Sony Smartwatch 3 Review

Sony Smartwatch 3 Review

De Sony Smartwatch 3 is een handig smartwatch waar veel informatie op gegeven kan worden zodat je jouw telefoon niet meer vast hoeft te houden. 

Maakt de fabrikanten de beloften wel waar met deze smartwatch? In onderstaande review kun je lezen of de smartwatch echt aan de verwachtingen voldoet.

sony smartwatch

📖 Dit ga je lezen over de Sony Smartwatch 👇

Bekijk hieronder de beschikbare Sony Smartwatches op Bol.com.

Waarom een Sony Smartwatch?

De Sony Smartwatch 3 is een handig hulpmiddel dat je aan jouw telefoon koppelt. In plaats van voortdurend met jouw telefoon in de handen te zitten kun je jouw berichten aflezen vanaf het scherm. Het is daarom ook een verlengstuk van jouw smartphone. 

Het is daarom voornamelijk handig voor mensen die hun telefoon niet zichtbaar mogen hebben. Zo kun je toch jouw berichten lezen en beantwoorden, weet je hoe laat het is en zijn andere functies van jouw telefoon met een aanraking beschikbaar. 

Doordat deze smartwatch niet beschikt over een uitgebreide hartslagmeter en is dus minder geschikt voor sporters.

Het horloge

Een Sony Smartwatch 3 is een horloge dat net een stap verder gaat. Het horloge heeft namelijk verschillende functionaliteiten ingebouwd zitten, waardoor je er niet alleen de tijd mee af kunt lezen. 

Door hem te koppelen aan jouw telefoon kun je onder andere alle instellingen voor alarmen zetten, lees je de berichten eenvoudig af zonder jouw telefoon te pakken en kun je de telefoon opnemen als je wordt gebeld. 

Het horloge is verder doorontwikkeld ten opzichte van zijn voorgangers, zodat er nog meer profijt te vinden is. Het horloge kan jou daarom bij de dagelijkse werkzaamheden gaan helpen.

Functionaliteiten en voordelen

Een Sony Smartwatch 3 is uitgerust met verschillende functionaliteiten waar je voldoende voordelen aan kunt behalen. 

Het is daarom verstandig om verder in deze functies te duiken en te zien wat deze te bieden hebben. Op deze manier weet je ook wat jou te wachten staat als je de smartwatch aan gaat schaffen.

Spraakfunctie

In tegenstelling tot veel andere smartwatches, heeft de Sony Smartwatch 3 een spraakfunctie beschikbaar. Je kunt verschillende taken openen door deze door te geven aan Google. 

Dit gebeurt allemaal via het Android Wear systeem dat in het horloge te vinden is. Zo kun je de smartwatch verschillende opdrachten geven, waarvoor je jouw telefoon niet meer nodig hebt. 

Denk bijvoorbeeld aan het navigeren, meldingen instellen en het versturen van berichten. Dit maakt het nog makkelijker om gebruik te maken van de juiste functies. Uiteindelijk kun je dus ook handsfree in de auto zitten.

Koppelen aan de apps

De Sony Smartwatch 3 werkt door een app op jouw telefoon te installeren. Er zijn verschillende apps die hiermee gekoppeld kunnen worden, waardoor je voor jezelf kunt gaan bepalen waarmee je de beste ervaring krijgt. 

Zo kun je de smartwatch ook steeds uitgebreider maken. Bekijk bijvoorbeeld of het jou alleen gaat om het lezen van de berichten of dat je het toch uit wilt gaan breiden door jouw hartslag bij te houden tijdens het sporten. 

Hoewel je dan alsnog geen uitgebreide hartslagmeter tot jouw beschikking hebt, kun je wel steeds meer bij gaan houden.

Een helder display

De Sony Smartwatch 3 is voorzien van een helder display. Op dit display wordt alles duidelijk aangegeven. 

Doordat de helderheid altijd goed staat, kun je ook in de volle zon gebruik maken van het horloge. Zo kun je hem bijvoorbeeld in de zomermaanden of op vakantie ook in gebruik nemen. 

Dit in tegenstelling tot veel andere digitale horloges, waarbij het scherm zich niet aan zal passen aan de omgeving en het daarom vaak al lastig is om de tijd af te lezen. 

Met deze smartwatch maakt het dus niet meer uit waar je bent en je hebt altijd toegang tot de apps van jouw telefoon.

Verschillende Sony watch bandjes

De Sony Smartwatch is volledig naar jouw eigen stijl aan te passen. Je kunt de bandjes namelijk ook los verkrijgen. 

Hierbij heb je de keuze uit meerdere kleuren, waaronder zwart, wit en roze. Door een eigen kleur te kiezen, wordt het horloge helemaal eigen. 

Daarna profiteer je van een sterk en flexibel siliconen en een handige druksluiting. Doordat de maat universeel is, zal deze altijd om jouw pols heen gaan passen.

Altijd waterdicht

Het is nog niet lang geleden dat de eerste waterdichte smartwatches werden geïntroduceerd. De Sony Smartwatch 3 is echter ook waterdicht, waardoor je er ook mee zou kunnen zwemmen. 

Daarnaast zal vuil niet zomaar binnendringen en schade aanbrengen aan het horloge. 

Doordat je de smartwatch kunt besturen met jouw stem, hoef je het scherm niet meer aan te raken en heb je er dus ook geen last van als er waterdruppels op het scherm liggen. 

Je hoeft er niet meer over na te denken om jouw horloge af te doen voordat je het water in springt.

Een robuust horloge

Waterdicht is niet het enige wat deze smartwatch goed maakt voor een groot aantal functionaliteiten. 

De Sony Smartwatch 3 is namelijk ook robuust, waardoor deze tegen een stootje kan. De rubberen band maakt hem functioneel en praktisch, waarna je gewoon kunt gaan sporten. 

Als je een keer ergens tegenaan tikt, hoef je niet bang te zijn dat er veel slijtage aan het horloge te zien is. 

Ook blijven de functies het gewoon doen. Extreme Sports kunnen dus ook uitgevoerd worden als je hier zin in hebt.

De accu

De Sony Smartwatch 3 heeft ook een ontwikkeling doorgemaakt op het gebied van de accu. 

Gebruikers van de eerdere modellen weten dat het horloge slechts een dag meeging bij normaal gebruik. 

Bij dit model is de accu een stuk sterker, waardoor je bij extreem gebruik twee dagen met het horloge kunt doen. 

Als je uitsluitend de tijd af leest en eens in de zoveel tijd de berichten beantwoord, kan de smartwatch zelfs vier dagen meegaan. 

Hierdoor hoef je tussendoor dus niet steeds meer op te laden of tot de conclusie te komen dat de batterij leeg is.

De hartslagmeter

De Sony Smartwatch 3 koop je niet direct om mee te gaan sporten. Toch kun je jouw algemene voortgang wel bij gaan houden met dit horloge. 

De smartwatch heeft namelijk een hartslagmeter, welke via de app te activeren is. Als je aan het hardlopen bent of een andere sport beoefent, kun je ook gelijk in de gaten houden of je jouw hartslag nog op het juiste ritme hebt zitten. 

Voor de uitgebreidere functies heb je wel een ander horloge nodig, maar de basis is in ieder geval gelegd met dit horloge. Jouw gehele voortgang is zichtbaar via het scherm.

Wat anderen vinden

Uiteraard zijn wij niet de enigen die de Sony Smartwatch 3 onder de loep gelegd hebben. Zo zijn er verschillende reviews te vinden over het apparaat.

HRDLPN meldt bijvoorbeeld dat deze smartwatch een handig hulpmiddel is voor het hardlopen, zonder dat er uitgebreide functies op te vinden zijn. 

Hij kan meer dan een activity tracker, welke voornamelijk de stappen telt. De combinatie tussen een smartwatch en een sporthorloge maken dit model interessant voor verschillende doelgroepen. 

Ook het robuuste van de smartwatch is een groot voordeel volgens de website. Vergeleken met andere smartwatches is deze uitgebreider en daarmee ook functioneler.

Conclusie

De Sony Smartwatch 3 is een ideaal horloge voor iedereen die net iets meer wilt dan alleen de tijd aflezen. 

Door het horloge te koppelen aan jouw smartphone kun je in een handomdraai zien welke berichten er binnen zijn gekomen en zelfs op antwoorden. 

Via de spraakbesturing kun je altijd handsfree aan de slag gaan. De ingebouwde hartslagmeter, het robuuste uiterlijk van het horloge en de uitbreidingen via verschillende apps maken het ook mogelijk om te sporten zonder rekening te houden met eventuele beschadigingen. 

Voor de fanatieke sporters wordt het horloge wel afgeraden, omdat niet alle functies aanwezig zijn.

Remon

Vader van 2 kids, hardloper, voetballer en bovendien gek van gadgets en dan met name smartwatches. Zoals je merkt heb ik ook een grote voorliefde voor schrijven.

Andere interessante artikelen