Oppo Watch | Review

Oppo Watch | Review

De mooi ontworpen Oppo Watch is met Google’s Wear OS een complete smartwatch. Het is zelfs een van de beste Wear OS-horloges en het is redelijk geprijsd. 

Laten we eens kijken wat de Oppa Watch allemaal kan en waarom hij juist wel of niet geschikt is voor jou.

📖 Wat je leest over de Oppo Watch 👇

🤔 Waarom de Oppo Watch?

De Oppo Watch valt direct op met de fraaie kast en scherm. Het zet duidelijk in op edele materialen met afgeronde hoeken wat zorgt voor een zeer premium uitstraling. 

Het rechthoekig scherm gevormd door een 1,64-inch AMOLED-paneel en een resolutie van 280×458 pixels biedt een uitstekende beeldkwaliteit. 

Hoe zonnig de dag ook is, je zult elke melding zonder grote problemen kunnen zien. 

De Oppo Watch is door zijn IP68-certificering waterbestendig en in staat om elke fysieke activiteit, inclusief zwemmen, te monitoren. 

Deze smartwatch let ook op je gezondheid omdat het in staat is om je stressniveaus en hoe je ’s nachts slaapt te controleren, inclusief een fraaie snurksensor.

oppo watch review software

⌚ Het horloge: opvallend design met gebogen 3D glazen scherm

De Oppo Watch doet heel erg denken aan de Apple Watch, omdat hij wordt gepresenteerd met een elegante vierkante aluminium behuizing die erg lijkt op het Cupertino-model. 

Er zijn veel gebruikers die de voorkeur geven aan het meer klassieke ronde ontwerp, maar als dit niet het geval is bij jou en je van iets meer actueels of moderns houdt, dan vind je in deze Oppo precies dat: rechthoekige lijnen met afgeronde hoeken en verborgen knoppen aan één kant. 

oppo watch design

Het gebogen 3D glazen scherm is een van de onderscheidende elementen van een ontwerp dat zeker opvalt. Het verhoogt een diagonaal tot 1,91 inch en tot 326 dpi voor het paneel met AMOLED-technologie. 

Het aanpassen van de wijzerplaat is een veel voorkomende optie in andere smartwatches en dus ook in de Oppo Watch. De fabrikant heeft zelfs een algoritme voor kunstmatige intelligentie geïntegreerd dat een bol genereert die zich aanpast aan de kledingstijl als we een foto maken van onze dagelijkse garderobe.

⚒ Functionaliteiten en voordelen Oppo Watch

Tijd om te kijken naar de eigenschappen van deze smartwatch. Waarin blinkt dit model uit en welke praktische functionaliteiten zijn aanwezig?

Prachtig AMOLED-scherm

Je zult merken dat het AMOLED-scherm er erg goed uitziet en prima reageert op aanrakingen. Maar wat echt waarde toevoegt aan deze smartwatch is de interface

Het is zo anders dan de gebruikelijke Wear OS wat we gewend zijn. Oppo Watch heeft zijn eigen laag geplaatst op basis van Color OS en dit maakt de look echt specialer

Ook de manier waarop je toegang krijgt tot applicaties en beheer van meldingen maakt deze interface anders en fris, waardoor je het gevoel krijgt dat het Wear OS is, maar op een ander niveau.

oppo watch horloge

Hartslagmeting en waterdicht

Het horloge meet je hartslag, bewaakt je slaap en wordt zelfs geleverd met NFC, iets dat het vermelden waard is omdat je hiermee kunt betalen. 

De Oppo watch kan goed tegen water en behoort dus tot de waterdichte smartwatches.

Groot scherm en goede hardware

Bij het inschakelen van Oppo Watch werden we meteen getroffen door de levendige kleuren en vloeiende en goed gemaakte animaties. 

Zeer helder, zo erg zelfs dat we problemen hadden om het scherm alleen op het zwarte volgscherm in direct zonlicht te lezen. 

Het heeft echt indruk op ons gemaakt: de resolutie van 402 x 476 pixels en de kwaliteit van het AMOLED- scherm zorgen voor geweldige animaties en een uitstekend contrast.

oppo watch uiterlijk

Levensduur van de batterij

De smartwatch heeft een Qualcomm® Snapdragon Wear ™ 3100 vergezeld van Ambiq Micro Apollo3 Wireless SoC. 

De 1GB RAM en de goede processor zorgen voor echt uitstekende prestaties: ik heb nog geen enkele keer vertragingen gezien in welke functie dan ook en de notificaties trilden praktisch gelijktijdig met de smartphone. 

Het 8GB geheugen geeft genoeg ruimte om zoveel apps op te slaan als je wilt.

De levensduur van de batterij is maximaal 40 uur, maar het is mogelijk om de longlife-modus te activeren als we het gebruik van de extra functies minimaliseren: in deze modus kan de autonomie worden verlengd tot 21 dagen in de modellen met de 430 mAh-batterij. 

In dit zeer relevante gedeelte is er ook goed nieuws voor de ondersteuning van een Watch VOOC-snellaadsysteem waarmee volgens deze fabrikant de batterij in 75 minuten volledig kan worden opgeladen, hoewel we in slechts 15 minuten 46% van de lading van het apparaat kunnen bereiken.

opo watch batterij

Zeer goede gebruikersnavigatie

Oppo heeft de navigatie zeer goed bestudeerd op zijn horloge, waarbij elke kant van de wijzerplaat zijn eigen functie heeft. 

Van bovenaf kun je de zaklamp, vliegtuigmodus en alle andere functies activeren. 

Interessant is de bioscoopfunctie om te voorkomen dat het scherm aangaat. 

Hieronder vind je de notificaties die je kunt beantwoorden of annuleren, zelfs allemaal in één keer. 

Aan de rechterkant bevinden zich je tabbladen: dagelijkse activiteit, slaapregistratie, enz. Aan de linkerkant is onder andere Google Now, met Google Assistant en Weather.

Lichamelijke activiteit en slaap onder controle

De software is een essentieel onderdeel van een apparaat dat ons helpt om wat meer in vorm te komen of te blijven. 

De hardware maakt het mogelijk om functies uit te voeren zoals het monitoren van verschillende fysieke activiteiten, waaronder zwemmen (bestand tegen een diepte van 5 ATM). 

Naast het monitoren van verschillende sporten is het ook mogelijk om andere belangrijke fysieke parameters te analyseren. 

Zo kun je met de Oppo Watch de hartslag volgen, maar ook slaap- en menstruatiecycli voor vrouwen.

ESIM en voice assistant profiteren van ColorOS

Een van de opvallende kenmerken van deze horloges is hun eSIM-ondersteuning, waardoor we ze kunnen gebruiken en profiteren van hun functies zonder de mobiele telefoon in de buurt te hebben

Die connectiviteit voegt zich bij WiFi en Bluetooth en verhoogt een software-inzet die wordt gedomineerd door ColorOS, dat net als zijn mobiele versie is gebaseerd op Android. 

De Oppo-aanpassingslaag in zijn smartphones verschijnt ook in deze horloges. Dit door een gevarieerde softwarecatalogus aan te bieden en natuurlijk de gebruikelijke meldingsfuncties waarmee je kunt voorkomen dat je je mobiel te vaak uit je zak moet halen.

oppo watch horloge

Deze opties worden samengevoegd door spraakoproepen die we direct met de Oppo Watch kunnen beantwoorden. De geïntegreerde microfoon maakt ook een opvallende optie mogelijk: toegang tot je eigen voice assistant. 

Met Breeno spraakassistent kun je bellen, alarmen instellen, vragen stellen over het weer en andere functies die ongetwijfeld een opvallend element aan deze apparaten toevoegen en ze onafhankelijker maken van Google en zijn ecosysteem. 

De ondersteuning van NFC-technologie biedt ook de optie voor betalen met je smartwatch.

💬 Wat anderen vinden van Oppo Watch

Een greep uit de reviews en ervaringen die Oppo Watch gebruikers hebben gedeeld:

De Oppo Watch is anders....

Het lijkt erop dat Apple de sector behoorlijk heeft gedomineerd met zijn Apple Watch en net als de beroemde Watch 2 van Huawei wekken ze allemaal hetzelfde gevoel op: dat ze volgens hetzelfde patroon zijn gemaakt zonder zich te onderscheiden van anderen, terwijl ze ook nog dezelfde gebreken vertonen. 

Gelukkig heeft Oppo Watch zich een beetje van deze trend kunnen distantiëren.

Twijfelend besturingsyssteem

Het enige echte minpunt dat we voor dit slimme horloge kunnen vinden, betreft het besturingssysteem. 

Helaas kent Wear OS nog wat te veel onzekerheden, ook al lijkt het na de recente Google-aankondigingen dat het beter kan. 

Er zijn zoveel mogelijkheden: je activeert Narrator bijvoorbeeld met je stem. Jammer dat hij vaak niet start, maar als hij eenmaal aan staat reageert hij heel goed.

Vloeiende gebruikerservaring

De dagelijkse ervaring is vloeiend. Meldingen zijn eenvoudig te beheren, je kunt op berichten reageren met suggesties, met het toetsenbord of zelfs met je stem. 

Je hebt de mogelijkheid om apps rechtstreeks naar het horloge te downloaden of alles met Wear OS vanaf je smartphone te repareren. 

Ook reageren op oproepen vanaf de telefoon is eenvoudig en handig. Enig probleem: het geluid een beetje ’te laag’. Maar voor de rest is het geweldig (bron).

✅ Conclusie: elegante smartwatch met uitstekende bouwkwaliteit

De Oppo Watch is een slim horloge met eenvoudige en elegante lijnen, licht van gewicht en van uitstekende bouwkwaliteit.

De watch is denk ik voor de echte liefhebbers die anders durven te kiezen. De keuze voor de Oppo Watch is een keuze voor kwaliteit, design en…Google.

Voordelen

Nadelen

Remon

Vader van 2 kids, hardloper, voetballer en bovendien gek van gadgets en dan met name smartwatches. Zoals je merkt heb ik ook een grote voorliefde voor schrijven.

Andere interessante artikelen