Suunto 9 Smartwatch Review

Suunto 9 Smartwatch Review

De Suunto 9 smartwatch is niet zomaar een sporthorloge. Het slimme horloge van Suunto is een echte prestatie topper onder de smartwatches.

De watches van Suunto zijn van hoge kwaliteit en speciaal ontworpen voor de meest fanatieke sporters. Hier lees je alles wat je allemaal met dit fraaie sporthorloge kunt. 

SUUNTO 9 GPS Sports Watch, Non-Baro, Black

$347,35
Amazon.com
as of 25 maart 2023 6:02 pm

📖 Inhoudsopgave 👇

💡 Waarom een Suunto 9 Smartwatch?

Suunto 9 smartwatches hebben vele handige functies die je onder andere helpen bij het sporten om bijvoorbeeld fit te blijven en om af te vallen. 

Als je een echte sportieve avonturier bent ga je dit horloge altijd met je meedragen. De horloges staan bekend om hun enorme prestatievermogen en hoge kwaliteit. 

Je kunt alles wat je doet nauwkeurig bijhouden met deze sporthorloges. Je hoeft hem niet elke keer weer opnieuw aan de lader te leggen omdat de batterij lekker lang vol blijft. 

Daarnaast zijn Suunto 9 smartwatches voor elke sport te gebruiken. Van hardlopen tot zwemmen en van fietsen tot wintersport. 

Dit horloge is daarom 100% voor de actieveling en niet voor degene die liever thuis op de bank zit.

suunto 9 smartwatch

⌚ De Suunto 9 smartwatch

De Suunto 9 smartwatch serie heeft een aantal diepzwarte en titanium horloges met een mooi strak design. 

De horloges zijn in twee modellen uitgevoerd, de Suunto 9 Peak en de Baro.

Het scherm is helder en makkelijk te bedienen. Ze staan bekend om hun dunne display en krachtige materialen. 

Zo zijn de smartwatches waterproof en goed bestendig tegen schokken en stoten. 

Een echt actie horloge dus. 

Het horloge ondersteunt meer dan 80 sporten. De horloges zijn goed getest in elke omgeving. Van 100 meter diepte tot hoog in de bergen. 

Ze meten echt alles wat met andere meetinstrumenten niet te meten is. Met de bijbehorende smartphone-app kun je alle resultaten bekijken.

suunto peak en suunto baro

🛠 Functionaliteiten en voordelen van de Suunto 9

De sporthorloges zijn duurzaam en beschikken over een handige GPS locatie functie. Je hoeft ze bovendien dagenlang niet op te laden! 

De kleinere Suunto 9 peak heeft een diameter van 43 mm en is 10,6 mm qua dikte. Het is de kleinste en meest lichte smartwatch. Ideaal dus om overal te dragen als je de meest intensieve sporten beoefent.

De Baro is robuust en dikker, met een diameter van 50 mm. Het is echt het typische sporthorloge dat door professionele avonturiers wordt gebruikt.

Ideaal voor duikers en andere avonturiers

De horloges hebben een waterdichtheidsclassificatie van 10 ATM. Ze zijn dus bestand tegen een waterdruk tot 100 meter diepte.

Ze zijn ideaal als duikcomputer te gebruiken. Op deze manier duik je veilig met de juiste timing.

Bovendien heb je direct een complete route op het horloge klaarstaan. Denk aan een hike wandelroute, mountainbike route of een route door een onstuimig gebied als een oerwoud. 

Het horloge beschikt over heatmaps en navigatie waarmee je altijd de juiste bestemming bereikt. 

Alle routes zijn ook in een 3D-weergave te volgen om alles vanuit jouw ogen goed waar te nemen.

suunto 9 smartwatch duiken

Calorieverbrander

Als je af wilt vallen is dit horloge een ware topper. 

Met de burner functie hou je exact bij hoeveel calorieën en vet je verbrandt tijdens een training. Hij rekent ook nog het aantal koolhydraten per gram dat je elk uur benuttigt. 

Met de spookren functie wordt je uithoudingsvermogen op de proef gesteld. Deze grappige functie laat je volgens het horloge achter een onzichtbare renner aanrennen. 

Zo begeleidt het horloge je op een intensieve manier met hardlopen en houdt het je tempo bij.

Bergbeklimmen & GPS

De Redbull X-Alps app is gemaakt voor de bergbeklimmer. Hier houdt de smartwatch precies bij hoe snel je een berg op klimt, door middel van een verticale snelheidsmeter. 

Deze app is nieuw op de Suunto 9 Baro en Peak. Ook laat de watch je nauwkeurig steile wandelingen bijhouden en je snelheid tijdens het opstijgen. 

Verder lees je nauwkeurig weersverwachtingen af op het horloge, samen met waarschuwingen voor storm, regen en andere extreme weersomstandigheden. 

Ook ben je extra veilig doordat je de exacte locatie deelt via GPS. Als je in nood bent kunnen anderen of hulpdiensten snel ter plaatse zijn. 

Met de loops functie houdt je lussen bij tijdens langlaufen en hardlopen. Je ziet zo achteraf bepaalde parcours die je hebt afgelegd via de app en die kun je opslaan om te herhalen.

suunto 9 gps

Sprinten

Een andere topfunctie is de sprints interval meting. Hierbij zie je exact in welke intervallen je sprints trekt tijdens een hardloopsessie. 

Het horloge houdt je tempo bij en meet op welke tijdstippen het tempo het hoogst was.

Sprinten afwisselen met een rustiger looptempo helpt bij vetverbranding, dus deze sportfunctie is ook erg handig als je bezig bent met afvallen.

Hartslag

Met de Relative Effort functie wordt je hartslag nauwkeurig tijdens elke training bijgehouden. 

Ook wordt aangegeven wanneer je hartslag omhoog of omlaag moet om de beste prestaties te kunnen leveren als je conditie op gaat bouwen.

Je traint bijvoorbeeld kort in een hoog tempo of lang afgewisseld met intervallen van snelle moves en langzamere moves. 

Hiermee meet je dus je vooruitgang. Denk aan het opbouwen van een training, rustiger aandoen of jouw training onderhouden. 

Een synchronisatie met Strava Summit helpt alle prestaties te analyseren biedt hier diepgaand inzicht in.

suunto smartwatch liggend

Inzicht

Voor hardlopen en fietsen krijg je inzicht in alle inspanningsniveaus en stresslevels tijdens trainingen. Dit wordt gemeten op basis van de hoogte en de pieken en dalen van je hartslag.

Je stelt via de app langetermijndoelen in die je met anderen kunt delen. Dit helpt je om altijd gemotiveerd te blijven. 

Via de smartwatch bedien je ook muziek, beantwoord je inkomende telefoonoproepen en lees je allerlei berichten en meldingen die vanaf de smartphone op het horloge verschijnen.

Zo heb je snel alle belangrijke berichten bij de hand zonder ze te missen tijdens het trainen.

suunto app

Gezondheid

Ben je benieuwd hoe het ervoor staat met je gezondheid? Dankzij de saturatie- en hartslagmeter hou je met de Suunto 9 ook je (sport)gezondheid in de gaten.

Uiteraard kan het horloge geen diagnoses stellen. Voor vermoedelijke problemen met de gezondheid moet altijd een officiële arts worden geraadpleegd.

Altijd up-to-date

Als het horloge met de app is verbonden zal een nieuwe software-update direct worden uitgevoerd, voor zowel de app als het horloge zelf. 

Zo heb je altijd de laatste softwareversie welke de prestaties elke keer weer beter maken. Deze functie wordt een “Over the air software update” genoemd. 

Extra makkelijk dus.

Veel integraties mogelijk

Om de boel nog uitgebreider te maken zijn er diverse sport en welzijn serviceproviders aangesloten bij de Suunto 9.

Deze hebben weer eigen functies en tools om sportprestaties beter te maken. De partners zorgen ervoor dat trainen nog geavanceerder wordt met de functionaliteiten die zij aanbieden. 

Zoals hierboven genoemd zijn dat onder andere Strava, Relive en talloze andere partners als Wikilock en Sporttracks. Hiermee haal je echt het uiterste uit jouw sportprestaties.

 

Benieuwd welke smartwatch apps je nog meer niet mag missen? Bekijk hier onze Top 10 handigste apps voor op je smartwatch.

suunto spotify

💬 Wat andere mensen van de Suunto 9 vinden

Uit een aantal handige reviews die ik op internet heb gevonden, blijkt dat vrijwel alle gebruikers tevreden zijn over de lange batterij duur met een toerfunctie van 120 uur.

Dit is bijvoorbeeld erg handig als je meerdere dagen gaat hiken en beperkt toegang tot stroom hebt.

De schrijver van de Suunto review op pocket-lint.com testte de batterijduur zelf ook. Het horloge ging maar liefst 10 dagen mee zonder leeg te raken. 

Ook de accurate GPS-functie met navigatie is een groot pluspunt. Dankzij de uitgebreide sportfuncties wordt het horloge onder (fanatieke) sporters zeer gewaardeerd.

✅ Conclusie

Kortom, het horloge heeft een aantal zeer fraaie functionaliteiten.

De Suunto 9 smartwatch heeft een lange accuduur, is (zeer) waterbestendig en gemakkelijk te bedienen.

Vooral de sportfuncties, de nauwkeurige navigatie en het GPS-systeem maken deze watch tot een van de beste sporthorloges van het moment.

$347,35
as of 25 maart 2023 6:02 pm
Amazon.com
$419,66
$580,01
as of 25 maart 2023 6:02 pm
Amazon.com
$496,03
as of 25 maart 2023 6:02 pm
Amazon.com
$610,08
as of 25 maart 2023 6:02 pm
Amazon.com
$1.136,12
as of 25 maart 2023 6:02 pm
Amazon.com
Laatste update op 25 maart 2023 6:02 pm
Avatar

Remon

Vader van 2 kids, hardloper, voetballer en bovendien gek van gadgets en dan met name smartwatches. Zoals je merkt heb ik ook een grote voorliefde voor schrijven.

Andere interessante artikelen