Garmin Vivoactive 4S Review

Garmin Vivoactive 4S Review

De Garmin Vivoactive 4S is de opvolger van de Garmin Vivoactive 3, die inmiddels alweer wat jaartjes oud is. Er zijn twee varianten verkrijgbaar: de Vivoactive 4 en de Vivoactive 4S

Het enige verschil is het formaat en de accuduur. De Garmin Vivoactive 4S bevat alles wat goed was aan de vorige versie en voegt uiteraard wat extra functionaliteiten toe. 

Wij zijn zeer te spreken over dit veelzijdige sporthorloge voor heren. Zelf heb ik de Vivoactive 4S nu al enkele maanden en ben positief verrast over dit slimme horloge.

📖 Inhoudsopgave 👇

💡 Waarom een Garmin Vivoactive 4S?

De Vivoactive 4S is een betaalbare optie voor wie op zoek is naar een alles-in-een sporthorloge

Het design valt direct op doordat het geen typische sporty uitstraling heeft maar bovenal een stijlvolle uitstraling.

Garmin Vivoactive 4s Uitgepakt

Naast de kleuren zwart en wit is er ook de keuze uit Dust Rose, Powder Grey en Shadow Grey. Wijzerplaten personaliseer je via de Garmin Connect IQ-store voor een horloge dat perfect aansluit bij jouw stijl. 

Aan de zijkanten zitten twee fysieke knoppen, waardoor dit horloge makkelijker te bedienen is dan zijn voorganger. 

De Vivoactive 4S is zowel geschikt voor wandelaars en casual sporters als voor mensen die dagelijks trainen.

⌚ Het horloge

Er staan een groot aantal sportieve activiteiten voorgeprogrammeerd in het horloge. 

Deze schakel je in op het moment dat je aan een work-out begint. Je hebt onder andere de keuze uit fitness, yoga, golf, hardlopen, skiën, zwemmen en fietsen. 

Uiteraard houdt het horloge je stappen bij, hoeveel traptreden je op een dag loopt, het calorieverbruik en de afstand die je op een dag aflegt.

Ook is het leuk dat je Garmin Connect Badges kunt verdienen als je bijzondere prestaties of doelen behaalt. Dit motiveert je om meer te bewegen en is een leuke manier om je voortgang met je vrienden te delen.

De Garmin Vivoactive 4s is voorzien van een ingebouwde GPS en hartslagmeter. Deze laatste wordt ook gebruikt om de kwaliteit van je slaap bij te houden, want ook dit speelt een belangrijke rol in een gezonde leefstijl.

🛠 Functionaliteiten en voordelen

Waar zullen we beginnen? De Vivoactive 4S is uitgerust met een groot aantal toffe functionaliteiten.

🔥 Veel mogelijkheden

Zo is het sporthorloge voorzien van een kompas, accelerometer, barometer, thermometer en pulsoximeter

Deze laatste functie meet het zuurstofgehalte in je bloed, wat vooral veel bruikbare informatie levert op het moment dat je gaat wandelen of sporten op hoogte. 

Daarnaast wordt je ademhaling bijgehouden, kun je trainen met hartslagzones en wordt er een inschatting gemaakt van de hoeveelheid zweet (vocht) dat je verliest.

Je kunt ook zelf je hydratatie bijhouden door in de app in te vullen hoeveel glazen water je op een dag drinkt.

🥊 Garmin Coach

Wil jij gaan trainen voor jouw eerste 5- of 10K-wedstrijd of zelfs voor een halve marathon?

De Garmin Coach zorgt ervoor dat jij jouw doelen behaalt dankzij deskundige coaching en een dynamisch trainingsplan dat wordt aangepast op basis van jouw doelen en prestaties. 

Zo stel je onder andere doelen op tijd en afstand. Het werkt opvallend eenvoudig en via een goeie wizard heb je de juiste coach en training ingesteld.

Garmin Coach

🔋 Body Battery

Je Garmin merkt het als je stressniveau te hoog is. Als je hartslag ongewoon hoog is terwijl je verder niet veel beweegt, krijg je de vraag of je geavanceerde ademhalingsoefeningen wilt doen om je lichaam en geest weer te kalmeren. 

Software Garmin

Een erg leuke functie van de Vivoactive 4S is de Body Battery. Deze functie geeft weer hoe vol jouw batterij zit. 

Heb je goed geslapen en ervaar je niet te veel stress? Dan word je met een volle batterij van 100 procent wakker. 

Dit nummer daalt naarmate de dag vordert. Met hoeveel je batterij zakt, is afhankelijk van de intensiteit van je dag. 

Ga je knallen in de sportschool? 

Dan verruil je hier wat puntjes voor. Je laadt de batterij weer op door je rust te pakken of een dutje te doen.

⏱ Batterijduur

Over batterijduur gesproken: de Garmin Vivoactive 4S heeft een batterijduur van ongeveer een week. In de praktijk kom ik hier net niet aan, en ligt het gemiddelde rond de 5 á 6 dagen.

Je hoeft het horloge dus maar één/twee keer per week op te laden, wat een groot pluspunt is als je bijvoorbeeld een paar dagen gaat wandelen in de natuur. 

In GPS en muziek-modus daalt de batterijduur wel rap. Je horloge is in dit geval na 5 uur leeg. 

Als je een langere batterijduur wilt biedt de Garmin Vivoactive 4 een batterijduur van respectievelijk 8 dagen in smartwatch-modus en 6 uur in GPS en muziek-modus.

⚖ Opslag

Ten opzichte van het vorige model is het een groot pluspunt dat de muziekopslag in de Vivoactive 4S standaard is ingebouwd. 

Het horloge komt met ongeveer 3,5 GB aan opslagruimte 😀 voor onder andere offline playlisten van Sportify en Amazon music.

🔔 Notificaties & betalen

Ook kun je oproepen en notificaties van je smartphone ontvangen en hier met standaardberichtjes op antwoorden.

Als je bank het aanbiedt om te betalen via Garmin Pay kan dit contactloos via dit horloge. De Vivoactive 4S is wel echt meer een sporthorloge dan een smartwatch, want de smartwatch-functies zijn beperkt tot het bovenstaande.

vivoactive 4s garmin pay

💰 De prijs

De Vivoactive 4S heeft een uitstekende prijs voor een horloge voor sporters die op zoek zijn naar een goede combinatie van design en functies, maar geen honderden euro’s over hebben voor een high end smartwatch als bijvoorbeeld de Garmin Fenix 7.

💬 Wat anderen vinden

Veel mensen zijn zeer te spreken over hun Garmin Vivoactive 4S. Zo zijn onder andere de GPS, batterij en hartslagsensor dik in orde en is het prettig dat er een grote keuze is uit geanimeerde workouts. 

Waar de een zegt dat het scherm zeer duidelijk afleesbaar is, ook in fel zonlicht, vind de ander het scherm wel wat flets. 

"Vooral het altijd aan scherm is ideaal. Is duidelijk leesbaar en bij aanraking van het scherm gaat de schermverlichting aan. Aantal stappen dat aangegeven wordt is zo’n 30% minder dan Fitbit charge 2 maar wel accurater. Fitbit telde stappen als ik stil zat bv. Batterij gaat 1,5 dag en nacht mee bij mij, stuk korter dan waarmee geadverteerd wordt. Maar hij laadt weer snel op."

Doordat muziek op de smartwatch zelf opgeslagen wordt is het niet nodig om een telefoon mee te nemen. 

Ten slotte zijn gebruikers erg te spreken over het uiterlijk, de batterijduur en het lichte gewicht van de Garmin Vivoactive 4S.

✅ Conclusie - Wel of niet de Vivoactive 4S kopen?

Wij vinden de Vivoactive 4S een uitstekende koop als je op zoek bent naar een stijlvol sporthorloge met vele functionaliteiten die je ook als gewoon horloge kunt dragen.

Het horloge is namelijk zowel geschikt voor hardlopers en mensen die vaak in de sportschool te vinden zijn als mensen die af en toe iets sportiefs doen.

Een minpuntje is dat de smartwatch functies van dit horloge nog in de kinderschoenen staan.

Zo werkt Garmin-Pay (nog) niet met alle Nederlandse banken en kun je het horloge niet met spraak aansturen.

Gezien de prijs is dit echter niet onoverkomelijk. Al met al heeft de Garmin Vivoactive 4S een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Avatar

Remon

Vader van 2 kids, hardloper, voetballer en bovendien gek van gadgets en dan met name smartwatches. Zoals je merkt heb ik ook een grote voorliefde voor schrijven.

Andere interessante artikelen