Garmin Venu Smartwatch Review

Garmin Venu Smartwatch Review

Wat is de Garmin Venu een prachtige smartwatch! Dit zeg ik niet zomaar, want dit model van Garmin heeft niet het typische sport uiterlijk die je gewend bent van Garmin. 

De Garmin Venu ziet er absoluut uit als een sieraad om je pols, maar dan als prachtige slimme wearable.

In deze uitgebreide review maak je kennis met de Garmin Venu en vertel ik je precies wat er zo goed is aan deze smartwatch, maar licht ik ook de mindere punten toe.

Garmin Venu

Last Amazon price update was: 27 maart 2023 7:48 pm

📖 De onderwerpen die we behandelen 👇

🤔 Waarom een Garmin Venu smartwatch?

Er zijn een aantal redenen waarom je met deze smartwatch een geweldige aankoop doet.

Ten eerste heeft het een duidelijk AMOLED-display dat helder en levendig is, zodat je zelfs teksten gemakkelijk op je smartwatch leest.

De trackingfuncties voor sporten zijn goed ontwikkeld voor al je favoriete trainingssessies, zoals hardlopen, fietsen, zwemmen, enzovoort. 

garmin venu horloge

Met uitgebreide gezondheidsfuncties weet je precies hoe je conditie ervoor staat. Maak gebruik van verschillende meetwaarden, waaronder hartslag en ademhaling.

De smartwatch ondersteunt veel internetdiensten zoals Spotify & WhatsApp en heeft extra opslagruimte voor je gegevens, waardoor je er lekker veel op kwijt kunt!

⌚ Het horloge

smartwatch garmin venu pols

De Garmin Venu is perfect voor iedere fanatieke sporter dankzij de uitgebreide trackingfuncties. Naast het bijhouden van je prestaties helpt deze smartwatch ook nog om ze te verbeteren. Daarover later meer!

De batterijduur overtreft die van de Apple Watch. Je hoeft dan ook niet dagelijks je horloge op te laden, bij normaal gebruik kun je er zeker een week mee doen!

De interface van de Garmin Venu is redelijk eenvoudig te navigeren met een nette combinatie van twee knoppen en een touchscreen. 

Sommigen zullen het scherm echter een beetje onhandig vinden om kleinere pictogrammen aan te tikken. Ook zijn de widget-overgangen aan de trage kant.

💡 Eigenschappen en voordelen

Oke, tot zover de introductie. Laten we vooral wat dieper op bepaalde functionaliteiten in gaan. We trappen af met het ontwerp van de Garmin Venu.

Ontwerp

De Venu heeft een goed ontworpen horlogeband van 20 mm met een verfijnde, eenvoudige sluiting. Deze Garmin heeft een gestroomlijnd en charmant scherm dat is gemaakt van eersteklas materialen. 

Het scherm is zeer dun en op het unisex-formaat 43 mm-kastje is weinig aan te merken. Het maakt het horloge comfortabel om te dragen. 

garmin venu ontwerp

Bovendien is het met 46,5 gram vrij licht. De Garmin Venu beschikt over een touchscreen en menu’s waar je gemakkelijk doorheen navigeert.

Het uiterlijk van de Garmin Venu maakt het een echt design horloge met een ietwat sportieve tint.

Weergave

De Garmin Venu heeft het beste scherm voor fitnessactiviteiten dat je van een smartwatch kunt verwachten. 

Het scherm heeft een resolutie van 390 x 390 pixels, dus alles is gemakkelijk af te lezen. Extra functies zijn onder meer trans-reflecterend geheugen-in-pixel voor achtergrondverlichting, zodat je ook in een donkere omgeving gegevens gemakkelijk afleest. 

Aangezien Garmin extra moeite heeft gedaan om Venu meer functionele, praktische en esthetische voordelen te laten bieden met het oog op trainingssessies, is het display geweldig voor alle activiteiten binnen en buiten. 

De kenmerkende functies maken het scherm aantrekkelijk – vooral voor de sportieve smartwatch-fans.

Sport en activiteiten volgen

garmin venu sport en activiteiten

Deze smartwatch is gemaakt met het oog op verschillende sportieve activiteiten van de gebruiker. 

Het heeft een aantal navigatielijsten voor allerlei soorten sportactiviteiten waar je doorheen kunt bladeren. Pas ze vervolgens aan aan je eigen behoeften. 

Bovendien heb je toegang tot meer dan 20 vooraf ingestelde activiteiten, zoals wandelen, zwemmen, loopbandtraining en andere binnen- en buitenactiviteiten. 

Maak eenvoudig je eigen trainingen en pas ze aan met behulp van jouw trainingsstatistieken. De locatie maakt gebruik van dezelfde algoritmen die helpen bij het volgen van je calorieverbranding. 

Venu heeft een automatische rep-tracking voor krachttraining met een aantal statistieken om in te duiken in de Connect-app.

Health and fitness tracking

De Venu smartwatch is in staat om continu je stappen, verbrande calorieën, stressniveau, slaap, ademhaling, hartslag en VO2 max te volgen.

Ook kun je met je Garmin watch je hartslagzones in de gaten houden tijdens intensieve trainingen.

Bekijk al je dagelijkse activiteiten met slechts één swipe om al je gegevens op korte en lange termijn te vergelijken. 

Garmin Venu blinkt uit op het gebied van sporttracking, maar is ook verbeterd als gezondheidshorloge. Zo kun je parameters instellen voor verhoogde hartslagwaarschuwingen en vele andere.

Naast het bijhouden van de intensiteit van je training kunnen al die extra functies worden gebruikt in een grafiek voor je zevendaags gemiddelde. 

Alle gegevens kunnen bovendien worden gebruikt om je door je trainingen te leiden. 

Het horloge biedt een unieke techniek om je te helpen te focussen op je training met behulp van eenvoudige instructies, visualisaties en haptische feedback.

Het zet je gegevens om in grafieken en diagrammen die te bekijken zijn in de hoofdapp.

Hydratatie en ‘body battery’

De Garmin Venu is uitgerust met een nieuwe functie van de hydratatieregistratietool, waardoor het gemakkelijk is om met een enkele tik toe te voegen hoeveel water je drinkt. 

Ook biedt de body battery functie inzicht in de energie die je lichaam heeft, op basis van stress, rust, slaap en lichamelijke inspanning. 

Als de lichaamsbatterij bijna leeg is, kun je ervoor kiezen een powernap te doen. Deze body battery functie geeft je goed inzicht in wat een bepaalde dagelijkse activiteit van je vraagt.

Software Garmin

Batterij en opladen

Hoewel je misschien zou verwachten dat het AMOLED-scherm de levensduur van de batterij drastisch verkort, valt dit erg mee.

Afhankelijk van je activiteiten, levert de Venu accu een solide prestatie en kan wel een week meegaan. Als de batterij eenmaal leeg is laadt het horloge ontzettend snel weer op. Je hoeft maar een uurtje geduld te hebben.

Geanimeerde trainingen

De Venu biedt geanimeerde work-outs met begeleide stapsgewijze trainingen die een menselijke figuur op het display laten zien die de betreffende actie uitvoert, of het nu een yogahouding of een krachtoefening is. 

Het is ontworpen om beginners de basis van verschillende activiteiten op een eenvoudige manier aan te leren.

garmin venu sporthorloge

💬 Wat anderen vinden

Wil je meer weten over de Garmin Venu? Reviews zijn altijd een handige informatiebron. Wij hebben het internet voor je afgezocht en hebben een aantal nuttige beoordelingen gevonden.

Opvallend is dat de batterijduur door vrijwel iedereen als positief wordt ervaren. Ook worden de vele functies van het horloge goed ontvangen.

Eén reviewer liet weten dat hij zijn Garmin Venu smartwatch maar één keer per week oplaadt. Bij intensief gebruik moet dat uiteraard iets vaker.

Hij liet zich positief uit over het draagcomfort. Door de uitstekende kwaliteit van het polsbandje en het lichte gewicht van de Venu, zit de smartwatch als gegoten. 

De Connect app werd beschreven als informatief en uitgebreid. Wel vond deze reviewer het scherm buiten in de zon wat lastig af te lezen.

Een andere reviewer was zeer te spreken over de oxi-pulse-meter die het uitstekend doet. Ook gaf hij aan dat activiteiten goed te tracken zijn met de Venu.

✅ Conclusie

Ik kan weinig redenen bedenken waarom de Garmin Venu je zal tegenvallen.

Het is een prachtig horloge om te zien, je krijgt de kwaliteit die je van Garmin gewend bent en bovendien voldoet het aan alle hedendaagse functionaliteiten die je van een smartwatch mag verwachten.

De sportfuncties zijn zeer uitgebreid, en ook de gezondheids-trackingfuncties zijn erg handig.

Kortom: gewoon een uitstekende smartwatch!

Voordelen

Nadelen

Garmin Venu

Last Amazon price update was: 27 maart 2023 7:48 pm
Avatar

Remon

Vader van 2 kids, hardloper, voetballer en bovendien gek van gadgets en dan met name smartwatches. Zoals je merkt heb ik ook een grote voorliefde voor schrijven.

Andere interessante artikelen