Polar Ignite Smartwatch Review

Polar Ignite Smartwatch Review

De Polar Ignite is een fantastisch horloge dat de hele dag hartslagmeting, stress monitoring en indrukwekkend gedetailleerde slaapregistratie biedt. 

Dankzij de uiterst nauwkeurige hartslagmeting en GPS-tracking, plus trainingstools die zich aanpassen op basis van jouw biometrische gegevens en eerdere inspanningen, komt dit stijlvolle horloge helemaal tot zijn recht tijdens trainingen.

De Polar Ignite smartwatch is geprezen om zijn software. In deze uitgebreide review nemen je verder mee in de voordelen en nadelen van de Polar Ignite en lees je ons eindoordeel.

Polar Ignite – Multisporthorloge – Zwart – 43 mm – S bandje

★★★★★
193,80  op voorraad
Bol.com
as of 20 maart 2023 12:26 pm

📖 Waarover je gaat lezen 👇

💡 Waarom zou ik een Polar Ignite kopen?

De Polar Ignite is een veelzijdige fitnesspartner die je helpt je fitnessdoelen te behalen. 

Dit slimme horloge helpt je ook aan een betere nachtrust, terwijl het je prestaties nauwkeurig kan analyseren via de Polar Flow-app.

Waarom je het absoluut zou moeten kopen:

Als onderstaande features belangrijk zijn voor jou, dan zou je wellicht naar een ander horloge kunnen kijken, want de polar ignite heeft:

⌚ Het Polar Ignite horloge

De Polar Ignite biedt een aantal mooie features voor een redelijke prijs.

Het heeft misschien niet de bouwkwaliteit van de high-end Polar Vantage V en houdt ook geen geavanceerde hardloopstatistieken bij zoals de Polar Vantage M, maar voor een fitnesstracker op instapniveau presteert het absoluut goed.

polar ignite horloge

De ingebouwde GPS is een leuke bijkomstigheid, net als de toevoeging van Polar’s nieuwe optische hartslagsensor die je hartslag nauwkeurig volgt.

Tijd om te kijken naar de meest belangrijke eigenschappen van een smartwatch. Om te beginnen met het design en screen.

🎨 Design & Screen

Terwijl de Vantage V en M in elk opzicht aanvoelen als sporthorloges, voelt de Ignite aan als een horloge dat meer tussen sporthorloge en smartwatch in zit. 

En dat kan precies zijn waar je naar op zoekt bent 😀

Het heeft een aanzienlijk kleiner profiel dan de duurdere horloges van Polar en heeft meer overeenkomsten met een Samsung Galaxy Watch Active 2 in termen van de ruimte die het op je pols inneemt.

De Polar Ignite heeft een cirkelvormig design, met een horloge van 43 mm dat slechts 8 mm dik is en een kleine 35 gram weegt. 

Dit is echt een comfortabel horloge om dag en nacht te dragen. Het is een geweldige optie voor slankere polsen. De siliconenband zit nauwsluitend en heeft een bijzonder mooie kleur.

Er is slechts één fysieke knop aan de rechteronderkant van de horlogekast. Dat maakt dat het ontwerp heel netjes en stijlvol oogt. 

Het horloge heeft een duidelijke unisex-aantrekkingskracht en als je niet van kolossale fitnesshorloges houdt, dan is de Ignite zeker iets voor jou.

polar ignite slaap design en screen

Als je je gezondheids- of trainingsstatistieken wilt controleren, dan kijk je op een IPS TFT-touchscreen met een resolutie van 240 x 204, wat anders is dan wat we eerder op Polar-horloges hebben gezien.

Het is een grote stap vooruit in termen van helderheid, levendigheid en kleur, waardoor gegevens gemakkelijker af te lezen zijn.

Maar dit scherm heeft ook wat minpunten. Als het gaat om de interactie, blijkt dat het niet altijd even goed op je bewegingen reageert. Soms lijkt het alsof de Ignite een beetje trager werkt bij het registreren van deze interacties. 

Eerlijk is eerlijk: dit probleem was prominenter bij het voor het eerst uitproberen van de Ignite, maar sindsdien is het met sprongen verbeterd, hoewel het zo nu en dan nog steeds responsiviteitsproblemen kan opleveren.

Mogelijk veroorzaakt de combinatie van weergavetechnologie, verwerkingskracht en software dit vervelende schermprobleem. 

Hopelijk kan de fabrikant daar snel een oplossing voor vinden.

Overigens heeft de Ignite een hoge waterdichtheid, je kunt er tot wel 30 meter diep mee zwemmen. Er is ook zwem-tracking aan boord, zodat je al je zwembadactiviteiten kunt bijhouden.

🏃‍♂️ Sportregistratie & activiteitenregistratie

De Ignite heeft een behoorlijk aantal functies. Er is GPS en GLONASS voor het volgen van jouw buitenactiviteiten zoals hardlopen en fietsen.

Er zijn zelfs talloze sportprofielen ingesteld, van wandelen tot krachttraining.

De gegevens die je kunt verzamelen in die verschillende modi zullen wel verschillen. Je krijgt meer statistieken van een activiteit zoals hardlopen, terwijl een lichaamsgewichttraining basisinformatie biedt, zoals gegevens over hartslag, duur en calorieverbranding.

polar ignite slaap activity tracker

Polar heeft ook een aantal meer diepgaande trainingsfuncties, zoals het geweldige adaptieve hardloopprogramma Running Index, de Training Load Pro en Training Benefit-functies.

Als je een uitgebreide en diepgaande analyse van je prestaties zoekt, dan kan de Polar Ignite dit voor je doen.

We hebben onze GPS-tests grotendeels gericht op hardlopen, en wat we ontdekten is dat de Ignite een perfect hardloophorloge is. 

De gebruikersinterface die tijdens het hardlopen beschikbaar is, komt overeen met die van de Vantage-horloges, met de handige kleurgecodeerde meter bovenaan om de hartslagzones aan te geven.

Als je over het scherm veegt, zul je aanvullende statistieken zien. Je kunt op de fysieke knop drukken om trainingen te pauzeren.

✍ FitSpark: houdt je trainingsgeschiedenis bij

Een absoluut pluspunt is de Polar FitSpark. Dit is een functie die reageert op jouw gegevens om meer nuttige aanbevelingen en advies te bieden.

Het houdt rekening met de trainingsgeschiedenis, de huidige fitnessniveaus en alle belangrijke hersteltijden tussen trainingen.

Deze FitSpark-aanbevelingen komen op een aantal manieren tot uiting. De eerste is in de instellingenmenu’s voor individuele sportprofielen. 

Als je tijdens het hardlopen op de optie ‘Trainingssuggesties in de instellingen tikt, krijg je een reeks cardiotrainingen aangeboden. 

Elke training gaat vergezeld van een korte beschrijving waarin de voordelen van de training worden uitgelegd en de intensiteit van de training wordt onthuld.

Nadat je je keuze hebt gemaakt, wordt je door de training geleid om er zeker van te zijn dat je deze correct uitvoert. 

Hoewel het misschien aanvoelt als een functie die vooral geschikt is voor beginners, zal het zeker aantrekkelijk zijn voor iedereen die op zoek is naar inspiratie om zijn huidige trainingsregime op een heel nuttige manier te upgraden.

polar ignite fitspark

De andere manier waarop je merkt dat je met FitSpark communiceert, is rechtstreeks vanaf de wijzerplaat van de Ignite, vooral als je net een training hebt voltooid.

Dit is Polar’s manier om suggesties te doen voor je volgende training op basis van de training die je zojuist hebt geregistreerd.

Dus als je een relatief intensieve hardloopsessie hebt gedaan, kan dit een ‘ondersteunende training’ of ‘krachttraining’ suggereren.

FitSpark is een echt sporthorloge dat kijkt naar jouw gegevens en je echt nuttig advies geeft. 

Hoewel Polar van plan is om een aantal Ignite-functies aan zijn Vantage-serie toe te voegen, is FitSpark daar niet een van. 

Dat is jammer, want eigenaren van deze apparaten zouden deze handige functie zeer waarschijnlijk op prijs stellen.

😴 Sleep tracking: slaapscore bijhouden

Samen met FitSpark is de andere hoofdfunctie sleep tracking.

Het bijhouden van je slaaptijd en -kwaliteit wordt nog steeds automatisch gedaan met behulp van dezelfde, op een versnellingsmeter gebaseerde volgmethode, die vrijwel elk ander draagbaar polshorloge gebruikt.

Polar bevat de Sleep Plus Stages-modus die je een overzicht van je slaap geeft en feedback en analyse biedt, samen met een slaapscore. 

Het heeft dus veel van wat andere apparaten ook hebben. Maar nu voegt Polar iets toe dat Nightly Recharge heet.

Dit is een functie waarmee je kunt onderzoeken hoe goed je bent hersteld van je dag, door meer gegevens uit jouw slaap te verzamelen.

Nightly Recharge-gegevens worden gegenereerd zodra je jouw slaap minimaal drie nachten achter elkaar hebt bijgehouden.

Het verzamelt gegevens met betrekking tot hoe je sliep (dat wordt Sleep Charge genoemd), samen met in hoeverre je autonome zenuwstelsel is gekalmeerd tijdens de vroege uren van je slaap.

Dit is gebaseerd op gegevens over je:

  • hartslag
  • hartslagvariatie
  • ademhalingsfrequentie

Dit wordt genomen vanaf de eerste vier uren van je slaap.

🔋 De levensduur van de batterij

De Ignite bevat een batterij met een capaciteit van 165 mAh, die volgens Polar tot 17 uur aan bijgehouden trainingen met GPS en hartslag zou moeten kunnen bijhouden en registreren. 

Dat is ook goed voor 5 dagen in horlogemodus met continue hartslagmeting.

Op basis van ons gebruik kwam dat over het algemeen uit op ongeveer vier dagen. 

Vijf dagen is wel mogelijk, maar met een paar sessies van 1 uur waarbij de GPS wordt gebruikt, meldingen blijven doorgaan en een continue hartslagmeting wordt het niet gemakkelijk om die vijf dagen te bereiken.

charger batterij polar ignite

💬 Polar Ignite: wat anderen ervan vinden

Het is altijd goed om voor jezelf te kijken of een product inderdaad de moeite waard is. In dit digitale tijdperk is het een kleine moeite om op het internet te weten te komen wat mensen vinden van de Polar Ignite. 

En dat is precies wat ik heb gedaan. In mijn zoektocht ben ik een aantal praktische en nuttige reviews tegengekomen. 

Zo staat er in deze review dat de Polar Ignite iets minder presteert op het gebied van nauwkeurigheid en algemene bruikbaarheid, maar daar tegenover staat dat het horloge indrukwekkend is als het gaat om de software, en dan met name wat betreft de trainingsstatistieken.

"Over het algemeen heeft Polar een aantal indrukwekkende dingen gedaan op de Ignite, voornamelijk vanuit het oogpunt van softwarefunctionaliteit. De Nightly Recharge- en FitSpark-functionaliteit zijn echt nieuw, niet alleen in het assortiment van Polar, maar ook in de sporttechnologie- en fitnessindustrie."

✅ Conclusie: Polar Ignite is een genot om te dragen

De makers van de Polar Ignite zijn erin geslaagd om heel veel in een klein, comfortabel ontwerp te proppen dat een genot is om te dragen

De Polar Ignite heeft alle belangrijke functies van een goed sporthorloge voor een goede prijs. Met FitSpark heeft deze watch een functie waar Garmin, Suunto en Fitbit-bezitters ongetwijfeld jaloers op zullen zijn! 

Kleine teleurstellingen zijn onder meer smartwatch-functies die tot een minimum worden beperkt en incidentele problemen met het reactievermogen van het scherm. 

Maar, als je op zoek bent naar een sporthorloge voor minder dan 200 Euro, dan is de Ignite zeker de moeite waard.

Voordelen

Nadelen

Avatar

Remon

Vader van 2 kids, hardloper, voetballer en bovendien gek van gadgets en dan met name smartwatches. Zoals je merkt heb ik ook een grote voorliefde voor schrijven.

Andere interessante artikelen