De 6 beste smartwatches met belfunctie

De 6 beste smartwatches met belfunctie

Op zoek naar een smartwatch met belfunctie? Begrijpelijk, want het is gewoon superhandig!

Je kunt met veel smartwatches tegenwoordig betalen, je agenda inzien, je slaap beoordelen of andere gezondheidsgegevens bijhouden, muziek luisteren en dus ook zelfs bellen.

We zochten uit welke smartwatches met belfunctie het beste zijn.

📖 De 6 beste smartwatches met belfunctie 👇

💡 Waarom is een smartwatch met belfunctie zo handig?

Wanneer je gebeld wordt en je telefoon zit even in je tas of broekzak, of je hebt even je handen niet vrij, dan kun je via een smartwatch met belfunctie altijd makkelijk en snel even opnemen

Als de spraakfunctie van je smartwatch ingeschakeld is kan de belfunctie zelfs gebruikt worden zonder dat je je smartwatch aan hoeft te raken.

Dit kan niet alleen handig zijn in normale situaties, maar ook zeker in noodsituaties scheelt dit veel tijd.

Wanneer je een smartwatch met belfunctie wilt, is het wel belangrijk te kijken of je smartwatch compatibel is met het besturingssysteem van jouw telefoon, om al deze extra functies daadwerkelijk te kunnen gebruiken.

🏆 De 6 beste smartwatches met belfunctie

Goed, tijd om eens te kijken naar de beste smartwatches met belfunctie van dit moment. We hebben er 6 voor je op een rij gezet.

⌚ Apple Watch Series 7

apple watch 7 belfunctie

De Apple Watch Series 7 is de opvolger van de succesvolle Watch Series 6 en is de meest uitgebreide smartwatch met belfunctie, omdat je zowel kan bellen via het normale netwerk als via wifi door gebruik te maken van de FaceTime belfunctie. 

Het scherm van de Apple Watch 7 is erg helder, duidelijk en groot. Het display van deze smartwatch blijft altijd aan staan, zodat je deze niet aan hoeft te raken wanneer je iets wilt zien. 

De Apple Watch Series 7 heeft ook veel uitgebreide gezondheidsfuncties, inclusief een ecg-meter, een saturatiemonitor en stressmeter.

apple watch 7 health

Een nadeel van deze smartwatch is dat de batterij maximaal 18 uur mee gaat en je dus regelmatig de smartwatch op moeten laden. Het opladen gaat gelukkig wel snel. Om de batterijduur te verlengen, raden we aan om het Always-On display uit te schakelen.

Een ander nadeel van deze smartwatch is dat hij erg duur is. Daarnaast kan hij alleen gebruikt worden in combinatie met een iPhone.

Een pluspunt is dan weer dat je kunt kiezen uit heel veel verschillende bandjes en de watch face zelf kunt aanpassen. Je kunt de Apple Watch 7 dus altijd naar jouw wens samenstellen.

Samenvattend is de Apple Watch 7 de duurste smartwatch, maar wel met de meest uitgebreide functies en ook veel mogelijkheden om het horloge te personaliseren.

En het belangrijkste voor jou? Je kunt er dus mee bellen. 😀

⌚ Samsung Galaxy Watch 4

samsung galaxy watch4 belfunctie

Dit is de Android tegenhanger van de Apple Watch. Ook de Samsung Galaxy Watch 4 heeft een mooi, helder en groot scherm.

Je kunt telefoongesprekken voeren via de interne microfoon, luidspreker of een aangesloten Bluetooth-headset. Mobiele netwerkmodellen kunnen oproepen ontvangen van zowel het telefoonnummer van de Galaxy Watch als van een aangesloten mobiel apparaat.

samsung galaxy watch4 activiteit

De Samsung Watch 4 beschikt over een slaapmeter, ECG-meter en kan zelfs je lichaamssamenstelling meten. Dat betekent dat het horloge bijvoorbeeld je vetpercentage en BMI kan meten en berekenen.

Het grootste nadeel is dat deze smartwatch ook elke dag opgeladen moet worden door de korte batterijduur van 24 uur. Deze smartwatch is alleen compatibel met Android.

Kortom, dit is een van de topmodellen van Samsung met uitgebreide (gezondheids)functies en natuurlijk de mogelijkheid om te bellen zonder je smartphone.

⌚ Huawei Watch GT 2

huawei gt smartwatch bellen

De Huawei Watch GT 2 is zowel met Android als iOS te gebruiken. Berichten en meldingen van je telefoon komen hier binnen op het grote scherm van 42 mm of 46 mm. 

De Huawei Watch GT 2 hoeft een stuk minder vaak aan de oplader als de Apple Watch of de Samsung Galaxy Watch, aangezien de batterij tot wel 2 weken mee gaat. 

Het grootste voordeel van deze smartwatch is de prijs, die een stuk lager ligt dan bij de andere smartwatches.

Een ander belangrijk voordeel van de Huawei Watch GT 2 is dus de belfunctie via Bluetooth en ingebouwde microfoon en luidspreker, op een afstand van maximaal 150 meter van je smartphone. 

Een nadeel is dat alleen op de variant van 46 mm de belfunctie aanwezig is. Ook is deze smartwatch niet met alle apps compatibel en ontbreekt de contactloos betalen functie.

Samenvattend dus een smartwatch met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Niet alle functies zijn aanwezig, maar de lange batterijduur van 2 weken maakt veel goed.

⌚ Apple Watch SE

apple watch se belfunctie

De Apple Watch SE is (bijna letterlijk) het kleine broertje van de Apple Watch 7. Het beeldscherm is wat kleiner, maar de functies zijn vergelijkbaar. Een groot voordeel is dat hij goedkoper is dan de Series 7.

Je kunt kiezen tussen de normale 4G variant of de cellular. Het verschil tussen deze varianten is dat je met de cellular zelfs gebeld kunt worden wanneer je telefoon niet in de buurt is

Bellen doe je bijvoorbeeld door Siri aan te spreken. Als de aanbieder van je mobiele netwerk bellen via wifi aanbiedt, kun je met je Apple Watch via wifi bellen in plaats van via het mobiele netwerk. 

Dit kan zelfs wanneer je gekoppelde iPhone niet in de buurt is of is uitgeschakeld. Je Apple Watch hoeft zich alleen maar binnen het bereik van een wifinetwerk te bevinden waarmee je iPhone eerder verbinding heeft gehad.

Er zit ook een valfunctie op deze smartwatch, die nooddiensten inschakelt wanneer je niet reageert na een val.

Een nadeel van deze smartwatch is dat hij alleen compatibel is met een iPhone. Verder heeft hij geen zuurstofsaturatie of ecg-meting. 

Het scherm van de Apple Watch SE blijft niet altijd aan, in tegenstelling tot de Apple Watch Series 7. Ook de batterijduur van de Watch SE gaat nog geen 24 uur mee.

Dit is dus het goedkopere en kleinere broertje van de Series 7 met vrijwel net zo veel functies.

⌚ Samsung Galaxy Watch Active 2

samsung watch active2 belfunctie

Deze smartwatch is speciaal gemaakt voor sporters en heeft dan ook veel uitgebreide sportfuncties. Daarnaast zijn er veel verschillende mogelijkheden in design van zowel de horlogekast als de bandjes. 

De Galaxy Watch Active 2 stelt je in staat om te bellen en gebeld te worden vanaf het horloge. Met de ingebouwde microfoon en luidspreker heb je je telefoon dus niet nodig.

De Samsung Galaxy Watch Active 2 meet de hartslag via een ecg, wat een betrouwbaar resultaat geeft.

Een nadeel is de batterijduur die bij laag gebruik 2 tot 3 dagen is, maar dus ook minder kan worden bij hoog gebruik. Ook is het jammer dat er geen mogelijkheid is om contactloos te betalen.

De Galaxy Watch Active 2 is het beste sporthorloge met belfunctie.

⌚ Fitbit Sense

fitbit sense belfunctie

Deze smartwatch is zowel compatibel met Android als iOS. De Fitbit Sense is relatief goedkoop, zeker voor de functies die er op zitten. 

Voor het beantwoorden van oproepen vanaf je pols gebruik je de ingebouwde luidspreker en microfoon in de Fitbit Sense.

Een groot voordeel is de batterijduur van maar liefst 5 dagen.

Met de ingebouwde saturatiemeter, slaapmonitor en zelfs een temperatuurmeter biedt deze smartwatch een compleet pakket aan gezondheidsfuncties.

Het horloge is waterdicht, beschikt over een GPS en je kunt er contactloos mee betalen.

Kortom, een complete smartwatch die op alle besturingssystemen werkt, met een goede batterijduur en een goede prijs voor de functies die er op zitten. 

✅ Conclusie

Of je nu een Android toestel hebt of een iPhone, er is voor iedereen een goede smartwatch met belfunctie te vinden.

Vaak hebben de duurdere modellen meer functies, maar dit is niet altijd zo. 

Hoe meer functies de smartwatch heeft, hoe sneller de batterij over het algemeen leeg gaat, maar vaak zijn de gezondheidsmetingen hierdoor wel betrouwbaarder.

Mijn advies voor een smartwatch met belfunctie zou één van de Samsung smartwatches zijn. Niet de duurste modellen, wel erg veelzijdig en flexibel.

Avatar

Remon

Vader van 2 kids, hardloper, voetballer en bovendien gek van gadgets en dan met name smartwatches. Zoals je merkt heb ik ook een grote voorliefde voor schrijven.

Andere interessante artikelen