Suunto 9 Smartwatch Review

Suunto 9 Smartwatch Review

Ben je benieuwd wat voor een Smartwatch de Suunto 9 precies is? Dat komt goed uit, want in dit artikel vertel ik je daar alles over!

Het slimme horloge van Suunto is een echte prestatie topper onder de smartwatches. Hier lees je alles wat je allemaal met dit fraaie sporthorloge kunt. 

Maar…ik kijk niet alleen naar de positieve kanten….

📖 Inhoudsopgave 👇

💡 Waarom een Suunto Smartwatch?

Suunto 9 smartwatches hebben vele handige functies die je onder andere helpen bij het sporten om bijvoorbeeld fit te blijven en om af te vallen. 

Als je een echte sportieve avonturier bent ga je dit horloge altijd met je meedragen. De horloges staan bekend om hun enorme prestatievermogen en hoge kwaliteit. 

Je kunt alles wat je doet nauwkeurig bijhouden met deze sporthorloges. Je hoeft hem niet elke keer weer opnieuw aan de lader te leggen omdat de batterij lekker lang vol blijft. 

Daarnaast zijn Suunto 9 smartwatches voor elke sport te gebruiken. Van hardlopen tot zwemmen en van fietsen tot wintersport. 

Dit horloge is daarom 100% voor de actieveling en niet voor degene die liever thuis op de bank zit.

suunto 9 smartwatch

⌚ Het Suunto 9 horloge

suunto peak en suunto baro

De Suunto 9 smartwatch serie heeft een aantal diepzwarte en titanium horloges met een mooi strak design. 

De horloges zijn in twee maten te krijgen, de Suunto 9 Peak en de Baro. 

Het display is helder en makkelijk te bedienen. Ze staan bekend om hun dunne display en krachtige materialen. 

Zo zijn de smartwatches waterproof en goed bestendig tegen schokken en stoten. 

Een echt actie horloge dus. 

Het horloge ondersteunt meer dan 80 sporten. De horloges zijn goed getest in elke omgeving. Van 100 meter diepte tot hoog in de bergen. 

Ze meten echt alles wat met andere meetinstrumenten niet te meten is. Met de bijbehorende smartphone-app kun je alle resultaten bekijken.

🛠 Functionaliteiten en voordelen van de Suunto 9

De sporthorloges zijn duurzaam en beschikken over een handige GPS locatie functie. Je hoeft ze bovendien dagenlang niet op te laden! 

De kleinere Suunto 9 peak heeft een diameter van 43 mm en is 10,6 mm qua dikte. Het is de kleinste en meest lichte smartwatch. Ideaal dus om overal te dragen als je de meest intensieve sporten beoefend. 

De Baro is robuust en dikker. Het is echt het typische sporthorloge dat door professionele avonturiers wordt gebruikt.

Ideaal voor duikers en andere avonturiers

De horloges overleven op 100 meter diepte. Ze zijn dus ideaal als duikcomputer te gebruiken. Op deze manier duik je veilig met de juiste timing. 

Bovendien heb je direct een complete route op het horloge klaarliggen. 

Denk aan een hike wandelroute, mountainbike route of een route door een onstuimig gebied als een oerwoud. 

Het horloge beschikt over heatmaps en navigatie waarmee je altijd de juiste bestemming bereikt. 

Alles routes zijn ook in een 3D-weergave te volgen om alles vanuit jouw ogen goed waar te nemen.

Calorieverbrander

Als je gaat toeren gaat het horloge meerdere dagen mee tot het meest intensieve gebruik aan toe. 

Als je af wilt vallen is dit horloge een ware topper. 

Met de burner functie hou je exact bij hoeveel calorieën en vet je verbrand tijdens een training. Hij rekent ook nog het aantal koolhydraten per gram dat je elk uur benuttigd. 

Met de spookren functie wordt je uithoudingsvermogen op de proef gesteld. Deze grappige functie laat je volgens het horloge achter een onzichtbare renner aanrennen. 

Zo begeleid het horloge je tot een intensieve manier van hardlopen en houdt het jouw tempo bij.

suunto smartwatch liggend

Bergbeklimmen & GPS

De Redbull X-Alps app is geschikt voor de bergbeklimmer. Hier houdt de smartwatch precies bij hoe snel je een berg op klimt door de verticale snelheidsmeter. 

Deze app is nieuw op de Suunto 9 Baro en Peak. Ook laat de watch je nauwkeurig steile wandelingen bijhouden en je snelheid tijdens het opstijgen. 

Verder lees je nauwkeurig weersverwachtingen af op het horloge samen met waarschuwingen voor storm, regen en andere extreme weersomstandigheden. 

Ook ben je extra veilig doordat je de exacte locatie deelt via GPS. Als je in nood bent kunnen anderen of hulpdiensten snel ter plaatse zijn. 

Met de loops functie houdt je lussen bij tijdens langlaufen en hardlopen. Je ziet zo achteraf bepaalde parcours die je hebt afgelegd via de app en die kun je opslaan om te herhalen.

suunto 9 gps

Sprinten

Een andere topfunctie is de sprints interval meting. Hierbij zie je exact welke intervallen je sprints trekt tijdens een hardloopsessie. 

Het horloge houdt je tempo bij en welke tijdstippen het tempo het hoogst was. Sprints helpen bij vetverbrandingen door deze af te wisselen met een rustiger looptempo.

Hartslag

Met de Relative Effort functie wordt je hartslag nauwkeurig tijdens elke training bijgehouden. 

Ook wordt aangegeven wanneer je hartslag omhoog of omlaag moet om de beste prestaties te kunnen leveren als je conditie op gaat bouwen of wilt afvallen

Je traint bijvoorbeeld kort in een hoog tempo of lang afgewisseld met intervallen van snelle moves en langzamere moves. 

Hiermee meet je dus je vooruitgangDenk aan het opbouwen van een training, rustiger aandoen of jouw training onderhouden. 

Een synchronisatie met Strava Summit helpt alle prestaties te analyseren biedt hier diepgaand inzicht in. 

Je leert jouw lichaam dus kennen tijdens het trainen.

Inzicht

Voor hardlopen en fietsen krijg je inzicht in alle inspanningsniveaus en training stress. Dit wordt ook op basis van de hartslag gemeten waarbij pieken en dalen ontstaan. 

Je stelt via de app langetermijndoelen in die je zelf met anderen kunt delen. Dit helpt je om altijd gemotiveerd te blijven. 

Dit doe je door de Suunto 9 smartwatch aan de bijbehorende app te koppelen. 

Via de smartwatch bedien je ook muziek, beantwoord je inkomende telefoonoproepen en lees je allerlei berichten en meldingen die van de smartphone op het horloge verschijnen, omdat deze verbonden is met de smartphone. 

Zo heb je snel alle belangrijke berichten bij de hand zonder ze te missen tijdens het trainen.

suunto app

Gezondheid

Je checkt zelfs je zuurstofniveau in het bloed. Zo monitor je jouw sportgezondheid met deze smartwatch. 

Hiermee wordt de hartslag zeer nauwkeurig bijgehouden samen met de blood oxygen functie op de Suunto 9 peak. 

Echter kan het horloge geen diagnoses stellen. Voor vermoedelijke problemen met de gezondheid moet altijd een officiële arts worden geraadpleegd.

Altijd up-to-date

Als het horloge met de app is verbonden zal een nieuwe software-update direct worden uitgevoerd voor zowel de app als het horloge zelf. 

Zo heb je altijd de laatste softwareversie welke de prestaties elke keer weer beter maken. Deze functie wordt een “Over the air software update” genoemd. 

Het is extra makkelijk dus.

Veel integraties mogelijk

Om de boel nog uitgebreider te maken zijn er diverse aangesloten sport en welzijn serviceproviders die de prestaties nog meer omhoogbrengen aangesloten bij de Suunto 9.

Deze hebben weer eigen functies en tools om sportprestaties beter te maken. De partners zorgen ervoor dat trainen nog geavanceerder wordt met de functionaliteiten die zij aanbieden. 

Zoals hierboven genoemd zijn dat onder andere Strava, Relive en talloze andere partners als Wikilock en Sporttracks. Je haalt echt het uiterste uit jouw sportprestaties hiermee.

suunto spotify

💬 Wat andere mensen van de Suunto 9 vinden

Uit een aantal handige reviews van een aantal andere personen die ik op internet heb gevonden, blijkt dat ze vrijwel tevreden zijn over de lange batterij duur met een toerfunctie van 120 uur. 

Denk aan een hike die meer dagen duurt zonder dat je een lader op zak moet hebben. De schrijver van de review op pocket-lint.com testte de batterijduur en het horloge gaat maar liefst 10 dagen lang mee zonder leeg te raken. 

Een andere review die ik vond, zegt dat de barometer ideaal is al je jezelf op grote hoogte bevindt. 

Ook de accurate GPS-functie met navigatie behoort tot ware pluspunten. Je beoefent elke sport met een horloge die alle sporten herkend. Verder, valt te lezen op Tweakers.com, wordt opnieuw de batterijduur als een echt pluspunt beoordeeld.

✅ Conclusie

Kortom heeft het horloge een aantal zeer fraaie functionaliteiten. Vooral de nauwkeurige locatie track en het GPS-systeem wordt als groot voordeel beschouwd. 

Daarnaast is de extreem lange batterijduur een rede om dit smarthorloge aan te schaffen. 

Verder zijn het aantal sporten die het horloge meet zeer groot en heb je alle meetinstrumenten in een horloge. 

De Suunto 9 Baro wordt door gebruikers als zwaar ervaren en ietwat aan de grote kant, dat is een nadeel die wordt genoemd. 

De voordelen zijn echter enorm, en zeker een rede om deze smartwatch aan te schaffen.

Avatar

Remon

Vader van 2 kids, hardloper, voetballer en bovendien gek van gadgets en dan met name smartwatches. Zoals je merkt heb ik ook een grote voorliefde voor schrijven.

Andere interessante artikelen