Sporthorloge kopen? De 14 beste getest

Sporthorloge kopen? De 14 beste getest

Twijfel je over welk sporthorloge voor jou geschikt is? Na het lezen van deze ultieme gids over de beste sporthorloges hoef je niet meer te twijfelen.

Het hebben van een sporthorloge, om al je prestaties op het gebied van sportactiviteiten en gezondheid gerelateerde toestanden bij te houden, is dé trend van tegenwoordig.

Of je nu een sporthorloge van Polar, Samsung, Fitbit of Apple hebt, allemaal vervullen ze de taak van het bijhouden van sportactiviteiten, zoals het meten van afgelegde afstanden, behaalde snelheden en het verzorgen van de navigatie.

🏆 Beste sporthorloges

Wat zijn nu de beste sporthorloges van tegenwoordig om zo uitgebreid en nauwkeurig mogelijk je prestaties bij te houden? 

Lets dive into it..😁

Garmin Forerunner 245

Het eerste sporthorloge die we behandelen, is de Garmin Forerunner 245.

Dit sporthorloge van Garmin houdt al je prestaties nauwkeurig bij en geeft de resultaten ook beknopt weer in de geschiedenis.

Het horloge is een lichtgewicht en kan bij diverse sporten ingezet worden, waaronder fietsen, hardlopen of het wekelijkse uitje naar de sportschool.

beste sporthorloge garmin forerunner 245

Bij dit sporthorloge zijn de volgende eigenschappen opgenomen:

 • Geschikt voor: fietsen, hardlopen, triatlon, zwemmen
 • Gewicht: 38,5 gram
 • Hartslagmeter: ja
 • Zuurstofmeter: ja
 • Snelheidsmeter: ja
 • Waterdicht: ja
 • Stappenteller: ja
 • GPS: ja
 • Batterijduur: 7 dagen of 24 uur wanneer het horloge actief is met GPS of muziek
 • Diameter kast: 42 millimeter
 • Materiaal kast: plastic
 • Materiaal band: siliconen
 • Besturingssyteem: iOS en Android

Het horloge motiveert je om je grenzen te verleggen en extra beweging te ondernemen, waarbij je ook al je favoriete muziek kan opslaan en afluisteren. 

Zonder het gebruik van je telefoon kun je wel 500 nummers opslaan en laten afspelen via je eigen afspeellijst op het horloge.

Zonder de GPS- of muziek-functie te gebruiken, gaat de batterij minstens 7 dagen mee. Echter, wanneer deze functies wel veel gebruikt worden, moet het apparaatje vaker opgeladen worden.

Wil je weten hoeveel calorieën je precies verbrandt met jouw work-out?

Dit wordt mogelijk gemaakt door het model van Garmin, waarnaast je nog meer lichaamsactiviteiten kunt vastleggen, zoals je hartslag en de zuurstofsaturatie in je bloed.

Doordat de Forerunner 245 je prestaties bijhoudt, kun je verbeteringen in bijvoorbeeld je conditie nauwkeurig bijhouden.

Aan de andere kant houdt het slimme horloge ook je activiteit bij wanneer je rust houdt, aangezien je slaappatroon in kaart gebracht wordt. Hierbij kan je bijhouden hoeveel uur je slaapt en hoeveel uur hiervan vast of juist licht geslapen is.

Extra handig is het feit dat je met dit sporthorloge ook kunt betalen, wat je in staat stelt ook tijdens een sportieve activiteit iets te eten of te drinken te kunnen kopen.

Via een aantal eenvoudige stappen kun je je bankpas aan je telefoon koppelen en betaal je zonder dit pasje bij je te hoeven hebben.

Het uiterlijk van het horloge straalt tot slot ook sportiviteit en elegantie uit, waardoor het als accessoire veel voldoening geeft.

Voordelen

De voordelen van de Garmin Forerunner 245 zijn allereerst de uitgebreide hardloopanalyse, waarbij je een volledige uitslag krijgt en je geschiedenis kunt bekijken, en een goede prijs-kwaliteitsverhouding

De prijs van rond de 200 euro maakt het horloge voor een grote groep consumenten aantrekkelijk en betaalbaar, waardoor het niet enkel weggelegd is voor de fanatieke sporters.

De nauwkeurige hartslagmeter en de optie voor het meten van de zuurstofsaturatie in je bloed zijn eveneens een aantrekkelijke applicatie. 

Het is belangrijk je lichaamsfuncties goed bij te houden om op een veilige manier te kunnen sporten.

Bij het sporthorloge horen bovendien een uitgebreide app en een goede levensduur van de batterij. Tot slot is het betalen met het horloge erg handig.

Nadelen

Het horloge is toegankelijk voor veel mensen, maar mist voor de fanatiekelingen wel wat functies. Hieronder valt bijvoorbeeld de barometrische altimeter, die niet beschikbaar is.

Voordelen

Nadelen

Garmin Vivoactive 4

Garmin heeft meerdere modellen gemaakt, waaronder ook de Vivoactive 4 valt.

De Vivoactive 4, met een prijs van ongeveer 250 euro, heeft ten opzichte van de Vivoactive 3 vooral een groter scherm en een hogere resolutie. Daarentegen is deze nieuwe versie wel zwaarder.

beste sporthorloge garmin vivoactive 4

Dit sporthorloge beschikt over de volgende eigenschappen:

 • Geschikt voor: sportschool workouts, hardlopen, wandelen, wielrennen, zwemmen en yoga
 • Gewicht: 50,5 gram
 • Hartslagmeter: ja
 • Zuurstofmeter: ja
 • Snelheidsmeter: ja
 • Waterdicht: ja
 • Stappenteller: ja
 • GPS: ja
 • Batterijduur: 8 dagen of 6 uur wanneer het horloge actief is met GPS of muziek
 • Diameter kast: 40 millimeter
 • Materiaal kast: kunststof
 • Materiaal band: siliconen
 • Besturingssyteem: iOS en Android

Ook bij dit model van Garmin is muziek streamen van het horloge naar een koptelefoon mogelijk en dit maakt sporten makkelijker, aangezien je je telefoon niet ergens hoeft op te bergen. 

Je raakt ook niet afgeleid door je telefoon en kunt je geheel focussen op de activiteit die je onderneemt.

Wanneer het horloge leeg is, kun je deze in korte tijd weer tot een volle batterij opladen, binnen een uur is de batterij namelijk weer op 100 procent. 

Het horloge is evenals het vorig beschreven model licht van gewicht, maar het materiaal is wel sterk. Je zult niet snel krassen op het glas of de behuizing tegenkomen.

Je kunt zelf instellen welke notificaties je binnenkrijgt op je horloge, welke je makkelijk kunt lezen en ook kunt beantwoorden. 

Daarnaast kun je ook zelf de sterkte van de vibraties instellen, bijvoorbeeld weinig vibratie wanneer je niet graag afgeleid wil worden en juist een sterke vibratie wanneer je op een belangrijk bericht wacht.

Het meten van je hartslag is ook erg makkelijk en nauwkeurig, waarnaast het horloge ook beschikt over een pulsoxymeter

Hiermee wordt de saturatie van de zuurstof in je bloed gemeten en dit wordt door middel van een rood licht aan de onderkant van het apparaat waargenomen. 

Een score van tussen de 95 en 100 procent is goed.

Voordelen

De grootste voordelen aan dit model zijn de nauwkeurige metingen, het lichte gewicht en het sterke materiaal, waardoor het horloge lang meegaat

Er worden daarnaast ook dagelijkse uitdagingen gegeven van bijvoorbeeld het aantal stappen dat je moet lopen, wat motiveert tot activiteit.

Ook als het regent of donker is, wordt je tot actie aangezet en uitgedaagd om alles uit jezelf te halen. 

Het horloge werkt uitstekend bij diverse sporten, zoals intensieve work-outs in de sportschool, maar ook lange wandelingen.

Nadelen

Het meten van het aantal gelopen trappen is allereerst niet altijd even nauwkeurig. Soms worden trappen namelijk niet meegeteld.

Daarnaast beleven iPhone-gebruikers een aantal nadelen ten opzichte van Android-gebruikers, aangezien MapNav niet wordt ondersteund door iOS. 

Dit is een app waarmee de navigatie op je horloge te zien is en waardoor je niet als een soort toerist steeds op je telefoon hoeft te kijken.

Dit maakt het horloge wat nadeliger voor iPhone-gebruikers, aangezien Android deze handige app wel ondersteund.

Voordelen

Nadelen

Garmin Forerunner 945

Een derde model van het merk Garmin betreft de Forerunner 945.

Allereerst is dit sporthorloge van Garmin geschikt voor diverse sporten, waarbij veel verschillende metingen uitgevoerd kunnen worden. 

Hieronder vallen de hartslagmeter, metingen van de beweging, calorieverbranding, afstand, hoogte, temperatuur, snelheid en slaapactiviteit.

 
beste sporthorloge garmin forerunner 945

De Forerunner 945 heeft de volgende eigenschappen:

 • Geschikt voor: fietsen, hardlopen, golfen, triatlon en zwemmen
 • Gewicht: 50 gram
 • Hartslagmeter: ja
 • Zuurstofmeter: ja
 • Snelheidsmeter: ja
 • Waterdicht: ja, tot 50 meter diepte
 • Stappenteller: ja
 • GPS: ja
 • Batterijduur: 14 dagen of 40 uur wanneer het horloge actief is met GPS of muziek
 • Diameter kast: 47 millimeter
 • Materiaal kast: polymeer
 • Materiaal band: siliconen
 • Besturingssyteem: iOS en Android

Tevens beschikt dit horloge over een barometrische altimeter, hoogtemeter, pulsoxymeter en een meter voor het traplopen. 

Met deze metingen onderscheidt het zich van andere modellen, zeker aangezien de metingen ook erg nauwkeurig zijn.

Naast de bovengenoemde metingen kun je via het horloge ook een kompas, gyroscoop, thermometer en een versnellingsmeter gebruiken. 

Deze diversiteit maken het mogelijk om wel 30 verschillende sporten te beoefenen met ondersteuning van het sporthorloge.

Wanneer jouw sport niet in het rijtje staat, kun je deze alsnog toevoegen door op eenvoudige manier een aangepast item te maken. 

Alle data wordt daarbij zorgvuldig bewaard en bijgehouden om deze op een later tijdstip nog rustig te kunnen bekijken.

De bediening van het sporthorloge gaat via 5 knoppen, 3 aan de linkerkant en 2 aan de rechterkant. 

Als je veel zweet tijdens het sporten hoef je niet bang te zijn dat het horloge gaat schuren en plakken, aangezien het siliconen materiaal voor comfort blijft zorgen.

Er zijn bovendien losse bandjes te bestellen om het horloge aan te passen naar jouw outfit. 

Op deze manier kun je het ook als accessoire dragen, waarbij het in het dagelijks leven ook je stressniveau meet.

Voordelen

De Garmin Forerunner 945 heeft alles om het sporten én het dagelijks leven te kunnen monitoren en ondersteunen. 

Daarnaast worden er uitgebreide statistieken verzorgd van de resultaten, welke op het heldere display te zien zijn. Zelfs op klaarlichte dag en in de zon is de informatie goed te zien.

Als accessoire is er ook veel mogelijk, aangezien bandjes verwisseld kunnen worden en zelfs de wijzerplaat aangepast kan worden via de Garmin Connect app.

Tot slot kan de batterij van dit sporthorloge in de smartwatch modus wel 2 weken mee. Wanneer je GPS- en muziek-applicaties veel gebruikt, is de batterijduur ongeveer 10 uur. 

Als je geen muziek aan hebt staan, maar wel gebruik maakt van GPS, is de batterijduur ongeveer 36 uur.

Nadelen

Het sporthorloge zoals hierboven beschreven beschikt over talloze opties en de modernste technologie. Echter, dit betekent ook dat de prijs, van 400 tot 500 euro, vrij hoog is en daardoor is het model niet voor iedereen geschikt.

Door zijn relatief hoge prijs is dit sporthorloge van Garmin wellicht meer weggelegd voor de fanatieke sporters.

Voordelen

Nadelen

Garmin Fenix 5 Plus

Dit sporthorloge van Garmin lijkt op het vorig beschreven model, waarbij het ook veel verschillende metingen kan uitvoeren, voor diverse sporten geschikt is en een soortgelijke batterijduur heeft. 

Het model is echter wel wat zwaarder dan zijn voorgangers met een gewicht van 69 gram.

beste sporthorloge garmin fenix 5 plus
De Fenix 5 Plus is eveneens een model voor de fanatieke sporter, waarbij de volgende eigenschappen zijn betrokken:
 • Geschikt voor: fietsen, hardlopen, golfen, triatlon en zwemmen
 • Gewicht: 69 gram
 • Hartslagmeter: ja
 • Zuurstofmeter: ja
 • Snelheidsmeter: ja
 • Waterdicht: ja
 • Stappenteller: ja
 • GPS: ja
 • Batterijduur: 14 dagen of 40 uur wanneer het horloge actief is met GPS of muziek
 • Diameter kast: 47 millimeter
 • Materiaal kast: polymeer/staal
 • Materiaal band: siliconen
 • Besturingssyteem: iOS, Android en Windows Mobile

De GPS-functie zorgt ervoor dat je allerlei routes kunt lopen, welke door middel van full-colour kaarten te zien zijn. Deze kaarten zijn beschikbaar van heel Europa.

Hierdoor wordt navigeren heel makkelijk en kun je routes tot op de meter na uitstippelen. Dit kan zowel wandelend als fietsend of hardlopend onder het genot van je favoriete muziek.

Je kunt wel 500 nummers opslaan met de Fenix 5 Pus, die je via bluetooth kunt koppelen aan je koptelefoon. Je telefoon wordt hierdoor overbodig en hoeft daardoor ook niet in de weg te zitten tijdens het sporten.

Daarnaast kun je met dit horloge ook contactloos betalen via de functie Garmin Pay. Hierdoor kun je tijdens het sporten ook eten of drinken kopen, zonder dat je een bankpasje of contant geld mee hoeft te nemen.

Favoriete sporten kun je eenvoudig instellen, waardoor ze in het vervolg automatisch bij je activiteiten vermeld worden. 

Op dezelfde manier kun je ook extra sensoren toevoegen, zoals een externe hartslagmeter, de cadans- en snelheidssensor, een extra scherm, verlichting en de zuurstofsensor.

Alle gegevens en resultaten worden nauwkeurig geregistreerd en vastgelegd, zodat jij inzicht kunt verkrijgen in je vooruitgang en prestaties

Je kunt daarnaast ook tijdens het sporten gesproken meldingen krijgen over bijvoorbeeld je snelheid, hartslag en zelfs waarschuwingen.

Via de Garmin Connect app kun je zelf trainingsschema’s toevoegen. De Garmin Fenix 5 Plus dient hierbij als een smartwatch, aangezien je ook Whatsapp berichten op je sporthorloge kunt aflezen.

Voordelen

Allereerst is het sporthorloge voor heel veel verschillende sporten geschikt en erg handig te gebruiken door de uitgebreide opties en instellingen. 

Samen met de brede set aan metingen, waaronder de barometrische altimeter, is het voor fanatieke sporters een goede uitkomst.

De hartslagmeter is overigens erg nauwkeurig en het saffierglas is sterk. 

Bovendien is het horloge waterdicht en geeft het mooie, volledige kaarten van heel Europa op een duidelijk scherm.

Nadelen

De nadelen die verbonden zijn aan dit sporthorloge zijn zijn prijs en gewicht. De prijs van het apparaatje, van rond de 400 euro, ligt voor veel mensen boven hun budget, waardoor het vooral voor fanatieke sporters geschikt is.

Ook het gewicht ligt wat aan de hoge kant, wat niet iedereen aangenaam vindt.

Voordelen

Nadelen

Polar Vantage V

Ook het merk Polar heeft zich gewijd aan het maken van sporthorloges, waarvan de Vantage V er een is.

De Vantage V van Polar heeft een aantal interessante functies, zoals metingen van de hartslag, afstand, beweging, calorieën, stappen en slaapkwaliteit.

Daarnaast zijn er een barometer, een hoogtemeter en een kompas beschikbaar.

beste sporthorloge polar vantage v

Dit model beschikt over de volgende eigenschappen:

 • Geschikt voor: fietsen, hardlopen, triatlon en zwemmen
 • Gewicht: 66 gram
 • Hartslagmeter: ja
 • Zuurstofmeter: nee
 • Snelheidsmeter: ja
 • Waterdicht: ja
 • Stappenteller: ja
 • GPS: ja
 • Batterijduur: 14 dagen of 40 uur wanneer het horloge actief is met GPS
 • Diameter kast: 46 millimeter
 • Materiaal kast: staal
 • Materiaal band: siliconen
 • Besturingssyteem: Android

Het model heeft een prijs van 400 tot 500 euro en valt daarmee in de duurdere categorie van sporthorloges. Hier krijg je wel voor terug dat je het horloge helemaal naar je eigen smaak en inzicht kunt instellen.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit 130 sportprofielen, welke gebaseerd zijn op de soort sport die je beoefent. Hierbij kun je trainingen maken naar je eigen wens en je kunt ook meerdere sporten combineren.

De Vantage V is tevens waterdicht, waardoor ook activiteiten in of op het water beoefend en geregistreerd kunnen worden. Dit maakt het model ook erg geschikt voor mensen die triatlons doen.

Extra handig is hierbij dat je trainingsprogramma’s voor een heel jaar kunt uitzetten door middel van de seizoensplanner. 

Via de Polar Flow for Coach krijg je toegang tot een dagboek van je trainingen, waarbij overzichtelijke statistieken worden gegeven.

Door middel van 9 LED’s wordt je hartslag gemeten in je pols, waarnaast je ook altijd nog een borstband kunt gebruiken. 

De Polar Vantage V kan gemakkelijk met deze borstband synchroniseren om een extra nauwkeurige meting te verkrijgen.

Via je pols kan het sporthorloge ook je loopvermogen meten, waardoor het zich onderscheid van andere soorten. Deze optie maakt het horloge vooral voor fietsers interessant.

Ook bezit het sporthorloge een GPS-functie, waardoor je uitgestippelde routes kunt lopen of fietsen. 

De batterijduur van 40 uur wanneer je GPS gebruikt, maakt het aantrekkelijk voor trainingen voor onder andere triatlons en marathons.

De GPS op dit sporthorloge is ook nog eens heel erg snel, met mooie kleuren en een touchscreen. 

Bovendien beschikt het over een ingebouwde activiteitstracker, waardoor al je bewegingen, zelfs je slaapactiviteit, worden gemeten.

Voordelen

De Polar Vantage V is voor diverse sporten een geschikt sporthorloge, waarbij het een volledige analyse geeft en veel metingen uitgevoerd kunnen worden. 

Zo is de hartslagmeting erg nauwkeurig en zijn er veel mogelijkheden voor hardlooptrainingen.

De activiteitstracker is ook erg handig en de trainingen en herstelfuncties zijn uiterst behulpzaam. Tot slot is het design ook erg aantrekkelijk en dus voor veel mensen geschikt.

Nadelen

Een groot nadeel is echter dat er geen muziekspeler bij inbegrepen is, waardoor je altijd je telefoon nodig hebt. Ook is er geen zuurstofmeting mogelijk en is de app vrij complex.

Voordelen

Nadelen

Apple Watch 4

Apple blijft niet achter op het gebied van horloges ter ondersteuning van sportactiviteiten.

Dit lichtgewicht van Apple is uiteraard beschikbaar voor iOS en is een verbetering ten opzichte van zijn voorgangers doordat de hoeken van de kast afgerond zijn. 

Dit maakt het apparaatje mooier om te zien en zorgen voor een strak geheel.

beste sporthorloge apple watch 4
De Apple Watch 4 beschikt over de volgende eigenschappen:
 • Geschikt voor: fietsen, hardlopen en zwemmen
 • Gewicht: 36,7 gram
 • Hartslagmeter: ja
 • Zuurstofmeter: nee
 • Snelheidsmeter: ja
 • Waterdicht: ja
 • Stappenteller: ja
 • GPS: ja
 • Batterijduur: 18 uur wanneer het horloge actief is met GPS
 • Diameter kast: 42 en 44 millimeter
 • Materiaal kast: aluminium
 • Materiaal band: siliconen
 • Besturingssyteem: iOS

De wijzerplaten zijn helemaal door jou zelf aan te passen, waarnaast handige apps geïnstalleerd kunnen worden. Je kunt ook foto’s als achtergrond uploaden en andere informatie naar voren laten komen.

De hartslagmeter en GPS-functie stellen je in staat om alles goed bij te houden en naast fietsen en hardlopen zijn ook sporten zoals yoga en klimmen te registreren. 

De Apple Watch geeft hierbij vanzelf aan of de activiteit die wordt ondernomen, geregistreerd moet worden.

Een andere verbetering ten opzichte van zijn voorgangers is dat deze nieuwe Apple Watch wel 2 keer sneller is. De hartslagsensor is ook gevoeliger geworden, waarbij je automatisch notificaties krijgt bij veranderingen.

Er is ook getracht aan oudere gebruikers te denken, want wanneer je valt, wordt er automatisch een bericht gestuurd naar belangrijke contacten. Deze belangrijke contacten kunnen van tevoren ingesteld worden.

Je hoeft je geen zorgen te maken als je in de regen loopt of een watersporter bent, want dit model van Apple is volledig waterdicht.

Het horloge is daarnaast ook nog eens een mooi accessoire, aangezien je zelf de Apple wijzerplaat kunt kiezen en het bandje verwisselbaar is. Hierbij kun je kiezen voor metalen, siliconen en zelfs leren bandjes.

Tot slot is het horloge in 2 formaten te verkrijgen, namelijk in 42 en 44 millimeter. Er zijn 3 kleuren beschikbaar, het stijlvolle grijs, goud en zilver.

Voordelen

De Apple Watch 4 heeft allereerst een mooie, stijlvolle uitstraling en is een goede activiteitstracker. Het horloge is ook goed te integreren met andere apparaten van Apple en biedt een mooie, uitgebreide app.

Nadelen

Als je echt van alle functies van de Apple Watch 4 gebruik wilt maken, moet je wel in het bezit zijn van een iPhone. Met je telefoon kun je je Apple Watch synchroniseren en verschillende apps downloaden.

Dit is wel een nadeel, aangezien er veel Android-gebruikers zijn. Aan de andere kant is deze strategie onderdeel van het handelsmerk van Apple.

Daarnaast is de prijs vrij hoog, namelijk rond de 400 euro. De functionaliteit is ook niet altijd even goed en het model is beperkter dan andere sporthorloges.

Voordelen

Nadelen

Suunto 9

Of je nu graag je aantal stappen wilt bijhouden, of het aantal calorieën dat verbruikt wordt, of de hoeveelheid stress die je ervaart, of de kwaliteit van je slaap, al deze functies zijn betrokken in de Suunto 9.

Het model kost tussen de 400 en 600 euro.

Suunto komt met een avontuurlijk model dat 24 uur per dag voor je klaarstaat om al jouw prestaties te registreren.

beste sporthorloge suunto 5

Het sporthorloge beschikt over diverse eigenschappen:

 • Geschikt voor: fietsen, hardlopen en zwemmen
 • Gewicht: 76 gram
 • Hartslagmeter: ja
 • Zuurstofmeter: ja
 • Snelheidsmeter: ja
 • Waterdicht: ja tot 100 meter diepte
 • Stappenteller: ja
 • GPS: ja
 • Batterijduur: 14 dagen of 20 uur wanneer het horloge actief is met GPS
 • Materiaal kast: polyamide
 • Materiaal band: siliconen
 • Besturingssyteem: iOS en Android

De Suunto 9 kan een multihorloge genoemd worden, aangezien het een veelzijdig accessoire is. Het is een robuust horloge en erg geschikt onder de avontuurlijke sporters, zoals hardlopers en triatleten.

Prestaties zijn nauwkeurig bij te houden, waardoor je goed kunt monitoren welke vooruitgang je hebt. Ook voor het dagelijks leven is het apparaatje echter comfortabel, waarbij stressniveaus bijvoorbeeld gemeten kunnen worden.

De maximale gebruiksduur is 40 uur, waardoor je ook lang achter elkaar kunt sporten. Je krijgt overigens een melding wanneer de batterij bijna leeg is, zelfs tijdens het doen van een training.

Je fysieke conditie wordt door de Suunto 9 bijgehouden en dit zorgt ervoor dat gepersonaliseerde trainingsinstructies steeds aangepast worden. Hierbij worden regelmatig overzichtelijke statistieken geleverd.

Via de Suunto app kun je de nieuwste routes downloaden, welke rechtstreeks via een app op je telefoon naar je horloge worden gesynchroniseerd. 

Via bluetooth of een USB-kabel kan overigens ook nog verbinding worden gemaakt met andere sportapps die je leuk vindt.

Een coole toevoeging aan dit sporthorloge is dat je 3D video’s van je sportactiviteiten kunt maken. 

De behuizing is tenslotte erg sterk, door het gebruikte polycarbonaat en glasvezel, en het lensmateriaal is gemaakt van mineraal kristal.

Dit model past om iedere pols van tussen de 130 en 210 millimeter groot, waarbij het siliconen bandje vervangbaar is. 

Ook het display is aan te passen naar je eigen voorkeur met diverse kleurenschermen.

Voordelen

Allereerst is de Suunto 9 een divers model met verschillende metingen, zoals een chronometer, een timer en een hartslagmeter.

Deze smartwatch doet niet ten onder in kwaliteit ten opzichte van de bekendere merken. Ook is het model makkelijk te gebruiken en het materiaal is sterk en betrouwbaar.

Een andere goede bijkomstigheid is dat de Suunto 9 erg geschikt is voor duiken, aangezien je er tot 100 meter diepte mee kunt gaan.

Nadelen

De nadelen beperken zich tot het feit dat dit sporthorloge minder geschikt is voor het gebruik in de fitness.

Voordelen

Nadelen

Samsung Galaxy Watch

Het volgende beste sporthorloge uit deze gids is de Samsung Galaxy Watch

Samsung levert met dit horloge een smartwatch met touchscreen, waarmee je over al je sportresultaten informatie kunt vergaren.

Daarnaast kun je via het apparaatje je dagelijkse afspraken zien en daarmee dient het als een soort personal assistent.

beste sporthorloge samsung galaxy watch

Deze smartwatch beschikt over de volgende eigenschappen:

 • Geschikt voor: fietsen, hardlopen en zwemmen
 • Gewicht: 63 gram
 • Hartslagmeter: ja
 • Zuurstofmeter: nee
 • Snelheidsmeter: ja
 • Waterdicht: ja
 • Stappenteller: ja
 • GPS: ja
 • Batterijduur: 4 dagen of 15 uur wanneer het horloge actief is met GPS
 • Diameter kast: 42 en 46 millimeter
 • Materiaal kast: kunststof
 • Materiaal band: siliconen
 • Besturingssyteem: iOS, Android en Windows

Met zijn mooie, stijlvolle uiterlijk kan het ook goed als accessoire gedragen worden, ook als je niet aan het sporten bent. Het klokje is opgebouwd uit roesvrij staal en speciaal glas, waardoor het krasvrij blijft.

Naast zijn uiterlijk is het ook een slim model doordat het van allerlei sporten de resultaten goed bijhoudt. Het sporthorloge is geschikt voor onder andere fietsen, hardlopen, klimmen en zwemmen.

Door middel van de GPS-functie, de hartslagmeter en het workout detectiesysteem wordt sporten optimaal ondersteund. Daarbij kun je ook offline jouw favoriete muziek luisteren via Spotify en andere muziekapps.

De Samsung Galaxy Watch zorgt ook voor extra motivatie om te bewegen, aangezien je automatisch een melding krijgt op het horloge wanneer je even te lang hebt stilgezeten. Dan haal je weer even koffie of loop je even een rondje, wat eveneens wordt gemeten.

Samsung heeft ook gedacht aan het groepsgevoel door het mogelijk te maken je vrienden of teamgenoten uit te dagen via de app. Dit zorgt ook weer voor extra motivatie om te bewegen.

Het sporthorloge van Samsung kun je helemaal naar je eigen smaak aanpassen, zoals het kiezen voor diverse wijzerplaten. Tevens kun je zelf een foto downloaden en als wijzerplaat toevoegen.

Via bluetooth koppelt de Galaxy Watch eenvoudig met je smartphone, waarbij synchronisatie automatisch wordt gestart. 

Je kunt hierbij allerlei handige apps downloaden en koppelen, zoals buienradar en NS-reisplanner, waarvan je meldingen kunt krijgen op je horloge.

Er zijn 2 maten beschikbaar, één van 42 millimeter en één van 46 millimeter. De accu en het scherm van de 42 millimeter zijn echter wel kleiner.

Voordelen

Allereerst zorgt de Samsung Galaxy Watch 2019 voor uitstekende metingen van diverse lichaamsfuncties. Dit zorgt er ook voor dat het voor veel sporten geschikt is.

Wanneer je veel zweet of een echte watersporter bent, is de Galaxy Watch ook geschikt voor jou, aangezien het apparaatje volledig waterdicht is. Je kunt ook lang achter elkaar sporten door de goede batterijduur.

Tot slot is het design erg stijlvol en voor veel mensen geschikt. Dat allemaal voor een schappelijke prijs van rond de 200 euro.

Nadelen

Er zijn wel wat nadelen aan dit model, namelijk dat de Bixby ondersteuning wat minder goed werkt.

Ook de app ondersteuning is niet altijd even optimaal en het sporthorloge is minder compatibel voor iPhone-gebruikers.

Voordelen

Nadelen

Fitbit Ionic

Fitbit is tevens op de markt gekomen met zijn eigen reeks aan sporthorloges, waarvan de Fitbit Ionic er één is.

Dit model zorgt voor persoonlijke begeleiding tijdens het sporten en kost rond de 150 euro en is daarmee een vrij goedkoop sporthorloge. 

Fitbit mag dan redelijk nieuw zijn in de wereld van sporthorloges, het ontwerp springt er gelijk uit, met een gewicht van slechts 45 gram en een mooi LCD-scherm.

beste sporthorloge fitbit ionic

Dit sporthorloge beschikt over de volgende eigenschappen:

 • Geschikt voor: fietsen, hardlopen en zwemmen
 • Gewicht: 45 gram
 • Hartslagmeter: ja
 • Zuurstofmeter: ja
 • Snelheidsmeter: ja
 • Waterdicht: ja tot een diepte van 50 meter
 • Stappenteller: ja
 • GPS: ja
 • Batterijduur: 96 uur wanneer het horloge actief is met GPS
 • Diameter kast: 30 millimeter
 • Materiaal kast: kunststof
 • Materiaal band: siliconen
 • Besturingssyteem: iOS en Android

Sporten wordt naast zijn handige ontwerp ook vergemakkelijkt door de lange batterijduur van wel 96 uur wanneer GPS gebruikt wordt. 

Hierbij worden sportactiviteiten snel en makkelijk gemeten, waarnaast ook de staat van de gezondheid wordt meegenomen.

De ingebouwde hartslagsensor houdt je hartslag continu in de gaten en je hebt ook gelijk inzicht in het aantal verbrande calorieën na een rondje hardlopen. 

Niet te vergeten wordt ook je slaapritme overzichtelijk vastgelegd.

Door de stappenteller en de doelen die je daarbij kunt stellen, wordt je extra gemotiveerd om bijvoorbeeld naar de supermarkt te lopen in plaats van met de auto te gaan.

Je hoeft je overigens geen zorgen te maken over water op je sporthorloge, aangezien de Fitbit Ionic helemaal waterdicht is. Je kunt er zelfs prima lekker mee gaan zwemmen en flink in zweten.

Het siliconen bandje zorgt voor comfort, maar je kunt deze ook eenvoudig verwisselen met een nieuw bandje. Voor elke gelegenheid kun je jouw sporthorloge zo op de juiste manier aankleden.

De Ionic is ook voorzien van de functie om appjes en oproepen te ontvangen. Dit is handig, omdat je dan je telefoon niet steeds op zak hoeft te hebben of erbij hoeft te pakken.

Daarnaast kun je naar je favoriete muziek luisteren via het sporthorloge en via de Ionic app kun je de leukste apps downloaden en gemakkelijk je resultaten bekijken. 

Dit wordt allemaal eenvoudig via een verbinding met je telefoon gesynchroniseerd.

Tot slot kun je met het sporthorloge van Fitbit contactloos betalen via Fitbit Pay, waardoor je je telefoon en bankpasjes niet mee hoeft te nemen tijdens het sporten. 

Je hoeft enkel je pols bij de pinautomaat te houden en betalen is zo geregeld.

Voordelen

Een eerste voordeel van de Fitbit Ionic is zijn goede batterijduur, welke zonder het gebruik van GPS wel 4 dagen meegaat. 

Ook is het apparaatje geschikt voor zwemmen, waarbij het tot wel 50 meter diepte waterdicht is.

De Ionic houdt de dagelijkse activiteiten tevens goed bij en de bandjes zijn verwisselbaar, wat het gebruiksgemak vergroot.

Nadelen

Een nadeel is daarentegen dat er geen hartslagmeting wordt uitgevoerd in het water. Daarnaast kun je activiteiten, zoals het antwoorden op berichtjes, niet afhandelen via je horloge, je kunt ze enkel zien.

Voordelen

Nadelen

Fitbit Charge 5

Met de Charge 5 levert Fitbit een zwaarder en groter model dan het vorige beschreven horloge, met een prijs van rond de 175 euro.

Met de Fitbit Charge 5 kun je eveneens je aantal stappen, traptreden en verbande calorieën meten.

beste sporthorloge fitbit charge 3

Dit sporthorloge is in het bezit van de volgende eigenschappen:

 • Geschikt voor: fietsen, hardlopen en zwemmen
 • Gewicht: 153 gram
 • Hartslagmeter: ja
 • Zuurstofmeter: ja
 • Snelheidsmeter: ja
 • Waterdicht: ja tot een diepte van 50 meter
 • Stappenteller: ja
 • GPS: ja
 • Batterijduur: 7 dagen
 • Diameter kast: 47 millimeter
 • Materiaal kast: aluminium
 • Materiaal band: siliconen
 • Besturingssyteem: iOS en Android

Ook houdt dit sporthorloge nauwkeurig bij hoe jouw slaapritme is, door het bijhouden van je daadwerkelijke slaaptijd, en je kunt achterhalen hoe actief jij dagelijks echt bezig bent. 

Meldingen kun je ook via het horloge binnenkrijgen, zodat jij niets mist van wat zich er in jouw sociale leven afspeelt.

Ten opzichte van de Fitbit Charge 4 heeft deze nieuwe versie een nog beter touchscreen die bovendien ook nog eens in kleuren is, wat een duidelijke verbetering is en waardoor meldingen en resultaten een stuk helderder te zien zijn. 

Via dit scherm kun je precies aflezen op welke hoogte jouw hartslag zit en ook je zuurstofniveau kan ermee gemeten worden.

Voor veel sporten kun je trainingen vastleggen, zoals om regelmatig te wandelen, fietsen of zwemmen. Daarnaast worden ook trainingen in de sportschool door het horloge ondersteund.

Wanneer je een activiteit onderneemt, detecteert de Fitbit Charge 5 dit gelijk, waarbij het meteen een meting opstart. 

Je kunt ook zelf alle functies activeren door de subtiele button op het apparaatje.

Doordat de functies ook op het sporthorloge zelf te zien zijn, is niet nodig om steeds de Fitbit app te gebruiken op je telefoon. 

Dit maakt het makkelijker om snel statistieken en resultaten te zien over jouw prestaties en vooruitgang.

De batterij van dit model gaat erg lang mee, maar dit is uiteraard afhankelijk van de functies die je veel gebruikt. 

Al met al is de Fitbit Charge 5 een basic sporthorloge dat voor veel mensen geschikt is voor het ondersteunen van hun sportactiviteiten.

Voordelen

Een groot voordeel van dit sporthorloge van Fitbit is de accu die erg lang meegaat. Soms kun je wel 5 tot 7 dagen met het sporthorloge rondlopen zonder het op te hoeven laden.

De activiteitstracker is daarnaast ook erg nauwkeurig, waarbij gelijk een meting wordt gestart als je begint te bewegen. 

Hierbij heeft het apparaatje ook zelf in de gaten wanneer je hardloopt, fietst of juist aan het zwemmen bent.

Tot slot is het design eenvoudig, maar wel modern. Voor veel verschillende mensen is het ontwerp aantrekkelijk en het past gemakkelijk bij diverse outfits.

Nadelen

Een groot nadeel van de Fitbit Charge 5 is dat hij niet met alle telefoons compatible is. Bovendien kan het scherm bij zonlicht niet altijd even goed leesbaar zijn.

Voordelen

Nadelen

Garmin Fenix 6

Zoals veel andere modellen van Garmin heeft de Fenix 6 geen Amoled-scherm, maar een memory-in-pixel scherm die beter afleesbaar is bij meer daglicht.

Dit is ideaal voor een buitensporter om in één oogopslag de stand van zaken te kunnen inzien.

beste sporthorloge garmin fenix 6

Hieronder worden de eigenschappen van dit model opgesomd:

 • Geschikt voor: fietsen, hardlopen, golfen, roeien, skiën en zwemmen
 • Gewicht: 86 gram
 • Hartslagmeter: ja
 • Zuurstofmeter: ja
 • Snelheidsmeter: ja
 • Waterdicht: ja tot een diepte van 100 meter
 • Stappenteller: ja
 • GPS: ja
 • Batterijduur: 14 dagen of 36 uur wanneer het horloge actief is met GPS
 • Diameter kast: 47 millimeter
 • Materiaal kast: siliconen
 • Materiaal band: siliconen
 • Besturingssyteem: iOS en Android

Het scherm bevat geen touchscreen en de bediening gaat via 5 knoppen aan de zijkant van het horloge. Hierbij wordt een compleet aanbod gegeven van sportprofielen en metingen om elke activiteit bij te kunnen houden.

Dit nieuwe model beschikt over een body battery-functie, welke je energieniveau de hele dag bijhoudt en er is ook een pulsoxymeter beschikbaar om de zuurstofsaturatie in je bloed te meten. Dit laatste is handig voor bijvoorbeeld klimmen of wandelen in de bergen.

Het sporthorloge is ook geschikt voor oudere gebruikers, aangezien vooraf ingestelde contactpersonen worden geïnformeerd wanneer een incident wordt waargenomen.

Verder wordt het sporten met de  Garmin Fenix 6 zo makkelijk mogelijk gemaakt, waarbij de gebruiker zijn eigen trainingen kan samenstellen. 

Tevens worden diverse kaarten met populaire routes beschikbaar gesteld aan de gebruiker die andere gebruikers van Garmin weer hebben gedeeld.

Je kunt ook berichten en oproepen ontvangen op de Fenix 6, maar de smart functies van dit apparaatje zijn wel beperkt. 

Aan de andere kant is het wel mogelijk om via Garmin Pay contactloos te betalen, waardoor je niet altijd je telefoon of bankpasje mee hoeft te nemen tijdens het sporten.

Daarnaast beschikt het model over een muziekopslag en bedieningen van muziekapps zoals Spotify. Hierdoor kun je tijdens het sporten al je favoriete liedjes beluisteren.

De batterij van dit sporthorloge is vrij indrukwekkend, waarbij je verschillende modes aan kunt zetten, zoals de Expedition-modus en het gebruiken van de Solar-uitvoering. 

Deze Expedition-modus zorgt ervoor dat je GPS kunt gebruiken en wel 48 uur lang op één batterij kunt doen.

Wanneer GPS niet is ingeschakeld, kun je wel 14 dagen lang met de Fenix 6 doen. Wanneer je wel veel gebruik maakt van GPS en geen speciale mode aan hebt gezet, gaat de batterij ongeveer 36 uur mee.

Voordelen

De uitstraling van de Garmin Fenix 6 is een eerste voordeel, aangezien het stoer en robuust is en ook tegen een stootje kan. Daarnaast werkt de hartslagmeter ook, tot heel diep, onder water.

Ook voor golfers biedt het een uitkomst door de verbeterde golf-app. Daarnaast zijn de populaire routes een goede aanvulling om nieuwe gebieden te ontdekken.

Nadelen

Het nadeel is dat het horloge vrij duur zijn met een prijs van rond de 500 euro en niet compatible is met alle Huawei telefoons.

Voordelen

Nadelen

Apple Watch 5

De Apple Watch 5 heeft een prijs van ongeveer 400 euro en heeft een klassieke uitstraling met een modern tintje.

Het beschikt dan ook over veel sensoren, zoals een afstandsmeter, barometer, bewegingssensor, calorieteller, hartslagmeter, hoogtemeter, slaapmonitor en gyroscoop.

beste sporthorloge apple watch 5

Dit unieke sporthorloge beschikt over een aantal interessante eigenschappen voor de sporters onder ons:

 • Geschikt voor: fietsen, hardlopen, fitness, tennis en boksen
 • Gewicht: 47,8 gram
 • Hartslagmeter: ja
 • Zuurstofmeter: ja
 • Snelheidsmeter: ja
 • Waterdicht: ja
 • Stappenteller: ja
 • GPS: nee
 • Batterijduur: 18 uur
 • Diameter kast: 40 en 44 millimeter
 • Materiaal kast: aluminium
 • Materiaal band: siliconen
 • Besturingssyteem: iOS

Voor het sporthorloge zijn vier materialen gebruikt, namelijk aluminium, roestvrij staal, wit keramiek en titanium

Deze materialen zorgen ervoor dat het horloge er stijlvol uitziet, maar ook dat het stevig is en lang mee kan gaan.

Daarnaast heeft deze nieuwe Apple Watch een always-on scherm gekregen, waardoor het scherm altijd is ingeschakeld. 

Dit is handig wanneer je wanneer even niet in staat bent om je pols te bewegen of met je vingers het scherm aan te raken, maar wel informatie nodig hebt.

Het scherm werkt overigens goed, waarbij de wijzerplaat vanzelf iets donkerder wordt om een laag verbruik te kunnen behouden. 

Deze wijzerplaten kun je tevens geheel naar je eigen wens aanpassen met foto’s en plaatjes.

Er zijn daarnaast verschillende apps waarmee het horloge via je telefoon kan synchroniseren, zoals een workout-app, een handige timer en nog veel meer. Ook kun je via een app de zuurstofsaturatie van je bloed meten.

De accu kan 18 uur meegaan, maar wanneer je het horloge constant actief gebruikt, ligt dit lager. 

Daarnaast is navigeren met het kompas erg eenvoudig, waardoor je gelijk je positie op de kaart kunt zien. Hierbij draait de app mee in jouw kijkrichting.

Tot slot kun je zelfs contactloos betalen met jouw Apple Watch 5, door middel van Apple Pay. De Apple Watch 5 is te gebruiken voor gebruikers met een iPhone 6s met iOS13 en hoger.

Voordelen

De Apple Watch 5 is makkelijk in gebruik en bevat veel verschillende metingen van het lichaam en de sportactiviteit. Het is voor veel sporters een geschikt apparaat om activiteiten te ondersteunen.

Meldingen krijg je snel door via het sporthorloge en de optie om er contactloos mee te betalen in combinatie met het duidelijke kompas maken het een goed model.

Nadelen

Daar staat tegenover dat zwemactiviteiten niet even goed gemeten worden, ondanks zijn waterbestendigheid.

De levensduur van de batterij is ook vrij kort, waardoor het voor fanatieke sporters wellicht niet de beste keuze is.

Veel functies zijn ook alleen toegankelijk via de iPhone zelf, waardoor je veelal alsnog je telefoon nodig hebt.

Voordelen

Nadelen

$175,00
$185,00
as of 28 maart 2023 12:13 pm
Amazon.com
Laatste update op 28 maart 2023 12:13 pm

Garmin Forerunner 45

Het volgende beste sporthorloge in deze gids is de Garmin Forerunner 45.

Voor ongeveer 100 tot 150 euro kun je dit lichte model van Garmin al in huis halen en hiermee heeft het merk geprobeerd meerdere doelgroepen te kunnen bereiken.

Het heeft overigens alle functies die bij een sporthorloge gewenst zijn, zoals een hartslagmeter, een stappenteller, een snelheidsmeter en het is waterdicht.

beste sporthorloge garmin 45
Dit horloge van Garmin beschikt over de volgende eigenschappen:
 • Geschikt voor: fietsen, hardlopen, fitness, wandelen, wielrennen, yoga en zwemmen
 • Gewicht: 36 gram
 • Hartslagmeter: ja
 • Zuurstofmeter: ja
 • Snelheidsmeter: ja
 • Waterdicht: ja
 • Stappenteller: ja
 • GPS: ja
 • Batterijduur: 7 dagen in de smartwatch modus en 13 uur wanneer het horloge actief is met GPS
 • Diameter kast: 42 millimeter
 • Materiaal kast: kunststof
 • Materiaal band: siliconen
 • Besturingssyteem: iOS en Android

Het model doet niet onder aan functies ten opzichte van andere modellen van Garmin, aangezien het ook inspanningsgrafieken kan laten zien, een incident detector heeft en voorzien is van een GPS-functie. 

Bij de GPS ben je niet afhankelijk van je telefoon, waardoor je deze tijdens een activiteit ook thuis kunt laten.

Voor meerdere sporten is het apparaatje geschikt, waarbij 24 uur per dag en 7 dagen in de week activiteiten worden bijgehouden en gemeten. Zelfs wanneer je slaapt, worden er metingen uitgevoerd.

Inkomende berichten en oproepen worden evenals vorige modellen op het horloge vermeld en wanneer je gekoppeld bent met je telefoon vindt er live-tracking plaats. 

Tevens kunnen er een trilalarm en audio-waarschuwingen gegeven worden.

Diverse apps zijn beschikbaar via de Garmin 45, waaronder ook een weer en kalender optie. Daarnaast kun je herinneringen krijgen dat het tijd is om weer wat te bewegen, bijvoorbeeld als je iets te lang achter elkaar hebt stilgezeten.

Met de Garmin 45 is het ook mogelijk om intervalmetingen uit te voeren en speciale hardloop- en wandelactiviteiten in te stellen. 

Ook is het sporthorloge te combineren met extra accessoires, zoals een hartslagband en een snelheid- of cadanssensor.

Je kunt overigens altijd makkelijk wijzigingen aanbrengen om het horloge aan jouw smaak te personaliseren. 

Kortom, de Garmin 45 is een simpel, stijlvol model met alle belangrijke functies dat een sporthorloge moet hebben en tegen een betaalbare prijs.

Voordelen

Een voordeel van de Garmin 45 zijn de diverse functies die op dit goedkopere model beschikbaar zijn. Voor dit lichte model is de batterijduur ook nog verrassend lang.

Er zijn daarnaast vele upgrades uit te voeren en connecties te maken met interessante apps. Tot slot is de Garmin Coach-functie een goede toevoeging.

Nadelen

In tegenstelling tot andere modellen van dit merk is de Garmin 45 enkel geschikt voor de meest gebruikte sporten, zoals fietsen en fitness. Ook zijn niet alle metingen die andere modellen wel kunnen doen, beschikbaar.

Voordelen

Nadelen

Apple Watch SE

Het laatste model in de reeks van beste sporthorloges dat we bespreken is de Apple Watch SE.

De Apple Watch SE kost rond de 300 euro en is daarmee een stuk goedkoper dan de eerder genoemde modellen.

Het uiterlijk is echter wel vergelijkbaar met andere Apple Watch uitvoeringen, waarbij je kunt kiezen voor een grijze, roze, gouden of zilveren kleur.

beste sporthorloge apple watch se

Deze smartwatch beschikt over de volgende eigenschappen:

 • Geschikt voor: fietsen, hardlopen, fitness en wandelen
 • Gewicht: 30,5 gram
 • Hartslagmeter: ja
 • Zuurstofmeter: nee
 • Snelheidsmeter: ja
 • Waterdicht: ja tot 50 meter diepte
 • Stappenteller: ja
 • GPS: ja
 • Batterijduur: 18 uur
 • Diameter kast: 40 en 44 millimeter
 • Materiaal kast: aluminium
 • Materiaal band: siliconen
 • Besturingssyteem: iOS

Wat handig is aan deze Apple Watch is dat je het kunt dragen met veel verschillende bandjes, waardoor het bij elke outfit past. Apple is hierbij ook gaan samenwerken met het bekende merk Nike, waar een Nike+ editie het resultaat van is.

Deze Nike+ editie is identiek aan de normale Apple Watch SE, maar is voorzien van extra Nike-wijzerplaten.

Apple biedt met dit sporthorloge een OLED-display met ronde hoeken en waarbij geen sprake is van een always-on scherm. Je kunt wel kiezen tussen 2 maten, namelijk één van 40 of 44 millimeter.

Het scherm springt aan wanneer je met je pols draait of wanneer je met je vingers op het display tikt. Daarnaast past de helderheid zich aan aan de hoeveelheid omgevingslicht.

Op het gebied van gezondheid heeft de Apple Watch SE een aantal interessante functies, zoals de optische hartslagsensor en een valdetectie door middel van bewegingssensoren. 

Je krijgt hierbij waarschuwingen als je hartslag te veel fluctueert en er worden meldingen naar naasten gestuurd wanneer een harde klap wordt waargenomen.

Ook beschikt het over waterbestendigheid tot een diepte van 50 meter voor de zwemmers en duikers. Echter, hierbij kun je geen ECG- en saturatiemetingen maken, doordat de sensoren hiervoor niet opgenomen zijn in het model.

De Apple Watch SE beschikt daarentegen wel over zijn eigen kompas, wat bij een grote wandeling zeker van pas kan komen. Tevens werkt het kompas bij vaartochten en fietsroutes.

Wat het sporthorloge van Apple ook heeft, is een hoogtemeter, welke altijd aanstaat. Hierdoor kun je op elk moment van de dag zien op welke hoogte je bent, wat vooral in het buitenland en in de bergen van pas komt. Hierbij geldt een speling van 10 tot 15 meter.

De batterijduur van deze Apple Watch is hetzelfde als vorige modellen en bedraagt 18 uur. Opladen gaat echter vrij snel en als je hem niet tijdens het slapen gebruikt, kun je er 2 dagen mee vooruit.

Voordelen

De voordelen van deze Apple Watch SE zijn allereerst het mooie, nieuwe design, waardoor je het ook als subtiele accessoire kunt gebruiken. 

Naast het aangename display kun je ook de bandjes tot allerlei soorten verwisselen.

Als tweede punt heeft het sporthorloge belangrijke sportfuncties die voor een volledige analyse van de activiteit zorgen. 

Daarnaast is het model voor het merk Apple zeer betaalbaar en dus geschikt voor een grotere doelgroep.

Tot slot zijn de prestaties van het apparaatje naar behoren en heeft het een lange levensduur.

Nadelen

Een eerste nadeel is evenals vorige modellen dat de Apple Watch SE een batterijduur heeft van slechts 18 uur

Dit maakt het voor fanatieke sporters die aan lange afstandssporten doen wellicht minder geschikt.

Daarnaast ontbreekt bij dit model het always-on display, wat voor originaliteit zou kunnen zorgen ten opzichte van andere sporthorloges. 

Ook kan het horloge niet op een snelle manier opgeladen worden, wat sommige andere modellen wel kunnen.

Voordelen

Nadelen

Conclusie

Zoek jij naar één van de beste sporthorloges van deze tijd? Kies dan uit één van de bovenstaande modellen van verschillende merken om zo uitgebreid en nauwkeurig mogelijk je prestaties bij te kunnen houden.

Beste sporthorloge voor reguliere sporten

Hoe weet je dan welk horloge het beste is voor jouw sport?

Doe je aan een sport die veel mensen beoefenen, zoals hardlopen, fietsen, wielrennen, zwemmen of wandelen? Dan kun je het beste kiezen voor de Garmin Vivoactive 4, Garmin Forerunner 945, Suunto 5, Samsung Galaxy Watch 2019, Fitbit Ionic, Fitbit Charge 3, Garmin 45 of Apple Watch SE.

Beste sporthorloge voor duursporten

Als je op zoek bent naar een model dat lange afstandssporten goed ondersteund, zijn de Garmin Forerunner 245, Garmin Fenix 5 Plus en Polar Vantage V vooral geschikt.

Beste sporthorloge voor exotische sporten

Voor de wat meer exotische sporten, zoals boksen, roeien en golfen zijn de Garmin Forerunner 945, Garmin Fenix 5 Plus en Garmin Fenix 6 goede sporthorloges. Tot slot zijn de Apple Watch 4 en 5 naast het ondersteunen van sportactiviteiten ook erg mooi als accessoire in het dagelijks leven.

Welk model je ook kiest uit deze gids van beste sporthorloges, allemaal ondersteunen ze jou in het sporten, zodat jij jouw vooruitgang optimaal in de gaten kunt houden.

Sporthorloge voor dames?

Wij reviewden er acht! Bekijk welke horloge jouw lifestyle drastische kan veranderen.
REVIEW
Avatar

Remon

Vader van 2 kids, hardloper, voetballer en bovendien gek van gadgets en dan met name smartwatches. Zoals je merkt heb ik ook een grote voorliefde voor schrijven.

Andere interessante artikelen