Ticwatch Pro Smartwatch | Review

Ticwatch Pro Smartwatch | Review

De Ticwatch Pro smartwatch komen wij steeds vaker tegen. Op blogs, vragen die gesteld worden of aanbiedingen op websites, de Ticwatch krijgt steeds meer bekendheid.

Tijd dus om dit fraaie horloge eens wat nader te bekijken. Ook nieuwsgierig geworden naar dit fantastische horloge?

Lees dan vooral snel verder om meer informatie te krijgen over de Ticwatch pro smartwatch!

ūüďĖ Dit krijg je te lezen over de Ticwatch Pro ūüĎá

De eerste indruk van de Ticwatch Pro Smartwatch

De Ticwatch Pro smartwatch is een smartwatch met een dubbellaags beeldscherm. Dit zorgt ervoor dat je alle gegevens op je smartwatch haarscherp kunt bekijken.

De Ticwatch pro smartwatch is een innovatief en modern horloge. Een ware toevoeging aan je garderobe en andere accessoires.

Je kunt zo zelf bepalen wat je op je scherm ziet! Het is een duurzaam, energiezuinig horloge waarmee je bewust wordt van je eigen lichaam. 

Het horloge is stijlvol vanwege het luxe Italiaanse leer en comfortabel om te dragen vanwege de zachte siliconen binnenkant.

ticwatch pro smartwatch

Functionaliteiten & voordelen

De Ticwatch pro smartwatch heeft vele voordelen en features, waarvan we er drie graag hieronder voor je uitlichten.

Deze drie features zijn het hart van de Ticwatch pro smartwatch en vormen samen de hoofdvoordelen van de smartwatch.

In shape dankzij de Ticwatch pro smartwatch

Zoals eerder gemeld, worden jouw gezondheidsgegevens volledig getrackt door de Ticwatch pro smartwatch. 

Met de Ticwatch pro smartwatch kan je op een verantwoorde manier, geleidelijk wat afvallen en aan je conditie werken. 

Zo wordt je hartslag gemeten en over een langere periode omgezet in een duidelijke grafiek.

Als je ziet dat jouw hartslag over het algemeen te hoog is bij lichte tot gemiddelde inspanning, weet je dat je conditie verbetering nodig heeft. 

Een andere handige functie is de calorieteller.¬†De meeste mensen denken dat ze veel¬†meer calorie√ęn verbranden¬†dan dat ze daadwerkelijk doen.

Dankzij deze teller weet je precies hoeveel je verbrandt op een dag en wat je mag eten om beweging en voeding in balans te houden.

ticwatch pro

De stappenteller helpt je ook bij het verbeteren van je conditie en gezondheid, met deze feature houd je precies bij hoeveel stappen je op een dag gezet hebt.

Wandelen is een fijne manier om geleidelijk aan wat fitter te worden. De stappenteller op je smartwatch geeft je inzicht in al jouw wandelpraktijken en is dus een handig hulpmiddel naast het sporten.

Alle gezondheidsinzichten worden erg overzichtelijk geprojecteerd en getoond aan jou als gebruiker. Je hoeft dus gelukkig niet van een klein, priegelig schermpje alle data af te lezen. 

Batterijduur

Een onge√ęvenaarde¬†batterijduur, dat is een van de hoofdkenmerken die de Ticwatch pro smartwatch karakteriseert.¬†

Althans, dat zeggen de ontwikkelaars…de batterij gaat in de praktijk ongeveer vier dagen mee.

Inmiddels is een batterijduur van enkele dagen niet heel vooruitstrevend meer voor een smartwatch. De batterijduur is in ieder geval niet slecht te noemen.

Maar, opgelet…

De batterijduur van deze smartwatch is weldegelijk bijzonder te noemen. In de speciale Essential modus heb je een batterijduur tot maar liefst 30 dagen!

De Essential modus schakelt de Wear OS by Google smart modus volledig uit. Je ziet alleen nog de essenti√ęle gegevens zoals: tijd, hartslag en gezette stappen.

Niets is zo irritant als een smartwatch waarvan de accu met een noodgang leegloopt. Als je halverwege de dag een lege smartwatch hebt en je hebt niet de mogelijkheid om hem op te laden, heb je eigenlijk helemaal niks aan het horloge. 

Bij de Ticwatch pro smartwatch hoef je hier niet bang voor te zijn. De accu is zo zuinig dat je bij normaal gebruik pas na vier dagen hoeft op te laden, en met de Essential modus dus pas na 30 dagen.

Uniek beeldscherm met twee lagen

Het dubbellaags AMOLED scherm van de Ticwatch pro smartwatch is een echte blikvanger.

Op het standaardscherm worden enkel de datum van vandaag, de tijd en het aantal stappen geprojecteerd. 

Dit standaardscherm wordt geprojecteerd als je de instellingen niet wijzigt. Mede dankzij deze eenvoudige weergave wordt er minder energie verbruikt, zodat de accu niet onnodig snel leeg is.

Als je de Ticwatch pro smartwatch lange tijd niet gebruikt, schakelt de smartwatch zichzelf uit om energie te besparen.

Als je liever wat meer gezondheidsgegevens over jezelf ziet, dan kun je ook beslissen het andere scherm op standaard te zetten. 

Houd dan wel in je achterhoofd dat de batterij wat sneller leeg gaat. Beide beeldschermen zijn fel genoeg om buiten in de zon goed af te kunnen lezen.

ticwatch pro ervaringen

Wat vinden anderen?

Wat zijn de meningen van anderen op het web?

Volgens verschillende gebruikers die het horloge hebben aangeschaft via bol.com is de Ticwatch pro smartwatch een verrassend horloge met ontelbaar veel mogelijkheden en functies.

Het horloge gaat buitengewoon lang mee en het beeldscherm is helder genoeg om in de felle zon de tijd af te lezen. Je kunt er dus ook buiten goed mee uit de voeten!

Op Tweakers.nl zijn ze vooral enthousiast over het dubbele beeldscherm, omdat je als gebruiker zo meer vrijheid hebt over je horloge.

Je bepaalt zelf welk scherm je als standaardscherm instelt en welke gegevens je met de buitenwereld deelt. Daarnaast worden ook de accuduur van het horloge en de diverse gezondheidsgegevens als dikke pluspunten genoemd.

Kortom, de Ticwatch pro smartwatch valt goed in de smaak.

De Ticwatch Pro smartwatch iets voor jou?

De Ticwatch Pro is een veelzijdige smartwatch die je zeker niet teleurstelt. Je krijgt alles wat je van een moderne smartwatch mag verwachten.

De prijs is op dit moment wel wat aan de hoge kant, voor dit geld koop je namelijk ook écht een A-merk zoals Samsung of Garmin.

De prijs is echter wel een realistisch bedrag voor wat je krijgt: een goed en betrouwbaar horloge, met enorm veel mogelijkheden.

Avatar

Remon

Vader van 2 kids, hardloper, voetballer en bovendien gek van gadgets en dan met name smartwatches. Zoals je merkt heb ik ook een grote voorliefde voor schrijven.

Andere interessante artikelen