Fossil Smartwatch Gen 5 Review

Fossil Smartwatch Gen 5 Review

De smartwatches van Fossil zijn met een opmars bezig. Tijd om dit merk dus eens uitgebreid te reviewen. 

Dat deed ik met de Fossil Gen 5.

Nadat ik de Fossil Gen 5 enkele weken gedragen te hebben kan ik met alle zekerheid zeggen dat je absoluut waar voor je geld krijgt. 

De Fossil Gen 4 voldoet aan al mijn verwachtingen waaraan een goede smartwatch moet voldoen. 

Het horloge biedt veel voordelen en valt ook bij vele andere dragers in de smaak. 

Je houdt er eenvoudig al je activiteiten mee bij en kunt er bovendien mee betalen. Draadloos opladen en kiezen uit maar liefst 36 wijzerplaten is een fluitje van een cent. 

In de onderstaande tekst vertel ik je graag mijn ervaringen met de Fossil Gen 5 smartwatch.

📖 Wat krijg je te lezen 👇

💡 Waarom een Fossil gen 5?

Hou je van eenvoud, stijl en kwaliteit? En wil je graag een smartwatch waarmee je altijd van alles op de hoogte blijft? 

Dan is de Fossil Gen 5 zeker wat voor jou.

Met zijn minimalistische en geheel naar stijl af te stellen wijzerplaat kom je met dit horloge altijd in stijl voor de dag.

Een nadeel aan het horloge is dat je hem dagelijks moet op laden. 

Wanneer je dus het liefst een smartwatch zou willen die ook de hele nacht door metingen bijhoudt, is het aan te bevelen om een model met een langere accuduur aan te schaffen.

⌚ Het horloge

De Fossil smartwatch valt meteen in de smaak wanneer je het horloge uit de verpakking haalt.

Zo is het horloge zeer dun en heeft het een chique design.

De stijlvolle Fossil smartwatch is eenvoudig te gebruiken en kon ik zeer eenvoudig koppelen met mijn Android smartphone.

Fossil Gen Smartwatch Uitpakken

Het horloge is met name geschikt wanneer je graag wilt beschikken over geavanceerde functies, zoals een hartslagmeter en GPS-functie. 

Ook is het horloge ideaal om de afstand bij te houden en meet het horloge altijd nauwkeurig al jouw activiteiten.

🛠 Functionaliteiten en voordelen

De Fossil Gen 5 smartwatch is de perfecte smartwatch dat veel functies en voordelen biedt. 

Zo is de Fossil Gen 5 uitermate geschikt voor het bijhouden van al jouw activiteiten, en meet het apparaat nauwkeurig informatie zoals je hartslag, hoeveel calorieën je op een dag verbrand en hoeveel stappen je zet.

NFC

Betalen met je smartwatch? Een groot voordeel van het Fossil gen 5 horloge is ook dat het horloge beschikt over NFC functie. Hiermee kun je betaal- en doorvoermogelijkheden uitvoeren. 

NFC, is exclusief compatibel met Google Pay en zorgt ervoor dat je niet meer steeds je kaart tevoorschijn hoeft te halen wanneer je een transactie wilt doen. 

Met slechts een paar tikjes op het horloge kun je jouw betaling uitvoeren blijven jouw betaalgegevens keurig beschermd bet behulp van een unieke vergrendelcode.

Accelerometer

Daarnaast beschikt de Fossil Gen 5 over een geavanceerde accelerometer. Hiermee kun het apparaat versnelling registreren doormiddel van de wet van de traagheid. 

Ook bevat het horloge een gyroscope, dat zorgvuldig de meest kleinste bewegingen registreert. Hiermee kun je altijd al jouw bewegingen uiterst nauwkeurig in kaart brengen.

Altijd bereikbaar

Wat het Fossil Gen 5 horloge ook zo bijzonder maakt is dat je altijd en overal op de hoogte blijft van nieuwe WhatsApp berichten en oproepen. 

Zo kun je eenvoudig met het horloge berichten ontvangen en oproepen beantwoorden en hoef je nooit meer een belletje te missen.

Draadloos opladen

De Fossil Gen 4 kan zowel met kabel als draadloos opgeladen worden en laad altijd snel op. Ook is het horloge waterproof en kun je het horloge aanhouden tijdens het zwemmen en douchen.

Wijzerplaten

Wat wellicht het grootste voordeel voor mij persoonlijk is aan het product is de stijlvolle wijzerplaten. Het horloge beschikt over maar liefst 36 exclusieve wijzerplaat ontwerpen.

 Daarnaast kun je ook het bandje verwisselen met een bandje naar keuze. Hiermee kom je altijd in stijl voor de dag en kun je het horloge altijd geheel naar jouw stijl aanpassen.

💬 Wat vinden anderen?

Een paar klikken op het internet zijn al genoeg om nuttige reviews te vinden over de Fossil smartwatch gen 5.

Veel gebruikers geven aan dat het horloge eenvoudig te gebruiken is en vele voordelen biedt, zoals de zwembestendige functionaliteit en de geavanceerde hartslagmeting.

"Deze smartwatch is erg snel. Reageert erg goed op aanrakingen. Bij Whatsapp kun je meer dan alleen het laatste bericht zien. Ook kun je meerdere gesprekken zien. Afbeeldingen laat hij ook op het scherm zien. Daarbij is het scherm wel klein maar je hebt wel een indicatie van wat er te zien is. Je kunt ook reageren door te spreken. Erg fijne functie als je je telefoon niet bij de hand hebt."

LonnekeD

Andere gebruikers geven ook aan dat de Fossil smartwatch veel handige functies bevat, zoals de betaalfunctie en de functie om berichten te kunnen ontvangen en oproepen te beantwoorden.

✅ Conclusie

De Fossil smartwatch gen 5 is een uitstekende aankoop. Kies voor deze smartwatch wanneer je op zoek bent naar een horloge met vele functies en dat eenvoudig naar jouw persoonlijke smaak is in te stellen.

Met het prachtig touchscreen digitaal display kun je de Fossil gen 5 eenvoudig bedienen en geeft het je inzicht in tal van belangrijke data dat voor jou van belang kan zijn.

Het enige nadeel van het horloge is dat je het vaak aan de lader moet leggen. 

Echter raakte ik hier snel aan gewend en leg ik het horloge voortaan voor het slapen direct aan de lader. 

Daardoor kan ik het horloge de volgende ochtend direct weer dragen en gaat het horloge de hele dag lang mee, ongeacht hoeveel functies ik gebruik gedurende de dag.

Remon

Andere interessante artikelen