OnePlus heeft ervoor gekozen de besturing in eigen beheer te houden.
In plaats van te gaan voor het veel gebruikte WearOS van Google, hebben ze gekozen voor een eigen aangestuurd OS-systeem, via de OnePlus Health-app.
Deze bestaat uit drie delen: fitness, gezondheid en beheren. In de praktijk blijkt dit ruim voldoende.
Voor een ervaren smartwachgebruiker die zweert bij zijn eigen apps, kan dit echter een dilemma zijn. Google Maps is bijvoorbeeld niet te installeren.
Google Fit echter wel. Ook biedt de OnePlus smartwatch tegenwoordig ondersteuning aan Spotify. Dat laatste was, bij de lancering in april 2021, niet het geval.
Na mijn eerste activiteit viel me op dat Google Fit goed matcht met de standaard OnePlus Health-app. Routes en kaarten worden goed ingetekend. Dat is ook weleens anders.
Daarbij kostte het me ook niet veel moeite mijn mobiele account met de watch te synchroniseren. Voor mij dus geen enkel probleem.
Wat ik verder bijzonder prettig aan deze smartwatch vind, is de navigeersnelheid. Via de bovenste knop opent het menu. Daarna swipe je makkelijk langs de trainingen, wekker, muziekspeler, hartslagmonitor, slaapdetectie, telefoonboek en andere opties.
Tik je door, dan kom je in de uitklapmenu’s. Daar heb je de keuze uit meer dan 110 workouts, kun je 4GB aan muziek opslaan, aangeven van welke apps je meldingen wilt ontvangen en je workout geschiedenis nagaan.