Fitbit Ace 3 Review: Ontworpen om lang mee te gaan

Fitbit Ace 3 Review: Ontworpen om lang mee te gaan

De Fitbit Ace 3 smartwatch is een trend onder veel kinderen (of beter gezegd, hun ouders).

Ik nam deze smartwatch onder de loep en in dit artikel lees je mijn uitgebreide review.

Op het eerste gezicht lijkt de Fitbit Ace 3 op een klein spelletje, maar dat is het niet.

Het heeft het geruststellende design van een kinderproduct, maar de kwaliteit van een echte smartwatch.

fitbit ace 3 kindersmartwatch

Er zijn bovendien veel functies voor dagelijkse training, leuke beloningen en incentives.

Ouders kunnen via de Fitbit-app, parent View en Child View oproepmeldingen naar hun kinderen sturen.

Fitbit Ace 3 Kids – Activity tracker kinderen – Zwart/Rood

📖 Wat je leest over de Fitbit Ace 3 👇

⌚ Fitbit Ace 3: veelzijdig horloge voor kinderen en hun ouders

Laten we direct ook even kijken naar een aantal opvallendheden van deze smartwatch.

Want die heeft het zeker!

We trappen posities af: de Fitbit Ace 3 heeft een batterij die lang meegaat. Niet 3, 4 of 5 dagen, maar maarliefst 8 dagen.

Een van de doelstellingen van het product is om kinderen gezonde gewoonten bij te brengen met gebruikmaking van de speelse functionaliteiten. 

Met dit horloge kunnen ouders of verzorgers de activiteiten die hun kinderen overdag uitvoeren en hun nachtelijke slaapgewoonten volgen. 

Het feit dat horloge in ‘slechts’ 2 kleuren komt is wat mij betreft een belangrijke pro: kinderen kunnen overprikkeld raken door zeer heldere en kleurrijke schermen en dat komt hun gezondheid (en slaap) niet ten goede. 

Anderen zullen misschien niet blij zijn met de korte oplaadkabel, maar zelf had ik hier geen last van.

⚽ Extra plezier voor kinderen tijdens het sporten

De Fitbit Ace 3 is een all-terrain armband met geanimeerde karakters om kinderen extra plezier te laten hebben tijdens het sporten.

De geanimeerde karakters in verschillende klokformaten veranderen als de jongen of het meisje gedurende de dag de gestelde doelen hebben bereikt en zijn in de puurste Tamagotchi-stijl.

Extra leuk zijn de Minions op twee van de banden van het horloge.

fitbit ace 3 sporten

Nieuw bij deze Fitbit Ace versie is dat interactieve en aanpasbare schermen zijn geïntroduceerd die nog verder kunnen worden gepersonaliseerd.

De Fitbit Ace 3 is compatibel met Android- en iOS-apparaten en belooft tot 8 volledige dagen batterijduur.

Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de beweging van je kind niet gemeten wordt.

👍 Lichte en comfortabele smartwatch voor kids

Deze kleine smartwatch voor kinderen is erg licht, het siliconenbandje heeft een zeer comfortabele pasvorm en voelt prettig aan.

Het horloge kan rustig worden gedragen zonder dat het de bewegingsvrijheid van het kind beperkt. 

De kinderen vergeten doorgaans dat ze het dragen, maar zodra ze naar hun pols kijken, kunnen ze niet nalaten om de superinteressante statistieken te raadplegen.

🛠️ Functionaliteiten

Het is verrassend maar waar: het apparaat is waterbestendig en kan gedurende een paar minuten tot 50 meter onder water worden gehouden.

Zelfs kinderen die graag zwemmen, kunnen het horloge veilig dragen. Duiken, handen wassen en baden zullen het apparaat niet beschadigen.

Ook ouders kunnen gerust zijn. Zij hoeven er alleen aan te denken om de smartwatch na activiteiten op het strand of in het zwembad schoon te maken en eventueel achtergebleven zweet of vuil te verwijderen.

functionaliteiten fitbit ace 3

Helder scherm

Het horloge wordt gekenmerkt door een OLED-touchscreen met een resolutie van 128 x 72 pixels. Het scherm is een monochromatische en verlichte AMOLED en heeft een zuinig batterijverbruik.

De weergave van Fitbit Ace 3 is eenvoudig en intuïtief. Er zijn veel schattige dieren en opvallende ontwerpen die van uiterlijk veranderen naarmate de kleintjes een doel bereiken of er dichterbij komen.

Dankzij het touchscreen veeg je eenvoudig met een vinger over het scherm om gegevens en statistieken te bekijken.

Duidelijke metingen

Via Bluetooth maakt de Fitbit Ace 3 verbinding met de applicatie die middels de familieaccount wordt beheerd door de persoon die toezicht heeft op de minderjarige.

Dit maakt het mogelijk om perioden van rust te volgen, alsook afstandsmetingen en activiteiten.

Het horloge moedigt kinderen ook aan om 60 minuten per dag te bewegen. Het geeft een reminder om ten minste 250 stappen per uur te zetten.

Inzicht in slaap

Slaaptracking en bedtijd alarmen stellen je in staat om gezonde routines en gewoonten voor je kind vast te stellen.

Dankzij functies zoals reminders om naar bed te gaan, stille alarmen en slaapregistratie kunnen ouders hun kinderen helpen om een duurzaam slaapschema op te stellen die kinderen genoeg tijd geeft om actief te blijven, te rusten en gezonde gewoonten te ontwikkelen.

Ouderlijk toezicht

Omdat de Fitbit Ace 3 is ontworpen voor kinderen, houdt hij niet alles bij wat een volwassen tracker controleert.

Er zijn bijvoorbeeld geen gegevens over verbrande calorieën en er zijn geen mogelijkheden om gewichtsverlies bij te houden. 

Kinderen ouder dan 13 kunnen deze dingen volgen als ze een standaard Fitbit-account maken, dat niet toegankelijk is voor kinderen onder de 13 jaar. 

Voor jongere kinderen houdt de Ace 3 slaap, stappen, trainingstijd en actieve minuten bij. 

De laatste gebruikt meerdere sensoren om allerlei activiteiten te volgen, waaronder springen, trampolinespringen en sporten, evenals het bekende stappen tellen

Er is geen GPS voor het volgen van locaties.

Fitbit Ace 3 maakt het uitvoeren van activiteit leuk dankzij de geanimeerde klokkarakters die veranderen naar gelang kinderen gedurende de dag hun doel bereiken. 

Via een in-app Fitbit Family-account hebben ouders toegang tot Parent View, waar ze op een gemakkelijke manier de activiteiten van hun kinderen kunnen bekijken. 

Ook kunnen ze de app-ervaring van hun kinderen monitoren en eventuele vriendschapsverzoeken screenen. 

Ouders vinden het van onschatbare waarde om te zien hoe hun kleine gezond opgroeit, terwijl hij of zij geniet van de ervaringen van bewegingsactiviteiten.

Fitbit Ace 3 bandjes

De Ace 3 bandjes zijn gemaakt van flexibel siliconen en de gesp is gemaakt van plastic. De afmetingen van 37,39 x 16,8 x 12,9 mm zijn goed voor een polsomtrek tussen 116 mm en 168 mm.

De bandjes zijn allemaal zeer resistent en bestendig tegen klimspellen en buitenmiddagen.

Het is wel zeer aan te bevelen om ze schoon te houden om vlekken en vuilresten te voorkomen.

De polsband is afneembaar en kan naar behoefte worden verwisseld. Eén ding is zeker: de kleintjes zullen deze bandjes zeker waarderen.

fitbit ace 3 kindersmartwatch blauw

💬 Wat anderen vinden

Allemaal leuk en aardig wat ik van dit horloge vindt, maar wat vinden anderen eigenlijk van de Fitbit Ace 3?

De meeste reviews over de Fitbit Ace 3 die we tegenkomen zijn positief. Sommigen vinden het horloge ronduit geweldig.

Zij hebben het niet alleen hun kids laten uitproberen, maar hebben zelf ook een aantal functies grondig uitgetest en waren zeer tevreden over hun bevindingen.

Ouders vinden op Techradar dat het basisscherm van de Ace 3 gemakkelijk af te lezen is; het vermoeit de ogen of het brein van het kind niet.

Tegenwoordig worden de kleintjes onderworpen aan aanzienlijke mentale stress door tv, smartphones en videogames.

Ouders vinden het daarom goed dat de smartwatch deze trend niet volgt. Een groot pluspunt is het feit dat het horloge in verschillende vrolijke kleuren beschikbaar is.

Genoemd zijn het zwart en rode sportbandje, alsook de kosmisch blauwe en ruimtegroene versies. Daarnaast vond het feit dat er ook modellen zijn met karakterprints zoals de Minions veel bijval.

Ook de lange accuduur van deze Fitbit wordt erg gewaardeerd.

fitbit ace 3 review

Een reviewer op orologiofitness.net noemt de Ace 3 veilig, waterafstotend en bestand tegen levendige kinderen. 

De recensent vervolgt: “Het heeft een speciale app, veel handige functies en bonusprijzen en wijzerplaten. Bovendien kunt u op elk moment van de dag de stappen en minuten van activiteit volgen. Niet slecht voor een smartwatch voor kinderen! We vonden het leuk en bevelen het aan. We hebben het met veel plezier getest en we denken dat het een geschikt product is voor de doelgroep.

✅ Conclusie: Fitbit Ace 3 is hét horloge voor kinderen

De belangrijkste voordelen van de Fitbit Ace 3 zijn:

Een nadeel van de Fitbit Ace 3 is de korte oplaadkabel.

De Fitbit Ace 3 is een alles in één armband. Fitbit heeft zich al lang ingezet voor het bevorderen van het welzijn van zelfs de allerkleinsten. 

Daarom heeft het de nieuwe Ace 3 ontworpen om kinderen van 6 jaar en ouder te motiveren om elke dag contact te maken met hun welzijn en gezonde gewoonten te ontwikkelen en hen aan te moedigen actief te blijven. 

En dat lijkt heel goed te zijn gelukt. 

De smartwatch is een ideale oplossing, vooral in deze periode van lockdowns en afstandsonderwijs waarin de uren lichamelijke opvoeding op school zijn onderbroken, met als gevolg dat steeds meer kinderen in hun vrije tijd aan mobiele apparaten zijn gekluisterd.

Dankzij de functies kan elke ouder de toestand van hun kind dag en nacht nauwlettend volgen. 

Het is een grote hulp als het gaat om de routines van je kind inzichtelijk te hebben. 

Al met al kunnen we rustig stellen dat de Fitbit Ace 3 één van de beste kinderpolshorloges van dit moment is!

Fitbit Ace 3 Kids – Activity tracker kinderen – Zwart/Rood

Avatar

Remon

Vader van 2 kids, hardloper, voetballer en bovendien gek van gadgets en dan met name smartwatches. Zoals je merkt heb ik ook een grote voorliefde voor schrijven.

Andere interessante artikelen