Apple Watch Series 7 Review

Apple Watch Series 7 Review

In september 2021 kwam Apple met alweer de zevende generatie van Apple’s smartwatch, de Apple Watch Series 7.

Het eerste wat opvalt is dat het scherm een stuk groter en sterker is geworden. Ook heeft de Watch 7 een uniek on screen-toetsenbord gekregen en is de oplaadtijd flink verbeterd.

Verder lijkt de Series 7 behoorlijk op zijn voorganger, de Series 6. Nieuwsgierig wat dit model uniek maakt?

We vertellen je graag wat je van deze Apple Watch kunt verwachten, en of de koop van deze Apple Watch het overwegen waard is.

Apple Watch Series 7 – 45mm – Sterrenlicht

★★★★★
479,00  op voorraad
Bol.com
as of 25 maart 2023 6:03 pm

📖 De onderwerpen die we behandelen 👇

🤔 Waarom een Apple Watch 7?

De populariteit van smartwatches neemt de laatste tijd enorm toe.

Dat is niet zo gek, met een smartwatch heb je veel meer dan alleen de juiste tijd binnen handbereik.

Ben je op zoek naar een multifunctioneel horloge en twijfel je of een Apple Watch wat voor jou is?

Er zijn genoeg redenen waarom de nieuwste Apple Watch 7 helemaal bij jou past.

apple watch series 7

Wat denk je van een personal coach die zo’n beetje alles wat je voor een gezonde leefstijl nodig hebt voor je vastlegt? Een stappenteller, je hartslag en hij geeft je zelfs ieder uur een seintje om even in beweging te komen.

De Apple Watch is ook je sportmaatje. Tijdens een work-out houdt je smartwatch alles voor je bij en kun je eenvoudig aflezen hoe het met je progressie is gesteld.

En heb je je iPhone even niet binnen handbereik? Geen probleem, de Apple Watch 7 is een verlengstuk van je telefoon.

Bekijk al je meldingen eenvoudig op je horloge, stuur een berichtje of neem de telefoon aan, het kan allemaal.

Ben je geen Apple-gebruiker dan is de Apple Watch niet de juiste keuze en moet je op zoek naar een andere smartwatch.

⌚ Het horloge

Apple heeft inmiddels de zevende generatie van de Apple smartwatches uitgebracht.

In vergelijking met zijn voorganger, de Watch 6, is het scherm maar liefst 20 procent groter geworden.

De dunnere rand maakt het mogelijk om je meldingen nog eenvoudiger af te lezen en berichten makkelijker te verzenden.

Hiervoor heeft het toestel de beschikking over een volledig toetsenbord waar je met een veegbeweging makkelijk je berichten typt.

apple watch series 7 toetsenbord

De batterijduur is ten opzichte van eerdere Apple Watch Series gelijk gebleven. De Apple Watch 7 gaat zo’n 18 uur mee bij gemiddeld gebruik.

De oplaadtijd is echter wel flink verbeterd. De watch is na ongeveer een uur opladen weer klaar voor gebruik.

Het horloge is in twee formaten te koop, 41 en 45 mm, beide met dezelfde functionaliteiten.

Naast de bekende zwarte uitvoering is de Apple Watch 7 in vijf nieuwe kleuren te koop, naast rood, blauw en groen ook Sterrenlicht (bijna wit) en Midnight (bijna zwart). Zo is er altijd een Apple Watch die jouw stijl accentueert.

🛠️ Functionaliteiten & voordelen

Je kiest voor een smartwatch omdat je meer wilt dan alleen een horloge die de tijd en datum aan kan geven.

Je kiest voor een Apple Watch omdat je in het bezit bent van een iPhone en je je horloge wilt koppelen aan de functionaliteiten van je telefoon.

Maar hoe kan een Apple Watch 7 jouw leven nu eigenlijk makkelijker maken?

Verlengstuk van je iPhone

Door middel van de Apple Watch-app verbind je je Apple Watch met je iPhone. Vanaf dat moment kun je push-berichten op je horloge ontvangen, en je agendameldingen en binnengekomen mailberichten bekijken.

Met je Apple Watch kun je berichten verzenden en telefoongesprekken voeren. Je iPhone kun je dus gewoon in je tas laten zitten.

Je smartwatch houdt je niet alleen op de hoogte, je gebruikt hem ook om je favoriete muziek af te spelen, om contactloos te betalen of om je route onderweg te bepalen.

Handig, of je links of rechts moet laat de Apple Watch weten via een subtiele trilling. Zo hoeft niemand te weten dat je weg niet weet! Door middel van 4G ben je altijd verbonden met het internet.

Ook al heb je je telefoon niet binnen handbereik, je hoeft tijdens een activiteit buiten niets te missen.

Je kunt muziek beluisteren en op de hoogte blijven van wat er speelt doordat je berichten en pushmeldingen gewoon op je horloge blijft ontvangen.

Gezondheidscoach

De Apple Watch 7 zal je motiveren om meer in beweging te komen. Niet alleen krijg je eens per uur een melding om in beweging te komen, je kunt ook voor iedere dag een bewegingsdoel instellen.

Met behulp van de activiteitsringen zie je precies hoeveel calorieën je je al hebt verbrand en hoeveel stappen je hebt gezet.

Ook worden je routes tijdens het hardlopen vastgelegd en kun je de voortgang van je sportprestaties bijhouden.

De ingebouwde hartslagmeter meet gedurende de hele dag je hartslag via je pols. De Apple Watch 7 heeft ook een ECG-functie. Hiermee krijg je inzicht in je hartritme en heb je de mogelijkheid om hartfilmpjes te maken.

Ook heeft de Apple Watch 7 de mogelijkheid om je zuurstofsaturatie te meten, wat een goede indicatie is van je algemene gezondheid.

Ook beschikt dit horloge over een valbeveiliging. Wanneer je onverhoopt komt te vallen wordt dit door de Apple Watch 7 opgemerkt.

Reageer je niet op de melding? Dan zal je horloge contact zoeken met de hulpdiensten en met de door jou opgegeven contactpersoon. Ook wordt je locatie doorgegeven.

Een veilig gevoel wanneer je vaak alleen thuis bent of graag in je eentje gaat sporten.

apple watch series 7 sportprestaties

Persoonlijke stijl

De lichtgewicht aluminium kast van de Apple Watch 7 is gemaakt van 100% gerecycled aluminium. Je hebt de keuze uit vijf verschillende kleuren. Van opvallend rood, blauw of groen tot stijlvol bijna-zwart of modern net-niet-wit.

Door de afmeting is je horloge een opvallende toevoeging aan je outfit. Niet alleen de kleur van het horloge bepaalt jouw stijl. Je hebt de keuze uit verschillende Apple wijzerplaten en je kunt ook foto’s aan het beeldscherm toevoegen.

Daarnaast heb je ook de keuze uit een ruim assortiment bandjes. Van sportieve bandjes van siliconen en nylon die goed ventileren tijdens het sporten tot stijlvolle leren of stalen bandjes.

Ook de bandjes van eerdere generaties Apple Watch kunnen moeiteloos gekoppeld worden aan deze nieuwste versie.

Zo valt er altijd wat te wisselen en kan je je horloge moeiteloos aanpassen aan jouw stijl van die dag.

apple watch 7 stijlen

Technische specificaties

Misschien niet meteen het eerste waar je gedachten naar uit gaan wanneer je overweegt een Apple Watch 7 aan te schaffen, maar toch wel belangrijk zijn de technische specificaties.

Ten opzichte van eerdere generaties horloges heeft Apple een aantal wijzigingen doorgevoerd. De grotere kast en scherm zijn al genoemd. De kast is in de laatste versie ook stofdicht en het glas is krasvast.

Dat is zeker op de langere termijn prettig, door de smalle rand en het grotere formaat zal je horloge nog wel eens een stootje krijgen.

Verdere technische verbeteringen zijn er niet ten opzichte van de Apple Watch 6. De chip die voor de besturing verantwoordelijk is, is bij de Apple Watch 7 gelijk aan zijn voorganger.

De winst zit hem dan ook vooral in nieuwe functionaliteiten, zoals de optische en elektrische hartslagsensor, de saturatiemeter, een hoogtemeter en bluetooth 5.0.

De bediening is zoals je dat van een Apple Watch mag verwachten. Je loopt snel en eenvoudig de menu’s door, je vindt snel wat je zoekt en je hebt nu zelfs een volledig toetsenbord tot je beschikking om berichten te tikken.

💬 Wat anderen vinden

De Apple Watch 7 is al enige tijd op de markt en de eerste gebruikservaringen zijn inmiddels op het internet te vinden.

Wanneer je bladert door de reviews op de bekende verkoopsites zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt kom je vooral lovende verhalen tegen. Het gebruiksgemak, de talloze mogelijkheden en het uiterlijk, het kan niet op.

Eigenlijk wordt er maar een nadeel genoemd, de batterijduur. Die lijkt ondanks de beloftes weinig verlengd te zijn. Gemiddeld gaat de accu 18 uur mee.

Wel is de snelle oplaadtijd van het horloge verbeterd. Na 45 minuten is de batterij voor 80 procent opgeladen. De reviews van experts op bijvoorbeeld computertotaal.nl geven een vergelijkbaar beeld.

✅ Conclusie

Met de komst van de zevende generatie van de Apple Watch worden de Apple Watch Series naar een nog hoger niveau getild.

De Apple Watch 7 is een sportmaatje, gezondheidscoach en verlengstuk van je telefoon in één. Hij is uitermate geschikt om je sportprestaties vast te leggen en de verbetering van je conditie in de gaten te houden.

Hij controleert je hartslag, je zuurstofsaturatie en houd het calorieverbruik gedurende de dag in de gaten.

Daarnaast kun je je iPhone in je tas laten zitten. Want je belt, ontvangt berichten, krijgt pushmeldingen en stuurt snelle reacties met je Apple Watch 7 eenvoudig vanaf je pols.

Als we dan toch een nadeel moeten noemen van de laatste generatie van de Apple Watch Series, dan is het dat hij alleen compatibel is met een iPhone en dat het een opvallende, grote blikvanger aan je pols is.

Al kun je je afvragen of dat laatste een nadeel is. Door de keuze uit verschillende kleuren en diverse bandjes maak je de Apple Watch 7 tot een persoonlijk sieraad. En dat mag best gezien worden.

Feline

Feline

Feline is een echte gadget freak. Zelf gebruikt ze haar smartwatch het meest vanwege de gezondheidsfuncties.

Andere interessante artikelen