Vtech Kidizoom Smartwatch | Review

Vtech Kidizoom Smartwatch | Review

In deze Vtech Kidizoom Smartwatch Review vertel ik je hoe mijn zoontje dit kinderhorloge heeft ervaren en geef ik ook mijn eigen mening over deze smartwatch.

Het horloge is misschien wat groot, maar verder verbaasde het mij hoeveel een kinder smartwatch tegenwoordig wel niet kan. 

Er zijn op dit moment enorm veel smartwatches voor kinderen te koop, maar de Kidizoom Smartwatch is in tegenstelling tot een hoop andere horloges echt gericht op vermaak in plaats van controle

📖 De onderwerpen die ik behandel 👇

🤔 Waarom een Kidizoom Smartwatch?

Mijn kinderen vonden mijn eigen smartwatch altijd al razend interessant, en wilden er constant mee spelen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een leuke smartwatch voor kinderen.

De Kidizoom smartwatch was ééntje die direct opviel, want deze is perfect voor kinderen in hun leeftijdscategorie (onze dochter is 5 en onze zoon is 8).

Ik denk dat de smartwatch voor kinderen ouder dan een jaar of 10 niet meer geschikt is, want voor hen zijn de spelletjes te eenvoudig en oogt hij wat kinderlijk.

Het feit dat je er foto’s en geluidsopnames mee kunt maken, plus de goede reviews overtuigde ons om voor beide kinderen een exemplaar te kopen.

Op deze manier creëren ze namelijk herinneren die we samen kunnen terugkijken en luisteren. Inmiddels komt de oudste dan ook geregeld thuis van school met foto’s van wat hij heeft gedaan, super leuk!

vtech smartwatch

⌚ Het horloge

De Kidizoom Smartwatch is een smartwatch speciaal voor kinderen, waarmee ze zowel nuttige dingen kunnen doen als spelletjes spelen. 

Bij nuttige dingen kun je denken aan leren klokkijken (zowel analoog als digitaal), de wekker of een timer zetten of leren tellen. 

Qua spelletjes kunnen ze kiezen uit drie verschillende, waarmee ze allemaal eindeloos plezier kunnen hebben. 

Het feit dat je met de Kidizoom Smartwatch ook foto’s, filmpjes en geluidsopnames kunt maken maakt het de prijs wat mij betreft meer dan waard. Er zitten zelfs filters op waarmee je zowel foto’s als stemmen kunt vervormen!

kidizoom smartwatch review

🛠 Functionaliteiten & voordelen

De Kidizoom Smartwatch heeft best veel functionaliteiten, en sommigen daarvan zijn we nog steeds aan het ontdekken. 

Het fijnste eraan vinden we dat hij heel makkelijk in gebruik is voor kinderen. 

Nadat we samen de gebruiksaanwijzing hadden doorgenomen en ik ze had laten zien hoe hij werkte, had zelfs de jongste het direct door. 

Het scheelt natuurlijk wel dat de afbeeldingen heel duidelijk zijn, en dat hij heel intuïtief in gebruik is. 

Het feit dat ze zowel een roze als een blauwe variant hebben maakt het voor de kids makkelijk onderscheid te maken tussen hun beide horloges.

Het maken van foto’s en filmpjes

Een van de belangrijkste (en meest gebruikte!) features is de camera

Beide kinderen vinden het ontzettend leuk om foto’s met hun Kidizoom Smartwatch te maken, die ze vervolgens aan iedereen laten zien die ze tegenkomen. 

Als opa en oma langskomen moeten ze eerst uitgebreid de foto’s van de afgelopen dagen bekijken, inclusief wat ze die ochtend hebben gegeten. 

Naast foto’s kunnen ze natuurlijk ook filmpjes maken met hun smartwatch. In het begin maakten ze allerlei kleine ‘voorstellingen’ op video, maar later werden het vooral grappige filmpjes waarin ze zogenaamd allerlei stunts uitvoeren. 

Van de bank op een berg kussens springen bijvoorbeeld, en dat tien keer opnieuw. De leukste filmpjes bewaren ze, en de filmpjes die in hun woorden “mislukt!” zijn verwijderen ze. Ook dit is kinderlijk eenvoudig en behoeft vrijwel geen uitleg.

Coole filters, effecten en kaders

Het leuke aan het maken van foto’s en filmpjes met deze smartwatch voor kinderen is dat ze ze kunnen bewerken met allerlei effecten. 

Zo krijgen de leukste foto’s er reeds digitaal een mooie rand omheen, en kunnen ze zelfs de kleuren van een foto veranderen. 

Vooral de oudste vindt dat super leuk om te doen, en is soms uren zoet met het maken van de grappigste foto.

Spelen en leren tegelijk

Als ouders zijn wij altijd fan geweest van spelletjes waar de kinderen iets van leren. De jongste is nu bezig met leren tellen, en met de Kidizoom Smartwatch gaat dat nét even wat sneller. 

Door spelenderwijs te leren vindt ze het veel leuker, en ze had al snel in de gaten dat je met elk spelletje bekers kunt verdienen. 

Ook het schattenjacht spel is erg in trek, waarbij bovendien tellen en goed opletten erg belangrijk is. 

Ze kan er helemaal in opgaan, en houdt het veel langer vol dan de oudste. Deze is vooral fan van het vermakelijke monsterspelletje, waarbij hij op zoek gaat naar monsters en onderweg allerlei punten en magische (ja echt!) krachten verdient.

kidizoom

De grootste schik met de stemvervormer

Ik geloof niet dat er een functionaliteit van de Kidizoom Smartwatch is waar zelfs wij als ouders zo mee hebben gelachen als de stemvervormer

Dit is een feature waarmee je een bericht kunt opnemen, dat vervolgens volledig wordt vervormd. 

De kinderen vinden het hilarisch, en zelfs wij kunnen er om lachen, al is het maar omdat zij zo’n schik hebben. 

De meest grappige berichten nemen ze ermee op, en ze gebruiken het zelfs bij het doen van toneelspelletjes.

Boodschappen doen met de stappenteller

Doordat ik zelf ook een tijdlang een stappenteller heb gebruikt vond ik het leuk om te ontdekken dat die functie ook op deze kindersmartwatch zit. 

Mijn zoontje vindt het reuze-interessant om te zien hoeveel stappen hij zet tijdens het spelen en boodschappen doen. 

Hij vindt het tof om te zien dat hij zijn record steeds kan verbreken en is er echt actiever door geworden. 

De jongste heeft dat besef overigens nog wat minder, en gebruikt de smartwatch voornamelijk om spelletjes te spelen.

treasure hunt kidizoom

Nooit meer te laat met hun eigen wekker

Er is ook een wekkerfunctie aanwezig, die ze gemakkelijk zelf aan en uit kunnen zetten. Voordat ze gaan slapen zetten we hem samen aan, wat maakt dat ze veel beter begrijpen waar het geluid in de ochtend vandaan komt. 

De eerste paar dagen was het even wennen, maar nu worden ze veel gemakkelijker wakker.

Handig, want zo kunnen wij net wat langer in bed blijven liggen, en komen ze vanzelf onze kant op om er nog even bij te kruipen.

💬 Wat anderen vinden

Voordat we de smartwatches in gebruik namen heb ik het internet afgezocht naar handige tips, en heb meerdere reviews gevonden die wellicht ook nuttig zijn voor jou. 

Evelyne schrijft op Mamaplaats.nl bijvoorbeeld dat vooral haar zesjarige dochter ontzettend veel plezier heeft met de smartwatch, en ook Marjo is op go-or-no-go.nl erg enthousiast over deze smartwatch voor kids. 

Wat ik vooral lees, is dat kinderen het leuk vinden om ‘gekke’ foto’s en stemmetjes te maken, wat ik bij mijn eigen kinderen ook terugzie. 

Het is een feature die maar niet lijkt te vervelen, en waar ze nu na enkele weken nog steeds elke dag lol om hebben.

✅ Conclusie

Bij ons thuis zijn we erg enthousiast over de Kidizoom Smartwatch. Hij is zowel erg vermakelijk als super leerzaam, en kan onze kinderen echt urenlang zoet houden. 

Het enige nadeel vinden we dat hij wat groot is, en de jongste hem daarom niet te lang om haar arm wil hebben. 

Dat grote scherm is echter een voordeel als ze ermee speelt, dus eigenlijk is het niet belangrijk.

Voordelen

Nadelen

VTech KidiZoom Smartwatch DX2 – Educatief Babyspeelgoed

★★★★★
28,99  op voorraad
Bol.com
as of 27 maart 2023 12:48 pm
Avatar

Remon

Vader van 2 kids, hardloper, voetballer en bovendien gek van gadgets en dan met name smartwatches. Zoals je merkt heb ik ook een grote voorliefde voor schrijven.

Andere interessante artikelen