Ticwatch Pro Smartwatch | Review

Ticwatch Pro Smartwatch | Review

De Ticwatch Pro smartwatch komen wij steeds vaker tegen. Op blogs, vragen die gesteld worden of aanbieden op websites, de Ticwatch krijgt steeds meer bekendheid. 

Tijd dus om dit fraaie horloge eens wat nader te bekijken.  Als je dus nieuwsgierig bent geworden naar dit fantastisch horloge, lees dan vooral snel verder om meer informatie te krijgen over de Ticwatch pro smartwatch!

📖 Dit krijg je te lezen over de Ticwatch Pro 👇

De eerste indruk van de Ticwatch Pro Smartwatch

De Ticwatch pro smartwatch is een smartwatch met een dubbellaagsbeeldscherm dat zorgt dat je alles haarscherp kan zien, en dat je op elk moment meer inzicht krijgt in jouw persoonlijke gegevens zoals berichten, hartslag, stappen etc.

De Ticwatch pro smartwatch is een erg innovatief en modern horloge. Een ware toevoeging aan je garderobe en andere accessoires.

Je kan zo zelf bepalen wat je op je scherm ziet! Het is een duurzaam, energiezuinig horloge waarmee je bewust wordt van je eigen lichaam. 

Het horloge is stijlvol vanwege het luxe Italiaans leer en comfortabel om te dragen vanwege de zachte siliconen binnenkant.

ticwatch pro smartwatch

Eigenschappen

Hieronder lees je de drie speerpunten die de Ticwatch pro smartwatch vormen. Deze drie features zijn het hart van de Ticwatch pro smartwatch en vormen samen de hoofdvoordelen van de smartwatch. 

Er zijn natuurlijk nog veel meer voordelen die verbonden zijn met de Ticwatch pro smartwatch, maar die zal je zelf ontdekken als je deze gadget aanschaft.

In shape dankzij de Ticwatch pro smartwatch

Zoals eerder gemeld, worden jouw gezondheidsgegevens volledig getrackt door de Ticwatch pro smartwatch. 

Met de Ticwatch pro smartwatch kan je op een verantwoorde manier, geleidelijk wat afvallen en wat gewicht verliezen. 

Zo wordt je hartslag gemeten en wordt je hartslag over een langere periode omgezet in een duidelijke grafiek. Als je ziet dat jouw hartslag over het algemeen te hoog is bij lichte tot gemiddelde inspanning, weet je dat je iets meer aan je conditie moet gaan werken. 

Een andere handige functie is de calorieteller. Zo weet je precies hoeveel calorieën je je hebt verbrandt op een dag en kan je rekening houden met deze gegevens voor je dieet. 

ticwatch pro

De meeste mensen denken dat ze veel meer calorieën verbranden dan dat ze daadwerkelijk doen. Dankzij deze teller weet je precies hoeveel je verbrandt en wat je mag eten om beweging en voeding in balans te houden. 

De stappenteller kan je ook verder helpen, omdat je kan zien hoeveel je op een dag loopt. Wandelen is een fijne manier om geleidelijk aan wat fitter te worden. 

De stappenteller geeft je inzicht in al jouw wandelpraktijken en is dus een handig hulpmiddel naast het sporten.

Alle gezondheidsinzichten worden erg overzichtelijk geprojecteerd en getoond aan jou als gebruiker. Je hoeft dus gelukkig niet van een klein, priegelig schermpje alle data af te lezen. 

Batterijduur

Een ongeëvenaarde batterijduur, dat is een van de hoofdkenmerken die de Ticwatch pro smartwatch karakteriseert. 

Althans, dat zeggen de ontwikkelaars…de batterij gaat ongeveer vier dagen mee.

Inmiddels is een batterijduur van enkele dagen niet heel vooruitstrevend meer voor een smartwatch. De batterijduur is in ieder geval niet slecht te noemen.

Maar, opgelet…

De batterijduur van deze smartwatch is weldegelijk bijzonder te noemen. In de speciale Essential modus heb je een batterijduur tot maar liefst 30 dagen!

De Essential modus schakelt de Wear OS by Google smart modus volledig uit. Je ziet alleen nog de essentiële gegevens zoals: tijd, hartslag en gezette stappen.

Niets is zo irritant als een smartwatch waarvan de accu met een noodgang leegloopt. Als je halverwege de dag een lege smartwatch hebt en je hebt niet de mogelijkheid om hem op te lopen, heb je eigenlijk helemaal niks aan het horloge. 

Bij de Ticwatch pro smartwatch hoef je hier niet bang voor te zijn. De accu is zo zuinig dat hij tot wel vier dagen meegaat zonder dat je hem in de tussentijd hoeft op te laden.

Uniek beeldscherm met twee lagen

Het dubbellaagsscherm van de Ticwatch pro smartwatch is een echte blikvanger. Op het standaardscherm worden enkel de datum van vandaag, de tijd en het aantal stappen geprojecteerd. 

Dit standaardscherm wordt geprojecteerd als je de instellingen niet wijzigt. Het standaardscherm zorgt mede voor de langere accuduur, omdat het weinig energie verbruikt en maar weinig gegevens worden getoond. 

Als je de Ticwatch pro smartwatch lange tijd niet gebruikt, schakelt de smartwatch zichzelf uit om energie te besparen.

Als je liever wat meer gezondheidsgegevens over jezelf ziet, dan kan je ook beslissen het andere scherm op standaard te zetten (als je het basisscherm gebruikt dan kan je de Ticwatch pro smartwatch tot wel 30 dagen blijven gebruiken zonder op te laden!). 

Houd dan wel in je achterhoofd dat de batterij wat sneller leeg gaat. Beide beeldschermen zijn fel genoeg om buiten in de zon goed af te kunnen lezen.

ticwatch pro ervaringen

Wat vinden anderen?

Wat zijn de meningen van anderen op het web?

Volgens verschillende gebruikers die het horloge hebben aangeschaft via bol.com is de Ticwatch pro smartwatch een verrassend horloge met ontelbaar veel faciliteiten en functies.

Het horloge gaat buitengewoon lang mee en het beeldscherm is helder genoeg om in de felle zon de tijd af te lezen. Je kan dus ook buiten er goed mee uit de voeten!

Op Tweakers.nl zijn ze vooral enthousiast over het dubbele beeldscherm, omdat je als gebruiker zo meer vrijheid hebt over je horloge.

Je bepaalt zelf welk scherm je als standaardscherm instelt en welke gegevens je met de buitenwereld deelt. Daarnaast werden ook de accuduur van het horloge en de diverse gezondheidsgegevens als dikke pluspunten genoemd.

Kortom, de Ticwatch pro smartwatch valt goed in de smaak.

De Ticwatch Pro smartwatch iets voor jou?

De Ticwatch Pro is een veelzijdige smartwatch die je zeker niet teleurstelt. Je krijgt alles wat je van een moderne smartwatch mag verwachten.

De prijs is op dit moment wel wat aan de hoge kant vind ik. Voor dit geld koop je namelijk ook écht een A-merk zoals Samsung of Garmin. 

De prijs is echter wel een realistisch bedrag voor wat je krijgt: een goed horloge, met enorm veel mogelijkheden. 

 

Remon

Vader van 2 kids, hardloper, voetballer en bovendien gek van gadgets en dan met name smartwatches. Zoals je merkt heb ik ook een grote voorliefde voor schrijven.

Andere interessante artikelen