Wat is de beste smartwatch voor een iPhone

Wat is de beste smartwatch voor een iPhone

In 2020 heeft Apple opnieuw bewezen de beste smartwatch-fabrikant te zijn met ontzettend handige functies. 

Toch zijn er ook veel andere smartwatches die compatibel zijn met iPhones. 

Als je van plan bent om één van deze horloges aan te schaffen, overweeg dan wat je nodig hebt, bijvoorbeeld een disign horloge, een sporthorloge, een LTE-telefoon en/of andere essentiële functies voor thuis- en kantoorgebruik. 

De belangrijkste vraag blijft natuurlijk: welke smartwatch is geschikt voor je iPhone?

📖 Wat we in dit artikel behandelen 👇

💡 Waar moet je op letten bij een smartwatch voor je iPhone?

Een smartwatch is met name bedoeld om functionaliteiten die op je telefoon zitten, in je horloge te verwerken. Een bijkomend voordeel van een horloge is dat deze ook je hartslag en slaap kan meten. Zo krijg je nog meer inzicht in je gezondheid.

Als je een smartwatch voor je iPhone koopt is het goed na te denken over wat je precies wilt met je smartwatch. 

Is het bedoeld als echt sieraad? 

Maakt design je niet heel veel uit en wil je puur een activity tracker? Of wil je alles er op en eraan, van betalen, WhatsAppen, tot het meten van je zuurstof? 

De beste smartwatches hebben simpelweg meer en betere functies dan b-varianten en sommige hebben een groot aantal apps die je kunt downloaden. 

Bepaalde smartwatches hebben batterijen die nauwelijks een dag meegaan, terwijl andere bijna een week doorkomen zonder problemen. 

Als je een iPhone hebt is het belangrijkste natuurlijk dat de smartwatch compatibel is met het besturingssysteem van Apple. Anders kun je de apparaten natuurlijk niet synchroniseren. 

Welke smartwatches zijn goede kandidaten? We bespreken hieronder de beste opties.

⌚ Apple watch 3

De Apple Watch Series 6 en 5 zijn duurder dan de Apple Watch 3, maar Apple Watch 3 is nog steeds één van de beste en meest opvallende horloges die Apple ooit heeft geproduceerd. 

Veel van zijn functies zijn praktischer dan die van andere smartwatches en dit heeft gezorgd tot een grote vraag naar dit model.

Apple Watch Series 3 Iphone

Één van de voordelen is dat je het in eerste instantie tegen zeer lage prijzen kunt krijgen en toch een horloge in huis haalt die geweldige functies biedt. 

Op de tweede Apple Watch Series 3 wordt watch OS 6-software uitgevoerd, dus je gebruikt de nieuwste functies, Apple wijzerplaten en apps. 

Het heeft ook een GPS voor locatie tracking, 4G / LTE voor mobiele ondersteuning, Apple Pay, zwemtracking, hartslagmonitoring en vele andere functies.

Wees echter niet verbaasd als je extra betaalt voor het 38 mm GPS-model. Als je het mobiele model wilt, of zelfs de grotere 42 mm kastvariant, kost het wat extra. 

Bovendien zijn sommige functies afhankelijk van hardware, zoals ECG. Altijd-aan-display of valdetectie worden niet ondersteund.

⌚ Apple Watch-serie 5

Dit is volgens de meesten de beste Apple Watch die iedere cent waard is. 

Als we enkele van de functies beschouwen, zoals OS 6, brede weergave van 1,78, OLED-processor, opslag aan boord van 32 GB en batterijcapaciteit van 1 dag tot 36 uur, draadloos oplaadsysteem, waterbestendig tot 50 meter.

Meet ook functionaliteiten zoals Wi-Fi, Bluetooth, NFC en LTE zijn aanwezig. Dan kun je met recht stellen dat de Apple Watch Series 5 een zeer compleet product is.

Apple Watch Series 5 Iphone

Hoewel deze watch zeer prijzig is, wordt het beschouwd als de allerbeste Apple Watch op de markt in 2020. 

Apple Watch 5 biedt de beste selectie van functies binnen het assortiment van Apple. 

Het belast de levensduur van je batterij niet zo veel als je zou verwachten, maar het zal zijn scherm dimmen om je altijd meldingen op je pols te bieden, in plaats van dat je het moet optillen en wakker moet maken om de statistieken te zien.

Het grootste nadeel van dit horloge is dat het momenteel de duurste Apple Watch is die je op de markt kunt krijgen en het is waarschijnlijk een beetje delicaat voor gebruikers buitenshuis.

⌚ Apple Watch SE

Veel Apple liefhebbers zijn vanwege een aantal factoren aangetrokken tot dit nieuwe model: de Apple Watch SE

Je zult zien dat dit de eerste is van een hybride van de Apple Watch Series 5 (die sindsdien is stopgezet) en de Apple Watch Series 3.

Apple Watch Se Iphone

Hoewel het niet alle kenmerken van de Series 6 heeft, overtreft het andere series met de hoogste snelheid chip en de beste veiligheidskenmerken. 

Het heeft een LTE-optie en maakt de perfecte keuze voor Family Setup. Met zijn aantrekkelijke ontwerp en extra functies, komen weinig andere smartwatches in de buurt van Apple Watch SE.

Als je je aan een spaarzaam regiem houdt, zul je dit horloge niet kopen, aangezien het erg duur is en extra betaalt voor een helderder scherm met een optie die altijd aan staat, een ECG-monitor en een SpO2. 

Er zijn ook klachten over het batterijverbruik, hoewel dit natuurlijk gedeeltelijk afhankelijk is van de gebruiker.

✅ Andere compatibele smartwatches met iPhone

De huidige markt van geavanceerde technologie heeft geleid tot concurrenten die iPhone-compatibele smartwatches produceren. 

Het zijn er veel, hoewel we graag benadrukken dat Apple-producten voor samenwerking met de iPhone de beste keuze zijn.

Er zijn veel alternatieven voor de Apple Watch op de markt. De smartwatches met Google Wear OS werken tegenwoordig bijvoorbeeld ook goed samen met iPhones. Hoewel sommige functies zijn weggelaten die je alleen met een Android-telefoon kunt krijgen. 

Zorg ervoor dat je de volledige recensies van elk horloge leest om er zeker van te zijn welke functies je krijgt. 

De meeste horloges van Samsung met hun eigen Tizen-software en Fitbits passen ook goed bij elke iPhone, alsook de hybride draagbare S van Withings.

Indien je absoluut geen Apple smartwatch wilt, is een Samsung smartwatch de beste tweede keus.

💬 Onze conclusie

De smartwatches van Apple zijn van hoe kwaliteit en als je een zorgeloze compatibiliteit met je iPhone wilt hebben, zijn de Watch Series van Apple echt de juiste keuze. 

Zoals de meeste Apple producten, is alles strak en goed ontworpen. We kunnen je absoluut aanraden om de Apple Series 3, 5 of SE eens nader te bekijken. 

Met de extra functies die deze producten bieden, werk je graag samen met je horloge voor alle dagelijkse activiteiten. 

Wil je geen Apple smartwatch? Samsung is druk bezig geweest met hun nieuwe Samsung Gear S3 die zo dicht mogelijk bij de Apple Watch komt binnen het Android-platform.

Jouw perfecte smartwatch is afhankelijk van je budget en wensen. We raden je echter ten zeerste aan een door Apple vervaardigd horloge te kopen.

Avatar

Remon

Vader van 2 kids, hardloper, voetballer en bovendien gek van gadgets en dan met name smartwatches. Zoals je merkt heb ik ook een grote voorliefde voor schrijven.

Andere interessante artikelen