Fitbit Luxe Review

Fitbit Luxe Review

De Fitbit Luxe lijkt een beetje op de Fitbit Sense, maar toch heeft het enkele features die de andere activity trackers van Fitbit niet hebben.

Zo is dit horloge niet alleen ontzettend stijlvol, het heeft ook een bijzonder scherp en helder kleurenscherm. Toch is deze Fitbit niet alleen een eyecatcher, het is nog steeds een echte activity tracker.

Maar, wat zijn de mindere kanten van deze bijzondere activity tracker? Is de Fitbit Luxe voor iedereen geschikt?

In dit artikel kom je alles te weten over dit chique horloge, en weet je precies wanneer je deze niet, of juist wél moet kopen!

📖 De onderwerpen die we behandelen 👇

🤔 Waarom een Fitbit Luxe?

Als je op zoek bent naar een subtiele, maar modieuze activity tracker, dan is de Fitbit Luxe perfect voor je.

Deze activity tracker heeft heel wat interessante features waarmee je onder andere (realtime) statistieken over je workouts en gezondheid krijgt.

Zo meet je bijvoorbeeld de kwaliteit van je slaap, je hartslag tijdens het sporten en kun je je stressniveau in de gaten houden.

De Fitbit Luxe is minder geschikt voor mensen die moeite hebben met lezen op kleine schermpjes. Ondanks de grootte van het scherm zorgt de AMOLED techniek er wel voor dat het scherm erg scherp en helder is.

Je kunt de Fitbit Luxe dus zowel binnen als buiten in het felle zonlicht bedienen.

⌚ Het horloge

De Fitbit Luxe is, met zijn roestvrijstalen behuizing en verwisselbare bandjes, misschien wel de mooiste activity tracker die Fitbit tot nu toe heeft uitgebracht.

Het horloge heeft verschillende features die je helpen te relaxen en je stressniveau bijhoudt. Ook is de Fitbit Luxe erg geschikt als hulpmiddel bij je workouts.

Er zijn wel 20 workout modi beschikbaar waarmee je realtime statistieken krijgt tijdens je trainingen.

De Fitbit Luxe heeft zelfs een feature die je herinnert om genoeg rustmomenten te pakken en gehydrateerd te blijven.

Je kunt met de Fitbit Luxe je notificaties lezen en oproepen beantwoorden. Jammer genoeg beschikt de Fitbit Luxe niet over een microfoon, dus je hebt je telefoon nog wel nodig tijdens het bellen.

Als je van plan bent om de Fitbit Luxe veel te gebruiken voor WhatsApp, dan heb je veel aan de mogelijkheid om standaard berichten in te stellen. Zo kun je toch reageren op berichten, ook al heb je je telefoon niet bij de hand.

fitbit luxe usp

🛠️ Functionaliteiten & voordelen

Scherm en bediening

Ondanks het kleine(re) scherm is het bedienen van deze activity tracker geen probleem. De Fitbit Luxe reageert goed en doet wat je wil.

Het zal niet vaak voorkomen dat het verkeerde schermpje wordt geopend of dat de Fitbit reageert wanneer je dat juist niet wilt.

De AMOLED technologie zorgt ervoor dat het scherm goed zichtbaar is en de kleuren perfect worden weergegeven.

Het ontbreken van fysieke knoppen op deze Fitbit is misschien even wennen, maar je hebt ze ook eigenlijk helemaal niet nodig!

Wat ook fijn is aan deze activity tracker, is dat deze beschikt over een waterlock functie. Zo voorkom je dat het scherm tijdens het douchen ongewenst aangaat.

Als je gaat zwemmen wordt deze functie zelfs automatisch geactiveerd. Erg handig!
Je hoeft alleen maar twee keer op het scherm te tikken om de waterlock functie weer uit te schakelen.

Ook al is het scherm van deze Fitbit aan de kleine kant, alles is perfect leesbaar en de bediening werkt zoals je mag verwachten van een activity tracker in deze prijsklasse.

Luxe & comfortabel

Deze Fitbit draagt niet voor niets de naam Luxe, hij heeft een prachtig design en is gemaakt van hoogwaardige materialen.

De behuizing is van roestvrijstaal en de siliconen bandjes zorgen ervoor dat deze Fitbit sowieso al heerlijk zit.

De bandjes van de Fitbit Luxe zijn verwisselbaar, je kunt deze activity tracker dus ook nog eens in verschillende stijlen dragen.

De Fitbit luxe is verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties:

Metingen

Wil je graag je sportprestaties meten? Of je slaapkwaliteit? Of wil je bijvoorbeeld je stressniveau gedurende de dag in de gaten houden?

Met de Fitbit Luxe kan het allemaal! Er zijn ontzettend veel dingen die deze activity tracker voor je kan meten en bijhouden, zodat je altijd op de hoogte bent van je fysieke en geestelijke welzijn.

Deze Fitbit helpt je bijvoorbeeld om je trainingen te optimaliseren, door een score bij te houden die je vertelt wanneer je een rustdag moet nemen.

Het horloge detecteert automatisch wanneer je begint met trainen, zodat je een uitgebreid overzicht krijgt van je prestaties en statistieken.

De Fitbit Luxe houdt ook de rest van de dag bij hoeveel stappen je maakt, welke afstand je aflegt en hoeveel calorieën je verbrandt.

Het is jammer genoeg niet mogelijk om je bloeddruk te meten met deze Fitbit. Je kunt bijvoorbeeld wel je hartslag, je ademsnelheid, je huidtemperatuur en het zuurstofgehalte in je bloed meten.

Als je echt intensief met je gezondheid bezig bent en behoefte hebt aan extra inzichten en trainingsmodi, dan kun je kiezen voor Fitbit Premium. Daar gaan we verderop in dit artikel nog wat uitgebreider op in.

Helaas beschikt de Fitbit Luxe niet over een ingebouwde GPS. Als je het belangrijk vindt om hier gebruik van te maken, bijvoorbeeld als je je telefoon tijdens het hardlopen liever thuis laat, dan is de Fitbit Luxe niet de ideale smartwatch voor je.

fitbit luxe workouts

Zwemmen met de Fitbit Luxe

De Fitbit Luxe is een waterdichte smartwatch, je kunt je Fitbit Luxe tijdens het zwemmen dus gewoon blijven dragen, zo kun je zelfs je sportprestaties blijven meten in het water.

De Fitbit Luxe is waterbestendig tot 50 meter onder water, je kunt er dus gerust mee onder de douche stappen en je hoeft je geen zorgen te maken als het regent.

Ook is de waterlock functie waar we het eerder over hadden heel handig tijdens het zwemmen of douchen.

Accu en opladen

De Fitbit Luxe wordt geleverd met een oplaadkabel, maar helaas zonder adapter. Mocht je dus geen adapter in huis hebben, maar toch graag de Fitbit via het stopcontact willen opladen, denk er dan aan om deze erbij te bestellen.

Het AMOLED scherm zorgt voor een fijne gebruikservaring, maar jammer genoeg vergt deze techniek wel meer van de accu. Dat betekent dat de accuduur soms toch een beetje tegenvalt.

Volgens de website van Fitbit kun je de Fitbit Luxe tot wel 5 dagen gebruiken voordat het weer tijd is om op te laden. Dit is natuurlijk wel gemeten onder de ideale omstandigheden.

In de praktijk zul je de Fitbit Luxe dus meestal eerder al moeten opladen. Dat is afhankelijk van hoe intensief je de activity tracker gebruikt.

Gelukkig hoef je niet lang te wachten tot je je Fitbit weer om kunt doen, het duurt maar 1,5 tot 2 uur tot de accu weer helemaal vol is!

Fitbit Premium

Je krijgt 6 maanden gratis Fitbit Premium als je de Fitbit Luxe aanschaft. Zo krijg je direct toegang tot een paar extra features die erg interessant kunnen zijn.

Met Fitbit Premium krijg je nog meer inzicht in je gezondheid en de gegevens die de activity tracker bijhoudt.

Ook heb je toegang tot extra workouts en mindfulness oefeningen. Als je serieus aan je gezondheid en (mentale) welzijn wil werken, dan is de Premium versie van Fitbit iets voor jou!

fitbit luxe premium

Koppelen met je telefoon

De Fitbit Luxe is compatibel met zowel Android als iOS, je kunt deze activity tracker dus met (vrijwel) alle smartphones koppelen die er zijn.

Er zijn helaas een paar telefoons van Huawei en Xiaomi die mogelijk niet probleemloos gekoppeld kunnen worden.

Mocht je toevallig een Huawei of Xiaomi hebben, check dan even goed op de website van Fitbit of en hoe je jouw telefoon kunt koppelen.

In alle andere gevallen hoef je je dus geen zorgen te maken!

💬 Wat anderen vinden

Over het algemeen is eigenlijk iedereen enthousiast over de Fitbit Luxe. Het is een compact en chique horloge dat naar behoren werkt.

Door de luxe en comfortabele bandjes voel je de Fitbit nauwelijks zitten. Dat de bandjes verwisselbaar zijn is ook zeker een pluspunt, omdat je het horloge zo makkelijk met je outfit kunt matchen.

Sommige mensen vinden het kleine schermpje wel even wennen, maar dat kan ook juist een reden zijn om voor dit horloge te kiezen.

Een recensent van Techradar benoemt dat de Fitbit Luxe minder geschikt is als je een fanatieke hardloper bent, vanwege het ontbreken van een ingebouwde GPS.

Ook het ontbreken van een muziek app en de mogelijkheid om contactloos te betalen is een minpunt. Verder wordt wel benoemd dat de gebruikerservaring een groot pluspunt is.

✅ Conclusie

Al met al is de Fitbit Luxe een activity tracker die zijn naam eer aan doet.

Het kleine scherm zorgt ervoor dat de Fitbit Luxe er subtiel en chique uitziet en je (bijna) niet merkt dat je een horloge draagt.

De geavanceerde meetprestaties zullen voor de meeste mensen zeker voldoen. Maar als je specifiek op zoek bent naar een activity tracker met een GPS-functie, dan past de Charge serie van Fitbit waarschijnlijk beter bij je.

Ben je op zoek naar een subtiele activity tracker die zowel je fysieke als mentale gezondheid weet te verbeteren? Dan raad ik je zeker aan om de koop van deze eyecatcher te overwegen!

Joni

Joni

Andere interessante artikelen