Fitbit Charge 5 Review

Fitbit Charge 5 Review

De Fitbit Charge 5 is hét nieuwe vlaggenschip van Fitbit.

De opvolger van de ook al populaire Charge 4 is inmiddels voorzien van een fraai kleurenscherm en biedt net wat meer mogelijkheden als het gaat om het meten van je gezondheid.

Fitbit Charge 5 – Activity Tracker – Zwart

★★★★★
136,99  op voorraad
Bol.com
as of 20 maart 2023 7:14 pm

📖 Inhoudsopgave 👇

⌚ De Fitbit Charge 5

De Fitbit charge 5 is een horloge voor iedereen, van jong tot oud. Het is een eenvoudig apparaat dat je inzicht geeft in je dagelijkse activiteiten en gezondheid. Zo zie je bijvoorbeeld hoeveel stappen je op een dag zet, en hoeveel calorieën je verbrand hebt.

Dit maakt de Fitbit een échte activity tracker.

De Fitbit is niet enkel geschikt voor hele actieve mensen, juist de mensen die van nature wat minder bewegen hebben profijt van dit horloge. Door leuke notificaties, inzichten en gamification stimuleert de Charge 5 om meer te bewegen.

Ook voor de iets minder digitale types is dit horloge geschikt, omdat alles voor zich spreekt. De gebruiksvriendelijkheid is absoluut het grootste pluspunt van de Fitbit Charge 5.

fitbit charge 5 om pols

🛠️ Functionaliteiten

Laten we eens wat dieper op de functionaliteiten in duiken. Want dit horloge van Fitbit is zeker niet alleen maar een simpel stappenteller horloge

De Fitbit Charge 5 meet niet alleen hoeveel stappen je op een dag hebt gezet, maar ook in hoeverre jouw lichaam is hersteld na een zware work-out. 

De innovatieve EDA-sensor zorgt ervoor dat je kan zien hoeveel stress jij op een dag ervaart en op welke momenten jouw stressniveau de pan uit rijst.

Gebruiksgemak

De Fitbit charge 5 is een vrij eenvoudig apparaat. Je kan het volledige apparaat bedienen vanuit je intuïtie, je hebt er in ieder geval geen dikke handleiding voor nodig. 

Ook mensen die niet zo thuis zijn in de moderne technologie zullen dit horloge gemakkelijk kunnen besturen. 

Alle functies zijn goed te bereiken via het startscherm van het horloge en de display van de Fitbit werkt uitstekend. 

Bij de lichtste aanraking al zal het scherm zich aanpassen naar jouw keuze. Het supersonische beeldscherm is erop gebrand jou zo snel mogelijk te leiden naar de pagina waar jij op hebt geklikt.

Het navigeren door de menu’s werkt verder prima. Zoals gezegd: gebruikersgemak is top bij de Fitbit Charge 5!

Fit worden is makkelijker met de Fitbit Charge 5

De Fitbit heeft zoveel interessante details en biedt enorm veel inzichten. Je hartslag wordt continu gemeten en er worden zelfs hartfilmpjes gemaakt.

Zo blijf je goed op de hoogte van de processen die zich in jouw lichaam afspelen. Je stressniveau wordt gemeten om te kijken in hoeverre jij een gezonde levensstijl hebt.

Als je merkt dat je een erg lage EDA-score hebt, is het verstandig om bijvoorbeeld even wat yoga-oefeningen en een korte meditatiesessie te houden.

Ook kun je met de Charge 5 Fitbit-badges verdienen, die je motiveren om meer te bewegen en je helpen om je voortgang in de gaten te houden.

fitbit charge 5

Een andere handige eigenschap van de Fitbit Charge 5 is dat je hem kan synchroniseren met je smartphone. Op deze manier heb je een handig overzicht met alle metingen onder elkaar. 

Ten slotte kan je ook in de winkel met de Fitbit uit de voeten, omdat je hiermee contactloos betaalt. Jij hoeft nooit meer je telefoon of je portemonnee mee te nemen, je betaalt gewoon met je Fitbit!

Urenlang plezier

De Fitbit charge 5 heeft vrij goede batterijduur. Je kan de Fitbit charge 5 een hele week dragen en zelfs dan is de batterij nog niet helemaal leeg. 

Je kunt dus een stevige wandeling maken, een loeizware work-out doen en een hele nacht in bed verblijven met de Fitbit aan je arm, zonder dat de batterij leeg gaat. 

Vooral in vergelijking met de vorige modellen van Fitbit is dit een goede verbetering, omdat voorgaande exemplaren relatief snel leeg gingen.

Gaat je batterij na een tijd toch steeds sneller leeg? Lees dan 8 tips om de batterijduur van je smartwatch te vergroten.

Fitbit premium is helaas niet kosteloos

Een nadeel van de Fitbit Charge 5 is dat je niet alle functies gratis kunt gebruiken.

Er is namelijk in de Fitbit app ook een speciaal kopje met ‘Fitbit premium’, de eerste 6 maanden kun je gratis gebruikmaken van deze functie, maar daarna zitten er extra kosten aan verbonden.

Fitbit Premium is je persoonlijke assistent in de Fitbit-app die je helpt actief te blijven, goed te slapen, stress te beheersen en nog veel meer. Alles wordt vooral nog persoonlijker gemaakt.

Dit kan dus echter alleen als je ervoor betaalt. Een premium abonnement maakt het sporthorloge wellicht minder toegankelijk, omdat de aanschaf van het horloge waarschijnlijk al prijzig genoeg is voor veel mensen. 

Als je dan blijkt dat je ook nog bij moet gaan betalen voor extra functies, zullen veel mensen misschien afhaken. 

Het is verstandig om hier van tevoren even goed over na te denken. De extra functies zijn zeker interessant en het overwegen waard, maar iedereen moet dit voor zichzelf beslissen.

🗨️ Wat zeggen anderen over de Charge 5?

Andere mensen zijn ook vrij enthousiast over de Fitbit Charge 5. Het is een veelzijdig apparaat, dat aan veel eisen, wensen en verwachtingen van mensen voldoet.

Er wordt in deze review bijvoorbeeld gezegd dat de Fitbit charge 5 een indrukwekkend apparaat is dat dingen meet waarvan jij niet wist dat deze gemeten konden worden. 

Alle functies samen vormen een interessant pakket waar veel mensen baat bij kunnen hebben. Een nadeel van de Fitbit is dat hij niet kan worden aangesloten op Spotify, zodat je geen muziek via de Fitbit kan afspelen. 

Dit is wellicht een idee voor een upgrade van de Fitbit. 

In een andere review wordt gesteld dat het prachtige design en het kleurenpalet van de Fitbit Charge 5 niet te missen zijn. Een helder scherm waar je alle relevante informatie eenvoudig van af kan lezen. 

Dit is fijn, want nu hoef je niet met je ogen te knijpen om je Fitbit af te lezen, terwijl dat bij sommige sporthorloges wel het geval is.

fitbit charge 5 blauw

✅ De Fitbit Charge 5: een handige tracker voor sportliefhebbers

De Fitbit Charge 5 is een activity tracker die je helpt een gezondere levensstijl te krijgen. Alleen dit al maakt de nieuwste Fitbit al een interessant horloge voor heel veel mensen. 

Hoewel de prijs wat hoger ligt dan de Charge 4, is de investering makkelijk weg te strepen door de inzichten die je krijgt en de motivatie om meer te bewegen.

De Fitbit Charge 5 is ondanks deze oneindig veel specificaties gemakkelijk te bedienen en ziet er ook nog eens trendy uit. 

Jij hoeft je niet te schamen met de Fitbit aan je arm. Bovendien hoef je hem in ieder geval bijna nooit van je pols te halen om hem op te laden, aangezien de batterij van zeer goede kwaliteit is. 

Een nadeel is wel dat er zoveel te zien is op de Fitbit Charge 5 dat het een erg verslavend apparaat is. Daarnaast kan je jammer genoeg niet je eigen muziek afspelen en voor extra functies moet je bijbetalen. 

Al met al is de Fitbit een prachtig apparaat met unieke specificaties. Zeker het proberen waard!

Voordelen

Nadelen

Avatar

Remon

Vader van 2 kids, hardloper, voetballer en bovendien gek van gadgets en dan met name smartwatches. Zoals je merkt heb ik ook een grote voorliefde voor schrijven.

Andere interessante artikelen