Wat is een smartwatch?

Wat is een smartwatch?

De smartwatch is de laatste jaren enorm in opkomst. Deze minicomputers om je pols waren vooral populair onder sporters.

Nu ontdekken steeds meer mensen de voordelen van een smartwatch.

⌚ Wat is een smartwatch?

De smartwatch is een minicomputer die je dagelijkse activiteiten bijhoudt. De smartwatch staat in verbinding met je telefoon en dat heeft veel voordelen.

Je kunt ermee bellen, appen, e-mails lezen & beantwoorden, muziek luisteren, stappen tellen etc.

Je hoeft je telefoon niet meer uit je tas te halen om berichten te lezen. Eén blik op je pols is genoeg. Het scherm van je telefoon hoeft daardoor minder vaak aan en dat bespaart energie.

Ook tijdens het sporten is een smartwatch om je pols om je vorderingen bij te houden praktischer dan het meesjouwen van je smartphone.

De ene smartwatch heeft het uiterlijk van een klassiek horloge en de ander ziet er sportief uit.

De manier waarop de informatie getoond wordt verschilt per horloge. Voordat je overgaat tot de aanschaf van een smartwatch is het goed om je hierin te verdiepen.

???? Het ontstaan van de smartwatch

In de jaren tachtig van de vorige eeuw werden de eerste horloges geïntroduceerd die meer konden dan alleen de tijd weergeven.

Deze horloges waren niets in vergelijking met de huidige smartwatches. Voor die tijd waren ze heel geavanceerd, maar veel verder dan een rekenmachine en het opslaan van afspraken ging het niet.

Na het millennium nam de ontwikkeling van de smartwatch een vlucht en stortten verschillende bedrijven zich op de ontwikkeling ervan.

???? Wat kunnen de meeste smartwatches?

De smartwatch staat in verbinding met je telefoon en zo zie je met één blik op je pols de notificaties op je telefoon.

Deze slimme horloges zijn nog volop in ontwikkeling en de mogelijkheden nemen nog steeds toe.

Op elke smartwatch kun je in ieder geval berichten en e-mails van je telefoon lezen en zie je net als op een gewoon horloge de tijdsaanduiding.

Heb je een smartwatch met hartslagmeter en stappenteller dan meet het horloge ook je hartslag, je slaap en je gemaakte stappen.

Via de GPS van je telefoon houdt je smartwatch je route bij en weet je op elk moment waar je bent. Zo kan je handig gebruik maken van de navigatiemogelijkheden.

Als je een camera hebt, maak je foto’s. Verder kun je video’s en muziek afspelen. Met steeds meer horloges kun je in de winkel ook nog eens contactloos betalen.

Je merkt het wel: de mogelijkheden zijn eindeloos en de ontwikkelingen op dit gebied zijn nog lang niet ten einde.

????‍♂️ Is een smartwatch hetzelfde als een activity tracker / sporthorloge?

Met een smartwatch kun je je gezondheid in de gaten houden en je sportactiviteiten monitoren, maar een smartwatch kan zoveel meer.

Dat is ook precies het verschil met een activity tracker en een sporthorloge.

Die twee zijn ontworpen om je gezondheid en je sportactiviteiten te monitoren. Tegenwoordig zijn wel activity trackers waarop je ook de notificaties van je telefoon kan aflezen, dus ook deze wearables worden steeds multifunctioneler. Vaak is het scherm wel kleiner.

Kies een smartwatch als je een horloge wilt met veel verschillende functies en een goede verbinding met je telefoon.

Wil je vooral inzicht krijgen in je conditie en je lichamelijke activiteiten, ga dan voor een activity tracker of een sporthorloge.

Je hebt wat minder mogelijkheden en dat maakt dat de prijs van deze wearables een stuk lager is.

Remon

Vader van 2 kids, hardloper, voetballer en bovendien gek van gadgets en dan met name smartwatches. Zoals je merkt heb ik ook een grote voorliefde voor schrijven.

Andere interessante artikelen