heb ik de Amazfit Bip Smartwatch aangeschaft. Het mooie aan deze smartwatch is:

  • dat hij beschikt over een GPS functie;
  • je zonder handen alles bij kunt houden;
  • hij je sportprestaties bijhoudt;
  • hij beschikt over een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Voor mensen die makkelijk met een smartwatch/sporthorloge overweg kunnen is deze ideaal. Je kunt helaas niet zoveel fitness apps koppelen aan deze smartwatch. Verder is hij prima voor regelmatig gebruik.

Hierom is de Amazfit bip smartwatch ideaal!

De Amazfit bip smartwatch is ideaal tijdens het sporten omdat:

Smartwatches kosten vaak heel veel geld. Deze niet en dat maakt hem tot de ideale smartwatch. Je krijgt veel waar voor je geld. Zoek je dus een goede smartwatch, dan is de Amazfit Bip zeker eentje die je aandacht moet hebben.

amazfit bip u pro

☑ Voordelen en functionaliteiten smartwatch

De Amazfit smartwatch bip beschikt over diverse functies. Een belangrijk is het GPS systeem dat erop zit. Wil je weten waar het Noorden of Zuiden ligt? Dan kun je gebruik maken van het kompas. 

Wat ik zelf ook een leuke functie vind is de tracking functie. De tijd vergeten lukt niet met de duidelijke klok die erop zit. 

Ik luister altijd graag muziek, met deze smartwatch is dat mogelijk. Uniek, want niet alle smartwatches beschikken over zo’n functie. 

De PPG-sensor, waarmee je het zuurstof in je bloed kunt meten, maakt hem speciaal. Wil je maar een bepaalde tijd sporten? Zet dan een alarm, wat mogelijk is dankzij de alarmfunctie op deze smartwatch.

👍 Technisch goed in orde

De 190mAh Li-Polymer batterij is binnen twee en een half uur opgeladen. Waarna hij ook nog eens zuinig is en lang mee gaat. Bij normaal intensief gebruik gaat hij minimaal een hele week mee. Telkens opladen is dus niet nodig!

Het scherm zelf is voorzien van een 2.5D Corning gorilla 3rd glass en AF coating. Dit zorgt ervoor dat het scherm goed beschermd is. Geniaal, al zeg ik het zelf, met sporten kun je nog al eens ergens tegenaan komen. 

1.28 inch is grootte het scherm. Niet extreem groot, maar goed te hanteren. Handig, vind ik zelf omdat sporten met een enorm horloge ook niet prettig is.

amazfit bip smartwatch kast

🏋️‍♀️ Sportfuncties aanwezig

Over de work-out functie op deze smartwatch ben ik zeer te spreken. Alles is zeer duidelijk en uitgebreid beschreven. 

Hierdoor kun je heerlijk sporten met een totale workout die voor jou is klaargezet. Heerlijk; sporten is nu nog leuker en alles wordt keurig in de gaten gehouden dankzij dit wonderlijke technische snufje.

📺 Beeldscherm

Het beeldscherm is in elke weersomstandigheid goed te lezen. Groot voordeel als je veel in de zomer sport. De zon heeft geen schijn van kans, er zit een reflecterende laag op. 

Op deze manier kijk je niet in de zon en is alles makkelijk te lezen, zonder dat je in het donker moet gaan staan.

😀 Gebruiksgemak

Verder beschikt deze smartwatch over een fijne trilfunctie. Deze trilfunctie is niet te hard en je voelt hem nog als je sport. Goede uitvinding van de bedenkers, daar het soms niet fijn is om veel geluid te hebben als je sport. 

Het gebruikersgemak mag zeker even genoemd worden. In mijn ogen een van de beste redenen om dit horloge aan te gaan schaffen. Voor de prijs hoef je het niet te laten en hij werkt perfect.

Wat ik prettig vind aan alle functies die er op zitten is dat je kunt doen wat je normaliter met je telefoon doet. 

Het enige nadeel vind ik zelf dat je er niet zoveel fitness apps op kunt zetten. Als je wilt sporten met een app die je begeleid is dit wel lastig.

amazfit bip smartwatch

🔋 Batterijduur om van te smullen

Wat ik het grote voordeel vind is dat de batterij lang mee gaat. Voordat deze vol is leg je hem aan de lader. Hij laadt binnen no-time op. Daarna gaat de batterij minimaal zeven dagen of langer mee.

👩 Extra voordelen

Sport je in weer en wind? Geen zorgen, dit is een waterdichte smartwatch. Ook als je door de bossen loopt hoef je niet te vrezen. Het beeldscherm is beschermd tegen stof. 

Doordat deze smartwatch licht van gewicht is (32 gram met bandje) zit deze smartwatch fijn om je pols heen. 

Ik ben zelf iemand die wel van kleur houdt, dat kwam mooi uit toen ik deze smartwatch ging kopen. Ik kon kiezen tussen de kleuren: rood, kokoda groen, zwart en wit. 

💬 Dit vinden andere van de Amazfit bip smartwatch

Voordat ik een aankoop doe bekijk ik alles heel nauwkeurig. Ik doe dit door een aantal reviews te lezen van andere gebruikers. In dit geval de review heb ik de reviews op Tweakers gelezen. 

De meeste gebruikers vinden de smartwatch erg fijn in gebruik. Wel geven een aantal klanten te kennen dat: de smartwatch niet altijd de gehele gerende route op de kaart toont en dat het bandje snel kapot gaat. 

Geen rampzalige klachten vind ik zelf, maar toch iets om rekening mee te houden mocht je de Amazfit Bip willen kopen.

✅ Conclusie

Als jij een smartwatch wilt aanschaffen die over veel functionaliteiten beschikt voor een lage prijs, dan zijn er best veel opties op de markt.

Ook de Amazfit Bip valt hieronder. Je koopt een smartwatch voor weinig geld met een lange batterijduur. Dit is vind ik zelf een van de grootste voordelen, naast dat de smartwatch fijn om de pols ligt en licht van gewicht is. 

Wat ik zelf wel als nadeel ervaar bij deze smartwatch is dat het bandje ook bij mij snel kapot ging. Dit heb ik opgelost door een nieuw bandje te kopen. Wel iets om rekening mee te houden als je deze smartwatch besluit te kopen. 

Ik heb nog steeds geen spijt van mijn aankoop en raad dit horloge zeker aan.

Feline

Andere interessante artikelen