Garmin Lily Smartwatch Review

Garmin Lily Smartwatch Review

De Garmin Lily smartwatch is misschien wel de beste smartwatch voor vrouwen die er is.

Het klassieke design en de kleine horlogekast maken de Garmin Lily perfect voor vrouwen die zoeken naar een stijlvol en subtiel sporthorloge.

Ook ontbreekt het niet aan handige functies en sportprofielen, speciaal gemaakt voor de sportieve vrouw!

🤔 Waarom een Garmin Lily smartwatch?

De Garmin Lily smartwatch is een van de kleinere en subtiele horloges van Garmin.

Het is een model dat speciaal ontwikkeld is voor vrouwen en van alle Garmin vrouwenmodellen de meest stijlvolle en subtiele watch, met een horlogemaat van 35 mm.

Er zijn veel robuuste en stoere Garmin sporthorloges op de markt gebracht, zoals de Fenix 7 of de Instinct 2. Maar gelukkig is er met dit model een oplossing voor alle (sportieve) vrouwen met kleine polsen, die wel graag van de kwaliteit van Garmin horloges willen genieten!

garmin lily om pols

⌚ Het horloge

De Garmin Lily smartwatch beschikt over verschillende functies om je gezondheid te meten en te verbeteren en heeft ook handige smartwatchfuncties.

Denk daarbij aan het tracken van je activiteiten, het lezen van berichten en het bekijken van het weer. Echter dan in een compact en charmant jasje, waardoor je er altijd in stijl bij loopt.

Dankzij het heldere scherm zie je altijd de informatie die je nodig hebt en bedien je het horloge eenvoudig via het touchscreen display.

garmin lily smartwatch voorkant

🛠️ Functionaliteiten & voordelen

De Garmin Lily smartwatch kent verschillende functionaliteiten en voordelen.

De verschillende features kunnen het horloge maken of breken. We hebben daarom alle functionaliteiten uitgeprobeerd om te bekijken of het net zo goed werkt als Garmin belooft.

Het display

Veel smartwatches hebben een Always On scherm, dat altijd aanblijft. Dit is bij dit horloge niet het geval. Het display gaat namelijk pas aan als jij je pols draait of optilt. Pas dan zie je bijvoorbeeld de tijd. 

Het scherm reageert helaas niet altijd even goed op de bewegingen, soms moet je nog een keer draaien om het scherm te activeren.

Je hoeft dan overigens niet tegen een zwart scherm aan te kijken. Je kunt namelijk verschillende kleuren en patronen installeren. 

garmin lily kleuren

Zo kun je je horloge helemaal eigen maken en wordt de Garmin Lily nog stijlvoller. Het zorgt ook weer voor net iets extra’s ten opzichte van andere modellen.

Gezondheid & Sport

De Garmin Lily meet je hartslag en saturatie, houdt je ademhaling en stress in de gaten en heeft een geavanceerde slaaptracker.

Verder is er een geïntegreerde stappenteller beschikbaar, zo kun je je stappen gedurende de dag altijd bijhouden. 

Ook kun je je calorieën eenvoudig bijhouden. Zo ga je altijd voor een gezondere levensstijl.

Een leuke manier om meer in beweging te komen zijn de Garmin Connect Badges, die je kunt behalen door doelen te behalen en bijzondere activiteiten te doen. Handig wanneer je wat actiever wilt zijn!

Ook voor het intensieve sporten zitten een aantal handige functies op het horloge. Zo kun je je hartslagzones in de gaten houden en trainen met VO2 max. Met de Body Battery functie zie je eenvoudig hoe je energieniveau is na een lange training.

Jammer genoeg ontbreekt een GPS op het horloge, maar je kunt je route wel bijhouden door de Garmin Lily te verbinden met de GPS van je telefoon,

Verschillende sportprofielen

De Garmin Lily smartwatch beschikt over verschillende sportprofielen, zodat je het horloge helemaal kunt aanpassen aan jouw favoriete activiteiten

Zo heb je bijvoorbeeld een profiel voor fietsen, cardio, krachttraining, crosstraining, yoga en zwemmen.

Doordat het horloge waterdicht is, kun je er gewoon mee het water in. Een baantje trekken of een bezwete sportsessie is dus geen probleem! 

De app op je smartphone maakt het mogelijk om 7 profielen tegelijkertijd aan te maken. De samenstellingen zijn hierin ook altijd te veranderen.

garmin lily smartwatch sportfuncties

Data voor vrouwelijke cyclussen

Aan de extra functionaliteiten merk je ook direct dat de Garmin Lily speciaal voor vrouwen ontworpen is. 

Het horloge is namelijk ook voorzien van een functies waarmee je je menstruatiecyclus bij kunt houden.

De Garmin Lily geeft je zelfs een melding wanneer de menstruatie eraan komt. 

Ook kun je de data tijdens de zwangerschap bijhouden. Zo weet je precies hoeveel weken je al zwanger bent en welke kenmerken hierbij komen kijken.

garmin lily menstruatiecyclus

Verschillende widgets

Zoals bij veel smartwatches heeft Garmin Lily een aantal widgets die je in kunt stellen. 

Als eerste is er de standaard berichtenfunctie. Je kunt de berichten allemaal ontvangen zonder je telefoon erbij te pakken. Ook kun je met een Android smartphone vooringestelde berichten versturen. 

Bovendien kun je widgets voor het weer en de agenda gebruiken. 

Luister je graag muziek? Ook dat is mogelijk. Met een druk op het horloge kun je de muziek van je telefoon bedienen. 

Incidentdetectie

Een functionaliteit die vrij uniek is en waar je ook veel aan kunt hebben is de incidentdetectie. 

Je kunt vooraf een telefoonnummer instellen die automatisch gebeld wordt als er een incident is. 

Dit gebeurt wanneer je voor langere tijd al niet meer bewogen hebt. Je kunt de oproep altijd annuleren als het toch niet nodig is. Zo zorg je ervoor dat je niet onverhoopt mensen overstuur maakt. 

Het grootste voordeel hiervan is dat je niet naar jouw telefoon hoeft te grijpen en er ook sneller hulp bij je kan zijn indien nodig. 

Batterijduur

Garmin geeft aan dat de Garmin Lily smartwatch tot wel 5 dagen meegaat. Je hoeft dus niet elke dag opnieuw op te laden!

De relatief lange batterijduur is niet vanzelfsprekend bij een klein horloge, dus dat is een groot pluspunt!

Je kunt dus ook voor langere tijd van huis zijn en de oplader thuislaten. 

De smartwatch opladen gaat overigens ook heel eenvoudig. Je maakt deze namelijk met een clip aan de horlogekast vast, waarna het opladen vanzelf start.

garmin lily review smartwatch

💬 Wat anderen vinden

Uiteraard draait het niet alleen om onze eigen ervaringen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een aantal reviews van anderen om te zien of zij enthousiast waren over de Garmin Lily smartwatch. 

Een van de reviews waar we op stuitten is van Hardloopzone.nl. De website vermeldt dat het jammer is dat er geen GPS-functie op de smartwatch te vinden is, maar dat er wel nog voldoende te behalen is voor vrouwen.

AndroidWorld.nl voegt hieraan toe dat het jammer is dat de bediening niet altijd accuraat is. Toch is deze website over het algemeen ook tevreden over het horloge.

Ook onderstaande review op Bol.com willen we jullie niet onthouden:

Ik vond de oudere type smartwatches altijd veel te groot. Deze Lily is heel fijntjes voor de vrouwelijke pols. De functionaliteiten zijn geweldig, de app Connect super. Wel al een keer of wat opnieuw moeten verbinden, dat is vervelend. Verder luxe design, leren band en prachtige kleurstellingen.

✅ Conclusie

De Garmin Lily smartwatch is een goed model voor vrouwen die niet al te veel poespas willen, maar wel een stijlvolle smartwatch met voldoende functionaliteiten.

Het is een relatief klein model, waardoor deze altijd elegant en stijlvol is. Tevens heb je ook voor de achtergrond voldoende opties, waardoor je niet tegen een saai scherm aankijkt. 

Functionaliteiten als de menstruatiecyclus kunnen extra inzichten geven. Jammer is dat de GPS-functie ontbreekt, maar gelukkig kun je de watch wel verbinden met de GPS van je smartphone.

Al met al heeft Garmin met deze smartwatch goed werk geleverd. Als vrouw zijnde is deze smartwatch absoluut een aanrader.

Voordelen Garmin Lily smartwatch

Nadelen Garmin Lily smartwatch

Nog niet gevonden wat je zocht?

Bekijk de andere horloges van Garmin die speciaal voor vrouwen zijn ontworpen. Wij reviewden er zes!
Feline

Feline

Feline is een echte gadget freak. Zelf gebruikt ze haar smartwatch het meest vanwege de gezondheidsfuncties.

Andere interessante artikelen