De 5 mooiste gouden smartwatches van dit moment [2022]

De 5 mooiste gouden smartwatches van dit moment [2022]

Een gouden smartwatch, kan dat? En welke opties heb je? In dit artikel lees je waarom een gouden smartwatch heel goed kan en welke 5 goudkleurige smartwatches ons in de smaak vallen.

📖 De goudkleurige smartwatches die we behandelen 👇

Waarom een gouden smartwatch?

Zowel voor mannen als voor vrouwen is een gouden horloge een echte toevoeging aan je outfit. Het sieraad straalt om je pols en zorgt het voor een formele, chique uitstraling met een gevoel van elegantie en klasse.

Bovendien kun je met de functies van de smartwatch allerlei dagelijkse activiteiten ondersteunen, zoals het bijhouden van je hartslag, hoeveelheid stress of je slaapactiviteit.

De meeste smartwatches zijn zwart of in een een soort rosé kleur. De gouden smartwatch zie je eigenlijk niet zo heel veel. 

Met een gouden smartwatch om je pols val je dus zeker op!

De 5 beste gouden smartwatches

De onderstaande 5 smartwatches van goud is een eigen gemaakte selectie. We hebben hier vooral gekeken naar de kleur in combinatie met betaalbaarheid.

1. SAMMIT® - Smartwatch - Rosékleurig goud

De eerste smartwatch is van het merk SAMMIT en dient als verlengstuk van een Android-telefoon. Het is een multifunctioneel model, aangezien je er stappen, afstand, calorieën, je hartslag en bloeddruk en slaap mee kunt monitoren.

Met het model kun je ook inkomende oproepen en sociale media berichten ontvangen, een alarm en bewegingsherinneringen instellen en gebruikmaken van een afstandscamera. Overigens zijn er nog veel meer applicaties beschikbaar via de app op je telefoon.

Gezonder leven wordt door deze functies optimaal ondersteund en je kunt de smartwatch ook goed combineren met trainingen. De batterij gaat hierbij wel 10 dagen mee en het scherm heeft een zeer goede kwaliteit, wat het model uniek maakt.

Naast deze handige functionaliteiten ziet de smartwatch er ook erg stijlvol uit met zijn klassiek gouden kleur, en dat voor een prijs van slechts 50 euro. Tegenover al deze voordelen staat wel het nadeel dat niet alle modellen van Android met de smartwatch gekoppeld kunnen worden.

Daarnaast is de producttaal niet beschikbaar in het Nederlands en zijn er minder mogelijkheden dan met uitvoeringen van andere merken.

Voordelen

Nadelen

2. Michael Kors Gen 5

Mode icoon Michael Kors heeft deze smartwatch uitgebracht, die in stijlvol goud en een klassiek jasje een unieke toevoeging aan je outfit is. 

Het mag dan lijken op een normaal horloge, maar dit model bevat allerlei slimme functies, zoals een VO2-max-meting voor het meten van de maximale zuurstofopname van je bloed.

Een ander voordeel van deze smartwatch is dat je meldingen van berichten kunt ontvangen en ermee kunt bellen als je telefoon in de buurt is. 

Via het horloge kun je overigens naar al je favoriete afspeellijsten luisteren, dankzij de ingebouwde muziekspeler.

Nadelen aan deze uitvoering zijn de niet-bijgeleverde thuislader, waardoor je deze apart aan moet schaffen, en de relatief hoge prijs van 370 euro. Dit maakt het niet voor iedereen een geschikte keuze.

Tevens is het niet mogelijk om te zien in welke hartslagzone je traint, waardoor je minder gericht kunt sporten.

Het horloge is wel een echte aanwinst voor je sieradencollectie en is in het bezit van allerlei ondersteunende functies.

Voordelen

Nadelen

3. Samsung Galaxy Watch - Rosegoud

Evenals het vorig beschreven model beschikt deze Samsung Galaxy Watch over een klassieke uitvoering, waarbij het net op een analoog horloge lijkt. 

Dit in combinatie met de roségouden kleur zorgt voor een stijlvolle look en een echte toevoeging aan jouw dagelijkse outfit. 

Het is niet voor niets dat dit model één van de populairste smartwatches voor dames is.

De polsband is gemaakt van edelstaal, wat erg sterk materiaal is en waardoor de smartwatch lang mee kan gaan. De betrouwbaarheid van het horloge wordt nog verhoogd door het gebruik van roestvrij staal en speciaal glas.

De smartwatch is ook in het bezit van waterresistentie en een personal assistent. Dit maakt het model niet alleen uniek, maar zorgt er ook voor dat zo veel mogelijk sporten optimaal worden ondersteunt, waarbij iedere dag een briefing wordt gegeven van de weersverwachting, je slaapactiviteit en de planning.

Voor het klokje om je pols kun je voor verschillende wijzerplaten kiezen. Daarnaast kun je ook offline al jouw favoriete afspeellijsten van Spotify beluisteren.

Wat weegt er op tegen deze voordelen? Nadelen zijn de relatief hoge prijs van ongeveer 300 euro, het hoge gewicht van het horloge, wat de mobiliteit in de weg kan zitten, en het feit (mocht je dit als man lezen) dat de uitvoering, roségoud, wat vrouwelijk kan overkomen.

Voordelen

Nadelen

4. OOZOO Q00306 Smartwatch Mesh Staal Goudkleurig

De vierde smartwatch is van OOZOO en heeft een voordelige prijs van rond de 100 euro, waardoor het één van de goedkope smartwatches met een gouden kleur is. 

Het horloge heeft een subtiele, stoere uitstraling en kan voorzien worden van allerlei wijzerplaten. Hierdoor is het voor zowel mannen als vrouwen een erg geschikt model.

Met deze smartwatch kun je veel lichaamsfuncties bijhouden, waaronder het calorieverbruik, de bloeddruk, de hartslag, de zuurstofsaturatie en de nachtrust. Daarnaast kun je gebruikmaken van een stopwatch, notificaties voor berichten, muziekbediening en een sportmodus voor onder andere tijdens het fietsen, hardlopen en wandelen.

Het horloge is stofdicht en spatwaterdicht, maar je kunt er niet mee zwemmen. Dit maakt het model beperkt voor watersporters. Een ander nadeel is dat je de smartwatch via een app met je telefoon kan laten verbinden, maar dit werkt niet voor iedere telefoon even goed.

De smartwatch gaat tot slot maximaal zeven dagen mee, maar dit is aanzienlijk lager wanneer je het intensief gebruikt.

Voordelen

Nadelen

5. Huawei Watch GT 2 - Smartwatch dames - Rosegoud

De laatste gouden smartwatch die we behandelen, is de Watch GT 2 van Huawei. Evenals hiervoor besproken modellen wordt deze smartwatch geleverd in een klassieke uitvoering, waardoor het een mooi accessoire vormt om je pols en klasse en elegantie uitstraalt.

Een voordeel van deze smartwatch voor dames is zijn makkelijke gebruik, waarbij het een verlengstuk van Android telefoons vormt en via een app bediend kan worden. 

Bovendien zitten er veel slimme functies op het apparaatje, zoals een meter voor je hartslag, calorieverbranding, slaap meting, zuurstofgehalte, stappen en stress.

Dit horloge is geschikt voor de ondersteuning van diverse sporten, waaronder fietsen, hardlopen, intervaltraining, klimmen, wielrennen en zwemmen. Een ander voordeel is de lange batterijduur van maximaal 14 dagen.

Voor al deze applicaties betaal je een prijs van ongeveer 170 euro, wat voor veel sportliefhebbers de moeite waard is. 

Een nadeel van dit model is dat de slaapregistratie niet altijd naar behoren werkt en dus minder betrouwbaar is.

Ook zijn een aantal functies in beperkte mate te gebruiken met een iPhone en is het model niet geschikt voor mannen.

Voordelen

Nadelen

Conclusie

Houd jij van sporten en wil je dit graag in details meten en bijhouden, maar tegelijkertijd wel met een sierlijk, elegant sieraad om je pols lopen? Dan zijn deze vijf beste gouden smartwatches van dit moment een echte aanrader.

Het goud maakt elke outfit helemaal af en verbergt de high-tech functies die bij de smartwatches zijn betrokken. 

Daardoor is het niet alleen een mooi horloge, maar ook een verlengde van je telefoon, zodat jouw dagelijkse activiteiten optimaal worden ondersteund.

Remon

Vader van 2 kids, hardloper, voetballer en bovendien gek van gadgets en dan met name smartwatches. Zoals je merkt heb ik ook een grote voorliefde voor schrijven.

Andere interessante artikelen